Avocado lupta impotriva imbatranirii

Avocado lupta impotriva imbatranirii

Avocado lupta impotriva imbatranirii

  • Uleiul de avocado a fost demonstrat in diverse teste ca poate combate radicalii liberi - molecule periculoase care au un rol important incepand cu procesul de imbatranire, pana la bolile de inima si cancer. Acestea sunt deosebit de frecvente in interiorul mitocondriilor, micile celule care transforma alimentele pe care le consumam in energie.

Fructele de avocado ar putea fi o arma importanta in lupta impotriva imbatranirii si a bolilor, ne spun oamenii de stiinta.

Uleiul de avocado a fost demonstrat in diverse teste ca poate combate radicalii liberi - molecule periculoase care au un rol important incepand cu procesul de imbatranire, pana la bolile de inima si cancer. Acestea sunt deosebit de frecvente in interiorul mitocondriilor, micile celule care transforma alimentele pe care le consumam in energie.

Elixir: uleiul de avocado ar putea avea beneficii imense de sanatate dar si in incetinirea procesului de imbatranire.

Multe substante chimice "antioxidante" din legume si fructe, cum ar fi morcovul si rosiile, pot sa inlature radicalii liberi - dar nu isi pot face drum spre interiorul mitocondriilor.

Cele din avocado insa reusesc acest lucru. Cercetatorul Christian Cortes-Rojo, a declarat: "Problema este ca antioxidantii din [alte] substante sunt in imposibilitatea de a intra in mitocondrii. Astfel, radicalii liberi deteriorareaza mitocondriile, cauzand stoparea producerii energiei si prabusirea, apoi moartea celulelor."

"O analogie ar fi ca, in timpul unei deversari de petrol, daca am curata numai uleiul deversat in loc sa reparam fisura, uleiul s-ar revarsa in continuare in timp ce pestii vor muri."

Ravagiile timpului: "Ingredientele active din uleiul fructului de avocado abordeaza forta distructiva a radicalilor liberi care distrug celulele in timp ce imbatranim", ne spun cercetatorii.

Radicalii liberi instabili sunt produse naturale de deseuri ale metabolismului, dar pot fi generate in numar mai mare datorita unor factori precum fumul de tutun, poluarea si radiatiile. Ei fac ravagii in organism, declansand reactii in lant care distrug membranele celulare, proteinele si chiar ADN-ului.

Fenomenul este unul dintre motoarele principale ale imbatranirii si joaca un rol important in deteriorarea arterelor si a cancerului.

Cercetatorii au descoperit ca uleiul de avocado permit celulelor de drojdie sa supravietuiasca expunerii la concentratii ridicate de fier - un element care produce "sume uriase" de radicali liberi.

"Vom avea nevoie sa confirmam ca ceea ce a fost observat in drojdii ar putea avea loc si in organismele mai mari", a spus dl Cortes-Rojo, de la Universitatea Michoacana de San Nicolas de Hidalgo in Mexic.

Uleiul de avocado este similar in compozitie cu uleiul de masline, consum care este asociat cu un nivel neobisnuit de scazut de boli cronice, in unele tari mediteraneene; domnul Cortes-Rojo a spus ca descoperirea lui ar putea insemna ca ulei de avocado sa devina "uleiul de masline al Americii".

Cercetari anterioare efectuate in Mexic, cel mai mare producator de avocado, au aratat ca fructul reduce nivelul de colesterol din sange, precum si anumite grasimi legate de diabetul zaharat.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII