Legumele verzi ne protejeaza de cancer

Legumele verzi ne protejeaza de cancer

Legumele verzi ne protejeaza de cancer

  • Consumarea mai multor legume crucifere a fost demonstrat inca o data ca joaca un rol important in atenuarea cancerului, de data aceasta, ajutand femeile cu cancer de san sa traiasca mai mult.

Consumarea mai multor legume crucifere a fost demonstrat inca o data ca joaca un rol important in atenuarea cancerului, de data aceasta, ajutand femeile cu cancer de san sa traiasca mai mult. Un studiu chinez prezentat recent la a 103-a reuniunea anuala a Asociatiei Americane pentru Cancer Research (AACR), a relevat faptul ca femeile care sufera de cancer de san si consuma mai multe legume crucifere, au sansa de a se bucura de viata cativa ani in plus.

Afla cum poti Lupta impotriva cancerului cu varza

Pe baza datelor colectate de studiu, efectuat la Shanghai, se pare ca legumele crucifere, sau legumele din familia verzei, sunt direct proportionale cu ratele de supravietuire. Rata mortalitatii in randul femeilor cu cancer de san, care au consumat legume crucifere, de exemplu, a fost cu 62 la suta mai putin decat in randul celor care au consumat foarte putine legume crucifere, sau chiar deloc.

In acelasi timp, rata mortalitatii generale in randul femeilor care au consumat legume crucifere, in mod regulat a fost dovedit a fi cu 27 - 62 la suta mai mia decat in randul femeilor care au consumat foarte putine legume crucifere sau deloc. Riscul de reaparitie a  cancerului de san in randul femeilor care consuma legume crucifere a fost cu 35 la suta mai mic decat in randul non-consumatoarelor.

"Legumele crucifere frecvent consumate in China includ gulii, varza chinezeasca (bok choy) si alte legume verzi, in timp ce varza de Bruxelles si broccoli sunt cele mai frecvent consumate crucifere in Statele Unite si alte tari occidentale", a spus Dr. Sara Nechuta, de la Vanderbilt University si autor al studiului.

"In al doilea rand, valoarea aportului de legume crucifere in randul femeilor din China este mult mai mare decat cel al femeilor din SUA. Nivelul de compusi bioactivi, cum ar fi isothiocyanates si indoli, propusi pentru a juca un rol in efectele anti-cancer ale legumelor, depinde atat de valoarea cat si de  tipul de legume crucifere consumate."

Legumele crucifere contin o varietate de nutrienti anti-cancer care lupta cu celulele canceroase si previne formarea acestora. Sulforafan, un compus organosulfur gasit in broccoli, conopida si varza, este un puternic nutrient anti-cancer, care efectueaza, de asemenea, o serie de functii benefice in organism.

Isothiocyanate sunt alti nutrienti anti-cancer din legumele crucifere care activeaza lupta impotriva genelor cancerului. Atat sistemic cat si genetic, legumele crucifere ajuta la combaterea si prevenirea cancerului, si sunt o modalitate foarte buna prin care sa va protejati impotriva acestuia.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII