Glutenul - ucigasul silentios

Glutenul - ucigasul silentios

Glutenul - ucigasul silentios

  • In 1920, guvernul american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au dezvoltat boli neurologice grave si au murit.

In 1920, guvernul american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au dezvoltat boli neurologice grave si au murit. In loc sa interzica acest produs mortal, FDA a declarat ca cele mai multe produse din faina alba trebuie sa fie "imbogatite" cu fier si vitamine, pentru a "corecta" problema. Din pacate, aceasta decizie a ajutat la crearea unei situatii si mai insidioase, care a dus la dezvoltarea bolilor de inima, diabet, cancer.

Sensibilitatea la gluten

Sensibilitatea la gluten a devenit o epidemie in zilele noastre; cu toate ca nu este o boala, prin urmare, nu are nici un leac. Sensibilitatea la gluten este declansata de consumul de produse care contin gluten. Singura modalitate de a evita complicatiile  este de a sta departe de produsele alimentare care contin gluten.

Exista 35 de boli care pot fi cauzate de consumul de gluten enumerate intr-o revizuire, in New England Journal of Medicine, printre care si: artrita, ADHD, depresie, anxietate, IBS, lupus, dureri de cap frecvente, oboseala, eczeme, pierderea coordonarii musculare, osteoporoza, un sistem imunitar slabit, dezvoltarea fungica excesiva, inflamatii de organe, pierderea in greutate / cresterea in greutate si malnutritie.

Sensibilitatea la gluten creste riscul de diabet zaharat tip 1, obezitate, cancer gastro-intestinal, tulburari cerebrale, autism si boli tiroidiene.

Glutenul cauzeaza probleme

Glutenul este pus intentionat in anumite produse, deoarece creste semnalele foamei, va face sa mancati mai mult sporind sentimentul de foame. Glutenul, de asemenea, interfereaza cu leptina, care spune creierului ca esti satul. Leptina, de asemenea, normalizeaza senzatia de durere in maduva spinarii.

  • Sensibilitatea la gluten cauzeaza inflamatii care dauneaza tesuturilor corpului
  • Proteinele C-reactive cresc, ca raspuns la inflamatie; cauzand cresterea nivelului de colesterol, depozitarea calciului sa se intareasca pe artere si cresterea tensiunii arteriale
  • Zaharul nu poate alimenta celulele canceroase de la sine. Glutenul si glutamina aminoacid au fost studiate si s-a gasit ca joaca un rol critic in procesul cancerului
  • Glutenul este un excitotoxin, care agita si ucide celulele neuronale care, ca si glutamatul, accelereaza, activeaza, irita si dauneaza celulelor creierului. Un studiu din 2006 a cuprins 131 de copii cu ADHD care au eliminat glutenul din dieta lor si toti cei 131 de copii au raportat imbunatatiri semnificative
  • Glutenul poate fi defalcat in proteine ciudate, care se aseamana drogurilor psihedelice. Acestea sunt proteine asemenea opiumului si se numesc gluteomorophins
  • Cu glutenul, receptorii N metil D aspartat, cauzeaza neuronii maduvei spinarii sa devina hiper la atingere. Leptina din maduva spinarii normalizeaza perceptia durerii, iat glutenul interfereaza cu acest proces
  • Universitatea din California a pus oameni la o dieta "paleolitica", in urma careia tensiunea arteriala a scazut, impreuna cu nivelul de insulina din sange. Colesterolului bun a crescut si cel rau a scazut - in doar 10 zile!
  • Sensibilitatea la gluten te face sa pierzi vitamine liposolubile, cum ar fi vitamina D si K
  • Consumul de gluten, a fost legat de problemele densitatii osoase

Solutia: evitati glutenul!

Glutenul afecteaza pe toata lumea in mod negativ, unele efecte sunt foarte evidente acum, dar cele mai multe dintre ele sunt sub-clinice si nu se vor afisa pe parcursul a multor ani de zile. Atunci cand boala se manifesta in cele din urma, conexiunea la gluten va fi trecuta cu vederea sau negata.

Fara gluten! - este o alegere de viata pentru sanatatea corpului si a mintii. Daca vom alege un stil de viata fara gluten pentru motive de sanatate evidente, vom evita in mod intentionat problemele atat in prezent cat si pe viitor.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII