Jurnal de calatorie - Washington (2)

Jurnal de calatorie - Washington (2)

Jurnal de calatorie - Washington (2)

  • Ziua a doua am dedicat-o in intregime Muzeului Aerului si Spatiului (Smithsonian National Air and Space Museum, site-ul muzeului il gasiti la adresa http://www.nasm.si.edu/ ). Intrarea la muzeu este gratuita (bine, poti face o donatie daca doresti, insa nu am vazut pe nimeni sa o faca& ) si la intrare treci printr-un control de securitate similar celor din aeroporturi.

Aici puteti citi: Jurnal de calatorie - Washington (1)

Ziua a doua am dedicat-o in intregime Muzeului Aerului si Spatiului (Smithsonian National Air and Space Museum, site-ul muzeului il gasiti la adresa https://www.nasm.si.edu/). Intrarea la muzeu este gratuita (bine, poti face o donatie daca doresti, insa nu am vazut pe nimeni sa o faca& ) si la intrare treci printr-un control de securitate similar celor din aeroporturi.

Nu am exagerat deloc alocand o zi intreaga muzeului  ai ce vedea pentru ca muzeul este imens  de altfel contine cea mai mare colectie de aeronave si nave spatiale din lume si in acelasi timp este si un centru de cercetare a istoriei si stiinta a aviatiei si calatoriei spatiale.

In cadrul muzeului exista cinematograf (imax) si exista un food court  deci in mod clar aici poti sa-ti petreci o zi intreaga, cu familia.

Cele mai multe exponate sunt primite de catre muzeu de la armata Americana si de la fortele navale si aeriene (multe din ele colectii de aparate de zbor domestic si chiar si din cele capturate in razboi), dar si piese sau exemple de material folosite in zboruruile spatiale.

Copiii au fost foarte incantati pentru ca intreg muzeul are extrem de multe parti interactive  de exemplu o sectiune intreaga, care demonstreaza diferite principii ale fizicii  este formata numai din exponate interactive pentru copii  cu manete de care sa traga, chestii in care sa sufle, roti pe care sa le invarteasca, ba chiar si o cabina de avion in care se pot urca, pot trage de manete, imaginandu-si asfel cum ar fi daca ar pilota un avion. Plus ca, la ore fixe, personalul muzeului avea diferite prestatii live tot pentru copii. La una din aceste prestatii am asistat  se discuta despre statiile spatiale, care a fost prima, in ce consta programul spatial international (asta a fost momentul in care sotul meu a creat rumoare  cel care facea prezentarea a scos un sir de steaguri, reprezentand toate tarile care fac parte din programul international spatial  intentia lui a fost sa intrebe copii si parintii prezenti carei tari ii apartine fiecare steag& la primul nu a obtinut niciun raspuns  altul decit de la sotul meu& la urmatorul la fel, si la urmatorul, si la urmatorul& deja devenea competitiv, mai aveam putin si copiii il aplaudau pe sotul meu& pina la urma s-a oprit asistentul& ), ce face o statie spatiala, etc.

E mult de povestit despre muzeu  cel mai bine este evident sa fie vazut  un singur lucru m-a frapat pe mine  Romania este mentionata o singura data (sau cel putin doar aceasta mentiune am gasit-o eu, nu am pretentia ca am vazut muzeul prin toate cotloanele& )  ca facind parte din programul diplomatic spatial& in rest nimic despre Aurel Vlaicu sau macar Traian Vuia&

Ce poti gasi? O intreaga sectiune despre fratii Wright  creditati ca fiind primii din lume care au inventat si construit un avion si de asemenea primii care au si zburat cu el pe 17 decembrie 1903. O alta sectiune este dedicate Ameliei Earhart  prima aviatoare care a zburat solo peste Oceanul Atlantic.

Alte parti ale muzeului care noua ne-au placut au fost cele referitoare la zborul spatial  in muzeu se poate vizita interiorul unei rachete  poti vedea cum dorm pilotii, cum si ce maninca, cum isi petrec timpul liber  sau cum fac exercitii pentru a se mentine in forma.

Mie personal mi-a ramas in minte un fel de istorie ilustrata a zborului cu avionul  cum aratau stewardessele si uniformele lor la inceput si cum au evoluat sau la fel, evolutia bagajelor (valizelor)!

La fel de interesante sunt sectiunile dedicate celui de-al doilea razboi mondial  exista diorame foarte bine realizate, o mare colectie de arme si avioane, dar si diferite decoratii aviatice; sau sectiunile dedicate aviatiei comerciale, civile si de business, rachetelor si misilelor sau stiintei spatiului.

Pe dupa-amiaza am hotarit ca nu ne mai tin picioarele  evident nu am putut vizita tot muzeul, dar zic eu ca am vazut partile cele mai interesante  spre sfarsit copiii deja trageau de noi sa iesim&

Planuisem sa mai mergem la plimbare prin oras, nu ne-am putut tine de plan   am luat din nou busul turistic si ne-am intors spre hotel.

Ultima zi in Washington am dedicat-o vizitarii (cu autobuzul) rutei Pentagon  Cimitirul Arlington, dar si a Union Station plus citeva cladiri care adapostesc institutii faimoase.

Cititi Jurnal de calatorie in New York:

Jurnal de calatorie - New York - ep.1
Jurnal de calatorie - New York - ep.2
Jurnal de calatorie - New York - ep.3
Jurnal de calatorie - New York - ep.4
Jurnal de calatorie - New York - ep.5
Jurnal de calatorie - New York - ep.6
Jurnal de calatorie - New York - ep.7 (si ultimul)

America de Nord
Santa Fe, New Mexico, USA
Top 10 obiective turistice in New York
Regiunile de coasta si alte atractii turistice in Oregon
7 atractii turistice de vis in California

America Latina
Top 10 atractii turistice in Brazilia
Machu Picchu sau natura imblanzita de om
Luna de miere in Republica Dominicana
Havana  comoara vie a Cubei

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII