Ce fructe iti fac stomacul sa se simta mai bine?

Ce fructe iti fac stomacul sa se simta mai bine?

Ce fructe iti fac stomacul sa se simta mai bine?

  • Fructele contin doze mari de enzime, compusi naturali care ajuta la usurarea  digestiei normale si alte functii ale corpului. Centrul Medical al Universitatii din Maryland a observat ca ananasul si papaya sunt fructe tropicale care contin enzime deosebit de benefice

Fructele contin doze mari de enzime, compusi naturali care ajuta la usurarea digestiei normale si alte functii ale corpului. Centrul Medical al Universitatii din Maryland a observat ca ananasul si papaya sunt fructe tropicale care contin enzime deosebit de benefice, care au un efect calmant asupra stomacului. Acest lucru poate ajuta la usurarea sau prevenirea bolilor digestive usoare, cum ar fi balonarea, gazele, crampele si indigestia.

Ce sunt enzimele?
Enzimele sunt compusi chimici care ajuta la catalizarea sau  facilitarea cresterii vitezei de reactie normale a corpului, care include procesele multiple necesare unei digestii sanatoase. Fructe, cum ar fi ananasul si papaya contin proteinele digestive - proteolitice, enzime care ajuta corpul sa descompuna si sa digere hrana intr-un mod mai eficient. Aceasta actiune ajutata cu alte enzime digestive din corp, calmeaza afectiunile minore ale stomacului cauzate de digestia lenta sau incompleta. Potrivit celor de la Centrul Medical al Universitatii din Marylan, ingerarea de pulpa de fructe si suc este cea mai benefica deoarece enzimele se pot denatura sau distruge atunci cand alimentele sunt incalzite, fierte, uscate sau prelucrate in alte moduri, cum ar fi conservele.

Papaya
Pulpa si frunzele de papaya contin mai multe enzime care sunt benefice pentru organism. Bine cunoscuta enzima din papaya este numita papaina, descoperita la inceputul anilor 1900, dupa cum sustine DietandHealth.net. Aceasta ajuta la desfacerea sau descompunerea  moleculelor de proteine din alimentele ingerate si faciliteaza digestia normala. Un studiu  publicat de catre cercetatorii de la Universitatea din Bruxelles, publicat in revista medicala "Elsevier", remarca faptul ca enzimele din papaya sunt extrem de puternice, deoarece acestea sunt mai rezistente la modificarile facute de caldura si de alte substante chimice decat enzimele altor fructe.

Ananasul
Ananasul, un alt fruct tropical care contine enzime digestive puternice. Un studiu publicat in Jurnalul "Food Chemistry" constata ca cea  mai frecventa enzima proteolitica din ananas este numita bromelaina. Aceasta enzima a fost primul extras din pulpa si sucul de fructe in 1800 si s-a dovedit a fi benefica pentru mai multe afectiuni, inclusiv tulburari digestive, tumefactie si inflamatie, sustin cei de la Centrul Medical al Universitatii din Maryland.

Suplimente
Atat ananasul cat si papaya au fost mult timp consumate pentru aroma lor dulce, tropicala si beneficiile pe care le aduc sanatatii. Cu toate acestea, faptul ca enzimele lor actioneaza pentru a usura afectiunile usoare ale stomacului a fost recent recunoscut pe scara larga. Bromelainul si papaina sunt de asemenea adaugate la produsele alimentare pentru a fragezi carnea. In plus, acestea sunt disponibile si ca suplimente nutritive in forme individuale si combinate. Consumul de ananas proaspat sau papaya, inainte de o masa sau consumul suplimentelor pe baza enzimele lor, poate contribui la reducerea afectiunilor digestive usoare, cum ar fi balonarea, gazele, constipatia, crampele si inflamatiile.

Precautii
Disconfortul  gastric usor  sau ocazional poate aparea din diverse motive si, in cele mai multe cazuri, nu are nevoie de ingrijire medicala. Cu toate acestea, daca va confruntati cu simptome cronice sau severe, este foarte important sa consultati medicul pentru un diagnostic corect si tratament. Aceste simptome intestinale pot semnifica probleme digestive grave. Enzimele naturale gasite in fructe si ca extracte sub forma de suplimente, pot ajuta si usura digestia normala, dar ele nu pot trata afectiuni si boli care afecteaza stomacul si corpul. Papaina, bromelaina si alte suplimente ar trebui sa fie luate numai sub indrumarea medicului.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII