Top 10 remedii naturale pentru febra fanului

Top 10 remedii naturale pentru febra fanului

Top 10 remedii naturale pentru febra fanului

  • Cu toate ca inca este frig afara iar primavara se lasa cu greu convinsa sa isi faca aparitia, noi trebuie sa ne gandim si la sanatatea noastra, ca urmare, SuperEva va prezinta 10 remedii pentru febra fanului:

Cu toate ca inca este frig afara iar primavara se lasa cu greu convinsa sa isi faca aparitia, noi trebuie sa ne gandim si la sanatatea noastra, ca urmare, SuperEva va prezinta 10 remedii pentru febra fanului:

Mierea: se spune ca vindeca febra fanului, deoarece polenul din miere poate desensibiliza corpul la alt polen. Cresterea aportului de miere in dieta zilnica, ar trebui sa reduca in mod semnificativ simptomele febrei fanului. Asigurati-va ca folositi miere locala organica, pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Cand trebuie consumata: zilnic inainte de inceperea sezonului febrei fanului

Vitamina C: este un antihistaminic natural si cunoscut, care poate fi gasit in portocale, lamai si grapefruit. De asemenea prezente sunt si bioflavonoidele, care au un puternic efect anti-alergic. Combinatia de vitamina C si bioflavonoide, ofera un decongestionant natural si antihistaminic pentru cei care sufera de febra fanului si ajuta la atenuarea simptomelor in mod eficient. Portocalele sunt o doza buna de vitamina C, sau puteti lua un supliment.

Cand trebuie consumata: 1.000 mg de vitamina C zilnic

Ardeiul iute: contine o componenta activa numita capsaicina. Consumata, aceasta componenta deschide pasajele nazale si ajuta la reducerea congestionarii adusa de febra fanului, dar si atenuarea simptomelor in mod semnificativ.

Cand trebuie consumat: adauga un ardei iute in dieta ta zilnica

Carotenoizii: pigmenti naturali din plante, carotenoizii actioneaza ca antioxidanti puternici si ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si imbunatateste sistemul imunitar. O buna sursa de carotenoide poate fi gasita in produsele alimentare: morcovi, caise, dovleac, cartofi dulci si spanac.

Cand trebuie consumat: una - doua portii de legume zilnic

Ceaiul de musetel: este un antioxidant,  antihistaminic, contine de asemenea flavonoide si actioneaza eficient ca agent anti-inflamator. In timp ce musetelul este cel mai simplu utilizat in ceasca de ceai in timpul zilei, ceaiul de musetel poate fi, de asemenea, utilizat si ca o compresa pentru ochi. Compresa ofera un efect de racire pentru ochii umflati si rosii, efecte cauzate de febra fanului si reduce considerabil iritabilitatea.

Cand trebuie folosit: zilnic: o ceasca de ceai, sau compresa pe ochi. Asigurati-va ca  folositi comprese proaspete pentru fiecare ochi, pentru a evita infectia.

Efectuarea si folosirea compresei:

Pasul 1 - Scufunda un pliculet de musetel instantaneu in apa. Lasa-l acolo timp de cel putin 3 minute.

Pasul 2 - scoate pliculetul si strange usor excesul de apa.

Pasul 3 - pune pliculetul intr-o pungulita, iar aceasta la frigider timp de 15-30 minute.

Pasul 4 - tine punga de ceai rece pe ochiul umflat/iritat cca 5 minute.

Pasul 5 - permite ochiulu inflamat sa respire aproximativ o ora inainte de a  re-aplica o compresa nou.

Usturoiul: cresterea aportul alimentar de usturoi poate ajuta la intarirea sistemului imunitar, in timp ce actioneaza si ca un decongestionant, contribuind la atenuarea simptomelor minore ale febrei fanului. Este, de asemenea, un anti-inflamator si antihistaminic natural.

Cand trebuie consumat: consumat zilnic in diverse retete, cu doua luni inainte de inceperea sezonului febrei fanului, insa cel mai eficient este consumat crud sau zdrobit. Daca nu il poti inghiti, incearca capsule de usturoi de la farmacie.

Acupunctura: cercetarile au constatat ca medicina antica chineza, si anume acupunctura, poate reduce simptomele de febra fanului, cum ar fi un nas infundat si  mancarimea la nivelul ochilor. Studiile au aratat ca acupunctura are un efect pozitiv asupra atenuarii simptomelor febrei fanului.

Cand sa incercati: cei care sufera de febra fanului, ar trebui sa beneficieze de sase sedinte de acupunctura inainte de inceperea sezonului febrei, pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Auto-hipnoza: studii recente au aratat ca suferinzii instruiti sa foloseasca auto-hipnoza au cunoscut o scadere dramatica a simptomelor febrei fanului, cum ar fi curgerea nasului si gatul iritat. Ei au invatat o tehnica speciala de auto-relaxare, dupa care au observat o stare de disconfort mult mai scazuta.

Cand sa incercati: inainte de inceperea sezonului febrei fanului

Vaselina: raspandind un strat subtire de vaselina in interiorul narilor, poate ajuta la combaterea febrei fanului si reduce semnificativ simptomele. Vaselina prinde polenul ca intr-o capcana, efectiv il blocheaza sa intre in pasajele nazale si il impiedica sa agraveze simptomele.

Cand trebuie folosita: zilnic, in timpul sezonului, inainte de a iesi din casa

Ceapa: coaja de ceapa este un antihistaminic natural si anti-inflamator, dovedit sa reduca simptomele persoanelor care sufera de febra fanului.

Cand trebuie consumata: zilnic, folosita la diverse retete, desi o optiune va propune sa mestecati ceapa cruda, ca o alternativa - va recomandam acest lucru doar daca stati in casa

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare:

Uleiuri esentiale
Uleiul esential de muscata
Uleiul esential de rozmarin
Uleiul esential de musetel
Uleiul esential de iasomie
Uleiul esential de lavanda
Uleiul esential de busuioc
Uleiul esential de ghimbir
Uleiul esential de cocos
Uleiul esential de cimbru
Aromaterapia - adevar sau mit?
Uleiul esential de trandafir
Uleiul esential de pin
Uleiul esential de Manuka
Uleiuri esentiale care trebuie evitate

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Alimentatie sanatoasa
Beneficiile condimentelor
Beneficiile oului de prepelita
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
8 alimente minune pentru sezonul rece
Logica darama din nou miturile culinare
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Carbohidratii si tineretea
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?
Adevaruri despre fructe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII