Cum sa invingeti indispozitiile

Cum sa invingeti indispozitiile

Cum sa invingeti indispozitiile

  • Dupa cum bine stiti, femeile - in special mamele - tind sa empatizeze cu cei din jurul nostru. Este o trasatura minunata, la indemana, atunci cand, de exemplu, copilul este suparat sau sotul vine nemultumit de la locul de munca.

Dupa cum bine stiti, femeile - in special mamele - tind sa empatizeze cu cei din jurul nostru. Este o trasatura minunata, la indemana, atunci cand, de exemplu, copilul este suparat sau sotul vine nemultumit de la locul de munca. Dumneavoastra ascultati, va aratati preocuparea si va dati silinta sa le ridicati moralul.

Doar ca sensibilitatea pe care o manifestati pentru altii va face mai sensibila la formele negative, cum ar fi un coleg de munca mai temperamental sau remarca nepoliticoasa a unui strain, explica Barbara Holstein, psiholog in Long Branch, New Jersey, si autor al cartii The Truth: I m a Girl, I m Smart, and I Know Everything!
 
Deci, atunci cand indispozitia cuiva va influenteaza, o unda de negativitate se creaza, care in curand, va va afecta si copiii.

"In timp ce probabil nu veti fi capabila sa controlati situatiile care apar, de dumneavoastra depinde cum reactionati", spune dr. Holstein. Concentrandu-va pe actiunile dvs. este una dintre cele mai bune modalitati de a va apara in fata unei indispozitii.

Pentru a ramane fericita si pentru a pastra o atitudine pozitiva, puneti in practica aceste trucuri:

 1. Coplesiti-i cu bunatatea
Amintiti-va cum ii invatati pe copiii dvs. sa spuna ceva frumos, sau sa nu spuna nimic. E timpul sa puneti si dvs. in aplicare acest concept. In loc sa fiti tacuta, data viitoare faceti complimente. Complimentati tunsoarea sefului, apreciati straduinta unei mame din comitetul de parinti. Un comentariu amabil actioneaza ca un scut si ajuta mai mult decat tacerea. Ba char poate avea acelasi efect si asupra celeilalte persoane.

 2. Reactionati invers decat simtiti
E usor sa stati si sa fierbeti atunci cand un sofer v-a taiat calea pe autostrada. O alternativa fericita la aceasta atitudine ar fi sa faceti ceea ce ati fi dorit sa faca soferul respectiv, ne sfatuieste Dr Holstein. De exemplu, oferiti masinii urmatoare suficient spatiu si faceti-i si un semn prietenos cu mana. Cercetarile arata ca o fapta buna facuta  altora va poate ridica starea de spirit mai mult decat una pe care ati facut-o pentru dumneavoastra, spune dr. Holstein. Apoi, va veti simti mai bine (si veti avea o parere mai buna despre dvs.), pentru ca ati luat decizia potrivita. 

 3. Mimati pana reusiti 
Cand sunteti irascibila, ultimul lucru pe care ati dori sa-l faceti este sa zambiti. Dar zambetul poate sa va ajute la consolidarea unei infatisari fericite. Cand ne prefacem fericiti, celelalte ganduri neplacute sunt eliminate deoarece noi nu ne putem concentra asupra mai multor lucruri in acelasi timp, explica Dr. Holstein. De fapt, cercetarile facute de Paul Ekman, Ph.D., psiholog care studiaza expresiile faciale si autor al  Revealing Emotions, arata ca, de fapt, zambetul activeaza regiunea fericirii din creier si va poate ajuta sa percepeti lucrurile intr-o lumina mai buna.

 4. Sariti peste stirile de dimineata
Sensibilitatea dvs. pentru altii se limiteaza la cei din jurul dvs. Chiar si cititul stirilor deprimante va poate demoraliza. Solutia: daca aveti un ritual al stirilor de dimineata, inlocuiti-l cu o activitate tonica, cum ar fi un film relaxant, plimbatul catelului sau cititi-le copiilor. Puteti sa fiti deasemenea la curent cu stirile - dar asteptati pana dupa amiaza, cand sunteti mai putin sensibil la stirile negative, recomanda dr. Holstein.

 5. Gradinariti
Gradinaritul poate fi o modalitate teribila de a preveni si chiar de a scapa de indispozitii. Studiile arata ca, facand exercitii fizice singura va ajuta sa dezvoltati sentimentele de fericire si bunastare, dar este demonstrat ca si lucrul in gradina consolideaza pozitivitatea, spune dr. Holstein. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol au descoperit ca, contactul cu microorganismele din sol stimuleaza productia de serotonina, substanta chimica din creier care produce sentimentele de fericire. Deci, renuntati la manusi si murdariti-va pe maini !

 6. Priviti jumatatea plina a paharului
In aproape toate familiile, sau in cercul de prieteni, intotdeauna veti gasi o persoana pesimista. Pentru a evita sa va demoralizeze, insusiti-va punctul ei de vedere apoi, oferiti-i o alternativa mult mai pozitiva. De exemplu, daca un prieten se plange de serviciu incet la un restaurant, fiti de acord ca ar putea fi mai rapid, dar totodata mentionati ca puteti folosi timpul de asteptare pentru a povesti mai multe. Fortandu-va sa priviti partea plina a paharului, va impiedica sa va concentrati asupra aspectelor negative ale oricarei situatii. Cine stie, s-ar putea sa va influentati prietenii sa fie mai optimisti.

 8. Priviti lucrurile in perspectiva
Atunci cand viata va ofera cate o surpriza neplacuta, cum ar fi probleme financiare sau de sanatate, priviti intregul tablou si lucrurile in perspectiva. Cand gandurile negre se instaleaza, faceti un efort si ganditi rational despre situatia in care sunteti. Intrebati-va daca amanarea vacantei anuale ii va speria cu adevarat pe copiii? Nu, dimpotriva, e posibil ca acestia sa fie chiar usurati! Daca eforturile dvs. nu dau rezultate, sunati un prieten impartial . ( Prietenii apropiati pot fi subiectivi). Rugati-o sa va aminteasca cum stau lucrurile, recomanda dr. Holstein.

Cel mai important lucru de retinut este faptul ca este posibil sa aveti o stare de spirit pozitiva indiferent de ce anume va ofera viata. Aveti un motiv pentru care sa zambiti !

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Otravuri impachetate in frumusete?
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

Suflet fericit
Mariah Carey este insarcinata
Living la Dolce Vita  Angelina si Brad
Frumuseti care au scris istoria  printesele de Monaco
Daramarea unui mit  Kylie Minogue si moartea stilului
Anii Andreelor - Zana cu zambet dulce din ecran
De Craciun stam intotdeauna acasa
Christina Aguilera: Sunt iubita si iubitul este al meu
Jennifer Aniston: Râsul este cea mai bună cale de vindecare
Salma Hayek: Barbatii sunt atat de slabi ...!
Angelina Jolie: Sa nu-i spuneti lui Brad&
Andreea Raicu - Profa de engleză
10 lucruri pe care nu le stiati despre George Clooney
Sinead O Connor  gloria trecatoare a unui star
Jennifer Aniston si misterul  somniferului lichid
Pond s - secretul tineretii lui Kylie
Cele mai ciudate cupluri de staruri
Angelina versus Posh

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. lacri
    lacritrimis la 30/7/2013

    as vrea sa le pot controla, dar am ajuns sa plang de nervi, chiar daca nimic in jur nu e in neregula, ma enerveaza si culoarea din jur, nu mai suport nimic, si ma trezesc c aimi curg lacrimi de la nervi ca nu ma pot exterioriza, as parea o nebuna, la prima sarcina nu am avut chiar asa rau

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII