5 Sfaturi de supravietuire dupa o despartire

5 Sfaturi de supravietuire dupa o despartire

5 Sfaturi de supravietuire dupa o despartire

  • Despartirea comuna de un iubit nu trece fara probleme. Chiar daca ne repetam ca "s-a terminat", ca nu putem trece usor peste aceasta separare.

Despartirea comuna de un iubit nu trece fara probleme. Chiar daca ne repetam ca "s-a terminat", inca nu putem trece usor peste aceasta separare.

Disponibilitatea unei femei pentru o noua relatie poate fi determinata numai dupa ce ea este in masura sa depaseasca toate etapele suferintei unei despartiri si sa realizeze ca viata merge mai departe. Separarea sau divortul sunt similare cu pierderea unei persoane iubite. Din fericire, el este inca in viata, insa relatia este istorie. Elisabeth Kubler, psiholog, spune ca, dupa o despartire, o femeie trebuie sa supravietuiasca celor cinci etape de suferinta. De abia dupa aceea, eset posibila o noua relatie de lunga durata.

1. Negarea
O femeie care s-a despartit recent de iubitul ei ar putea nega faptul ca l-a pierdut. Ea pur si simplu se obliga sa creada ca totul este in regula si ca nimic special nu s-a intamplat. Mai mult decat atat, multe femei au tendinta sa se convinga ca au scapat in cele din urma de o povara grea numita relatie. Ele incearca din greu sa devalorizeze relatia cu fostul.

2. Protestul
In acest stadiu, femeile încearca sa scape de durere mentala prin emotii negative fata de fostul partener. Doamnele cred cu sinceritate ca dragostea si ura sunt la doar cu un pas distanta una de cealalta, fiindca sunt furioase si se simt jignite de fostul iubit.

3. Depresia
Incercarile zadarnice de a reveni la fostul iubit lasa o femeie extrem de epuizata. Depresia le inclesteaza mintea si au impresia ca nu mai pot avea incredere in nimeni. In timpul unei faze prelungite de depresie, multe femei pot deveni dependente de alcool sau droguri. Doar prietenii sau persoane apropiate le pot ajuta sa depaseasca aceasta etapa dureroasa.

4. Negocierea
Aceasta perioada este considerata cea mai dificila. Intr-adevar, multe femei decid ca viata este pierduta fara un barbat. Dupa ce au supravietuit tuturor emotiilor negative, isi dau seama ca inca mai au sentimente puternice, ceea ce inseamna o posibila noua dragoste pentru cineva. Multe dintre ele vor încerca sa restabileasca o relatie veche, sa recurga la manipulare, persuasiune si chiar amenintari.

5. Adaptarea
Dupa ce au supravietuit tuturor incercarilor iadului, o femeie isi va reveni si va reusi sa se adapteze la noua realitate. Ea nu va mai fi speriata cand va sterge praful si va da de lucruri care ii vor aminti de fostul iubit. In schimb, ii va putea provoca unele amintiri placute, chiar si triste, insa de scurta durata. Cel mai important, insa, isi va întelege ca viata merge mai departe.

Va recomandam sa mai cititi si:

Simboluri
Inelul de logodna perfectspecialistul raspunde
Traditii de nunta in alte tari
Pe ce deget purtam verigheta?specialistul raspunde
Mai purtam verigheta?
Când se mărită Fata Tatei&

Ghidul frumusetii peste 40 de ani
Efectele colagenului asupra pielii
Botoxul invins de veninul de sarpe  ultima inovatie pentru combaterea ridurilor
Buzele ne fac sa aratam mai tinere
Frumusete la 40 de ani - un ghid cu sfaturi esentiale
Reinventati-va machiajul!
Coafura  in centrul atentiei
Luptati cu ridurile!
Zambetul  secretul frumusetii eterne

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII