Adevarul despre oua

Adevarul despre oua

Adevarul despre oua

  • Odata demonizate ca fiind rele pentru inima, ouale au fost repozitionate ca un produs alimentar sanatos in ultimii ani; cercetatorii au descoperit nu numai ca sunt bune pentru inima, dar pot chiar sa va ajute sa pierdeti in greutate.

Odata demonizate ca fiind rele pentru inima, ouale au fost repozitionate ca un produs alimentar sanatos in ultimii ani; cercetatorii au descoperit nu numai ca sunt bune pentru inima, dar pot chiar sa va ajute sa pierdeti in greutate.

Saptamana trecuta, cercetatorii canadieni au publicat concluziile care ar putea sparge reputatia lor hranitoare.

In studiul ce a cuprins 1.200 de subiecti cu o varsta medie de 61 de ani, a fost sugerat ca acumularea placii carotide, o substanta ceroasa care blocheaza vasele de sange si care este legata de bolile cardiovasculare, a fost mai mare la persoanele care au consumat cel putin doua oua pe saptamana.

Cercetatorii au acuzat in mod special galbenusurile de oua pentru acest efect.

Britanicii consuma aproape 30 de milioane de oua pe zi. Ar trebui sa isi reduca obiceiul  pentru a-si proteja inimile?

Sunt ouale rele pentru colesterol sau nu?

Cele mai recente studii canadiene "merg impotriva curentului gandirii stiintifice actuale", spune Helen Bond, de la British Dietetic Association.

Acum cativa ani, Bruce Griffin, profesor de metabolism nutritional la Universitatea din Surrey, a analizat 30 de studii efectuate pe oua, timp de peste 30 de ani si a gasit ca ouale "nu au nici un impact clinic semnificativ" asupra nivelului de colesterol.

Ouale pot proteja inima

De fapt, un studiu in Jurnalul American de Nutritie Clinica a gasit ca ouale au ajutat la mentinerea unui nivel sanatos de presiune a sangelui, spune Helen Bond.

Anul trecut, oamenii de stiinta de la Universitatea din Alberta au descoperit ca galbenusuri de ou contin 2 aminoacizi importanti, triptofan si tirozina, si ca doua galbenusuri de ou crude, au de aproape doua ori mai multi antioxidanti ca un mar.

Prajirea sau fierberea reduc nivelurile de antioxidanti la aproximativ jumatate.

Ouale sunt un aliment nutritional puternic

Datorita schimbarilor in hrana gainilor, ouale de astazi sunt mai sanatoase decat cele produse cu 30 de ani in urma.

Ouale moderne contin 70 la suta mai multa vitamina D si dublu cantitatea de seleniu.

Aceste niveluri sunt mici in dieta britanicilor, si legate de un risc crescut de cancer, boli cardiovasculare si de infertilitate. Fiecare galbenus de ou prevede, de asemenea, 13 substante nutritive esentiale.

Cate oua pot consuma?

Departamentul de Sanatate spune ca putem manca cat de mai multe oua ne plac, atata timp cat acestea fac parte dintr-o dieta sanatoasa, echilibrata. Nu exista nici o limita superioara, spune Bond, cu exceptia cazului in care ati mostenit un colesterol ridicat.

Ouale ingrasa?

In Departamentul de analiza a Sanatatii, s-a constatat ca ouale contin aproximativ 20 la suta mai putine grasimi, 13 la suta mai putine calorii si colesterol 10 la suta mai putin decat acum 30 de ani.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII