3 greseli fatale pe care le fac femeile inselate

3 greseli fatale pe care le fac femeile inselate

3 greseli fatale pe care le fac femeile inselate

  • In discutiile despre viata de cuplu, inselatul este un subiect vechi de cand lumea si care nu-si va epuiza probabil niciodata potentialul problematic. Nimanui nu-i place sa fie inselat.

In discutiile despre viata de cuplu, inselatul este un subiect vechi de cand lumea si care nu-si va epuiza probabil niciodata potentialul problematic. Nimanui nu-i place sa fie inselat. Motivele pot fi, desigur, diferite, insa un lucru e cert  atunci cand esti inselat simti ca iti fuge pamantul de sub picioare si ca vrei sa faci ceva, chiar daca nu stii exact ce anume. Femeile si barbatii au adesea reactii diferite atunci cand sunt pusi in fata unui astfel de fapt relativ raspandit astazi.

Nu voi analiza reactiile barbatilor (desi, fie vorba intre noi, n-ar fi prea greu, pentru ca sunt tipice), pentru ca nu vreau sa fiu acuzata ca vorbesc in necunostinta de cauza (nu ca as cunoaste mai bine cealalta ipostaza...). Insa statutul meu de femeie cu usoare inclinatii feministe ma face sa meditez la soarta superevelor inselate... din te miri ce motive.

Asadar, sa vedem cum stau lucrurile  ai aflat ca esti inselata. Reactia imediata este aceea a omului care simte ca se prabuseste universul si e urmata de o avalansa de reprosuri pe care ti le faci, care conduc inevitabil spre intrebarea fatala: Oare cu ce am gresit de l-am impins in bratele alteia?

Stop! E cazul sa te opresti! Supereva din tine ar trebui sa intervina de urgenta si sa-ti urle in timpane: NU tu ai gresit si NU tu l-ai aruncat in bratele alteia. A facut-o singur. Barbatii care insala o fac pur si simplu. Punct! Si ca sa nu fiu acuzata de feminism exacerbat adaug  si pentru femei e la fel. Inselatul nu tine de insatisfactie sau de plictiseala din cuplu, ci reflecta mai degraba o trasatura de caracter pe care o intalnim deopotriva la femei si la barbati. Asa ca nu te tortura inutil cu gandul ca vina iti apartine tie, celei inselate, si mai ales nu te avanta sa actionezi imediat, sub primul impuls, incercand sa  repari ceva. Iata cele mai des intalnite 3 greseli pe care le fac femeile inselate si pe care te sfatuiesc sa nu le faci si tu, in cazul in care te afli in aceasta situatie:

Investigarea cazului

Nu-ti propune sa transformi nefericita intamplare intr-un caz demn de un detectiv particular. La ce te ajuta sa il spionezi si sa investighezi o problema care a devenit deja un fapt? Nu vei face decat sa iti consumi inutil neuronii si energia pentru a demonstra un fapt pe care deja il stii  acela ca te-a inselat si ca relatia voastra nu mai merge. De obicei, aceasta greseala apare atunci cand adulterul nu e confirmat in mod evident, ci doar intuit sau partial descoperit. Si la ce te-ar ajuta sa il prinzi in pat cu amanta? Nu te-ar face decat sa te infurii mai tare si, eventual, sa iti pierzi cumpatul. La ce bun... pentru un individ care nu te merita?

Invinovatirea celeilalte femei

Hmmm... e posibil sa aiba si ea partea ei de vina, privind din perspectiva cinsmului de a avea o aventura cu un barbat despre care stii ca e implicat intr-o relatie. Insa nu uita ca nu ea este cea care ti-a declarat iubirea si care ti-a promis sinceritate deplina si incredere totala. Si, la urma urmei, putea fi ea sau oricare alta. Ideea ca ti-a sedus partenerul si ca este vina ei ca acesta te-a inselat iti incolteste in minte ca o solutie salvatoare. Insa gasirea unui tap ispasitor nu te va scuti de suferinta si nici nu va reusi sa mascheze adevarata problema. Cand un barbat insala nu o face pentru ca e inocent si e sedus cu brutalitate de o alta femeie si nici pentru ca alta e mai buna ca tine sau ii ofera ceva ce tu nu ii oferi. Insala pur si simplu... pentru ca simte nevoia sa o faca.

Incercarea de a te schimba de dragul lui

Victimizarea si autoinvinovatirea vin impreuna cu o alta greseala fatala pe care vei fi tentata sa o faci  aceea de a te schimba de dragul celui care tocmai te-a inselat. In primul rand, daca te-a inselat, el e cel care a gresit, deci el e cel care ar trebui sa schimbe ceva. E logic, nu?  Chiar si asa, ar trebui sa fii sceptica la orice promisiune de schimbare facuta prea usor. Faptul ca te-a inselat e o dovada clara ca nu e un barbat capabil sa se descurce cu responsabilitatea de a mentine o relatie. Mai trebuie sa mai experimenteze pana sa se maturizeze si asta nu e problema ta, ci a lui. Asa cum nu tu esti cea care l-a facut sa te insele, nu vei fi nici cea care il va determina sa nu o mai faca. E simplu  tine de structura lui interioara si oricat te-ai schimba tu, asta nu va fi un impediment in aventurile lui viitoare. Atunci cand te insala, nu se gandeste cu siguranta la tine, prin  urmare ce sens are sa te schimbi tu?

Nu stiu daca inhibarea impulsului de a face aceste trei greseli atunci cand o femeie este inselata o va face sa fie mai fericita, insa, in mod cert, o va face sa isi acorde timp de reflectie si sa ia o hotarare mai inteleapta in ceea ce priveste relatia pe care o are. Cat despre barbatii implicati in astfel de povesti... cu siguranta imi vor sari in cap, insa sunt deschisa contraargumentelor.

Va recomandam sa mai cititi si:

In unul sau in doi mergem mai departe (problme de cuplu)

Ghidul frumusetii peste 40 de ani
Efectele colagenului asupra pielii
Botoxul invins de veninul de sarpe  ultima inovatie pentru combaterea ridurilor
Buzele ne fac sa aratam mai tinere
Frumusete la 40 de ani - un ghid cu sfaturi esentiale
Reinventati-va machiajul!
Coafura  in centrul atentiei
Luptati cu ridurile!
Zambetul  secretul frumusetii eterne

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII