10 atractii turistice in Italia

10 atractii turistice in Italia

10 atractii turistice in Italia

  • Daca va intrebati unde au ajuns sculpturile si artefactele din Pompei si Herculane, cele mai mari comori din antichitatea Greco-Romana, sa stiti ca se afla in Muzeul National Arheologic, unde o colectie inestimabila de antichitati stransa de Papa Paul al III-lea sunt expuse la parter.

Muzeul National Arheologic (Napoli, Campania, Italia) - daca va intrebati unde au ajuns sculpturile si artefactele din Pompei si Herculane, sa stiti ca sunt aici. Cele mai mari comori din antichitatea Greco-Romana se afla in acest muzeu. O colectie inestimabila de antichitati stransa de Papa Paul al III-lea sunt expuse la parter; aici se afla statuia lui Hercules ce are o inaltime de 3 metri si o anatomie care l-ar face chiar si pe Michelangelo sa planga. Galeria secreta a muzeului, Gabinetto Segreto, a fost deschisa cu multa fanfara in anul 1999.

Adresa: Piazza Museo Nazionale 19
Contact: www.archeobo.arti.beniculturali.it

Pompei (Campania, Italia) - oricat de mult ai citit despre Pompei, nimic nu te pregateste pentru efectul care il vor avea asupra ta cele mai faimoase ruine din lume. In urma unei eruptii vulcanice (vulcanul Vezuviu) din anul 79 dupa Hristos, orasul Pompei a fost  acoperit de un strat gros de cenusa si piroclastite. Abia in anul 1748 a fost redescoperit, iar la inceputul secolului 18 au inceput excavatiile, doua treimi din oras (60 de acri) fiind ramas ingropat, chiar si in ziua de azi.

Unde se afla: 24 km sud-est de Napoli, 237 km sud-est de Roma
Cand: evitati sfarsiturile de saptamana si orele calduroase ale dupa-amiezii

Capela Sixtina (Roma, Lazio, Italia) - picturile in fresca de pe tavanul si peretii Capelei se afla printre cele mai mari realizari ale civilizatiei Vestice. Capela Sixtina fost construita intre anii 1472-1483, in timpul pontificatului Papei Sixtus al IV-lea, masurand 40,93 metri in lungime si 13,41 metri latime. Inaltimea este de 20,70 metri, plafonul este in forma de bolta, peretii laterali au 12 ferestre iar pardoseala este din mozaic policrom de marmura. Michelangelo a fost mereu cunoscut ca un maestro pictor de catre istorici, insa cea mai mare revelatie a restaurarii de 14 ani a fost folosirea culorilor deschise si luminoase. Desi a inceput sa lucreze cu o echipa de asistenti si ucenici, Michelangelo a sfarsit a-i concedia pe toti si lucra singur timp de 4 ani, pana in anul 1512 cand si-a facut lucrarea publica.

Unde se afla: face parte din muzeul Vaticanului in Orasul Vatican, Viale Vaticano.
Contact: ilsogno@romeguide.it; www.romeguide.it

Cinque Terre (Liguria, Italia) - este cea mai dramatica asezare de pe coasta Italiei. Linia de coasta si cele 5 sate fac parte din Parcul National Cinque Terre.  Mare parte din vraja locului este datorata lipsei modernismului. Satele sunt conectate cu ajutorul barcilor, potecilor si trenurilor, fiind o mare atractie pentru turisti. Datorita locatiei (langa Mediterana) bucataria este axata pe fructe de mare. Sardinele de Monterosso sunt o specialitate locala.

Cu nume poetice ca Via dell’Amore, potecile panoramice trec prin podgorii care produc un vin renumit inca din secolul 14. Monterosso este cel mai nordic oras, cu o multime de hoteluri . Se spune ca puteti ajunge in al cincilea sat, Riomaggiore, pe jos, in 5-6 ore – dar care este graba?

Monterosso se afla la 90 km est de Genoa, 10 km din Levanto. Trenul opreste in toate cele cinci sate.
Unde va puteti caza: Hotelul Porto Roca, construit intr-o stanca deasupra Monterosso al Mare, Via Corone 1.
Contact: portoroca@cinqueterre.it; www.portoroca.it
 
Domul (Milano, Lombardy, Italia) - putine cladiri intrec Domul din Milano. Este una din cele mai mari Catedrale Gotice din lume (Bazilica San Pietro din Roma) inceputa in anul 1386 (initiativa arhiepiscopului Antonio de Saluzzo) si incheiata de abia in 1887. Partea vestica a fost construita intre anii 1616-1813.

Domul are o capacitate de peste 40 000 de locuri si o lungime de 157 m, 135 turle (cea mai inalta atinge 109 metri) din marmura si 2 245 statui din marmura.

Daca doriti o priveliste de neuitat a orasului si o tresarire a Alpilor Elvetiei (intr-o zi fara ceata), puteti urca  spre acoperisul Domului cu liftul.

Unde se afla: Piazza Duomo

Cina Cea De Taina (Milano, Lombardy, Italia) - unde in alt loc din lume poti spune taximetristului numele unei picture ca destinatie? Fiecare Milanez, taximetrist sau nu, stie unde se afla Il Cenacolo (Cina cea de Taina) a lui Leonardo Da Vinci, una din cele mai faimoase imagini din lume, si anume in biserica Sf. Maria delle Grazie. Intreaga tara a urmarit indeaprope restaurarea sa, care a durat 20 de ani, fiind finalizata in 1999.

Opera masoara 460x880 cm si a fost executata in tempera si ulei, reprezentand scena biblica a Ultimei Cine a lui Iisus Hristos.

Unde se afla: Chiesa di Santa Maria delle Grazie, Piazza Santa Maria delle Grazia
Cand: deschis in zilele Marti-Vineri

Muntele Etna (Sicilia, Italia) - prima tresarire a celui mai inalt (3340 m) si activ vulcan din Europa este din Teatrul Grecesc, din orasul Taormina. Regiunea din preajma vulcanului a fost declarata parc national din anul 1981; aici puteti gasi si zone de schi alpin (una dintre cele mai importante zone din Europa).

Etna a erupt de 300 de ori de la prima inregistrare de acum 3000 de ani. Intr-una din cele mai violente eruptii, in 1667, raurile de lava au distrus orasul Catania, aflat la o distanta de 30 km. Nici o alta gradina din Sicilia nu este la fel de prospera ca podgoriile si crangurile de lamai, portocali, migdali si maslini, care se intind pana aproape de vulcan.

Unde se afla: 30 km nord de Catania, pe coasta de este a Siciliei; calatoriile zilnice sunt oferite din Catania si Taormina.
Cand: puteti urca spre vulcan in lunile Aprilie-Octombrie.

Doua bijuterii din Palermo (Palermo, Sicilia, Italia) - diversitatea culturala a Siciliei este rezultatul a 25 de secole de istorie tumultoasa; nici un alt oras din Eurpa nu a gazduit o asa varietate de culturi si valuri de cuceritori ca Palermo.

Catedrala di Santa Maria la Nuova a fost construita de Regele William al II-lea pe un varf de munte; catedrala combina stilul Moorish (maur) si Norman, fiind faimoasa pentru mozaicul multicolor care imbraca fiecare centimetru al peretilor. Nici una din cele 216 coloane nu sunt la fel, iar linistea este orbita doar de sunetul unei fantani evocatoare din Arabia antica.

Mentineti aceasta iluzie a Orientului Mijlociu cu o vizita la La Vucciria, cea mai mare piata din Sicilia. La Vucciria nu inseamna doar o zi de cumparaturi, ci un spectacol vibrant, plin de vanzatori care striga, tipa, se cearta si canta pentru si despre propria marfa. Fiind o insula, fiti convinsi ca pestele nu lipseste; aici veti avea ocazia sa zariti creaturei ale marii nemaivazute, gustoase si in special proaspete.

Catedrala di santa Maria la Nuova se afla in Piazza Guglielmo, Monreale (8 km sud-vest de Palermo)
Contact: www.palermotourism.com
La Vucciria se afla la sud de Piazza si Biserica (Chiesa) di San Domenico

Bisericuta Scrovegni (Padua, Veneto, Italia) - picturile murale ale lui Giotto scot la iveala realismul si emotiile fiecarui personaj, iar puterea culorilor este uimitoare. Acoperind fiecare centimentru al bisericii Scrovegni, picturile murale sunt printre cele mai importante nu numai in Italia ci si in intreaga lume. Giotto si studentii sai au muncit din 1303 pana in 1306 pentru a crea cele 38 de scene. Usor de citit in cartile medievale, scenele ilustreaza viata Fecioarei Maria si a Lui Iisus Hristos.

Impreuna cu picturile murale ramase care infatiseaza viata Sf. Francis din Biserica Assisi, aceste ciclu de picturi constituie cea mai mare lucrare a artistului (1267-1337). Dupa cutremurul din anul 1997, din Assisi, o parte din picturile sale au fost distruse.

Unde se afla: Piazza Ermitani, in afara Corso Garibaldi (42 km vest de Venetia)
Contact: www.cappelladegliscrovegni.it

Galeriile Uffizi (Florenta, Toscana, Italia) - aici, intr-un palat proiectat in anul 1560 de catre arhitectul Giorgio Vasari pentru Marele Duce Cosimo de Medici, se afla cateva din cele mai recunoscute capodopere ale civilizatiei Vestice, cele mai multe picturi Renascentiste, considerate cele mai importante galerii de picturi din lume.

Camerele Botticelli (Alegoria primaverii si Nasterea lui Venus) sunt cele mai populate. Aici puteti gasi de asemenea si lucrari ale lui Giotto, Cimabue, Michelangelo (Doni Tondo), Leonardo da Vinci, Pierro della Francesca, Filippo Lippi, Raphael…iar lista poate continua.

Galeriile in forma literei “U” pot fi usor impartite in mai multe vizite. Pentru relaxare va puteti bucura de o caffe la barul muzeului, cu vedere spre Piazza della Signoria, inima orasului.

Unde se afla: Piazzale degli Uffizi, langa Piazza della Signoria
Contact: info@uffizi.firenze.it; www.uffizi.firenze.it

Mai multe detalii despre Italia veti gasi aici: www.italiantourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

https://suitedreams.it/
www.hotelpaba.com
www.hotelgoldenrome.com
www.napoleon.it
www.crostihotel.it

Mai cititi si:

Plaje
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII