Unele șervețele umede pentru bebeluși pot fi toxice. Iată cum poți face singură șervețele umede pentru bebeluși

Unele servetele umede pentru bebelusi pot fi toxice. Iata cum poti face singura servetele umede pentru bebelusi

Unele șervețele umede pentru bebeluși pot fi toxice. Iată cum poți face singură șervețele umede pentru bebeluși

Substantele chimice folosite la fabricarea diverselor produse de igiena pentru bebelusi au constituit de mai multe ori in ultimii ani un subiect de controverse, generand reactii din partea autoritatilor, care au impus anumite rigori, prin legi punctuale, menite sa protejeze sanatatea celor mici.

Iata cum poti face servetelele umede bio constiutie o alternativa mult mai sanatoasa

Atentie! Unele servetele umede pentru bebelusi pot fi toxice

Substantele chimice folosite la fabricarea diverselor produse de igiena pentru bebelusi au constituit de mai multe ori in ultimii ani un subiect de controverse , generand reactii din partea autoritatilor, care au impus anumite rigori, prin legi punctuale, menite sa protejeze sanatatea celor mici. Unele substante, despre care se stie ca sunt toxice, sunt inca folosite in compozitia diverselor produse pentru ingrijirea bebelusilor, insa producatorii sustin ca ele nu afecteaza sanatatea, intrucat sunt prezente intr-o cantitate foarte mica.

Este si cazul fenoxietanolului, un conservant chimic foarte nociv pentru sange si pentru ficat. Prezenta lui in servetelele umede pentru igiena bebelusilor nu este deloc o noutate. Insa specialistii in analiza compozitiei chimice a acestor produse aduc in discutie concentratia in care aceasta substanta este folosita.

O directiva a Uniunii Europene limiteaza la 1% cantitatea de fenoxietanol prezenta in orice produs cosmetic. Se pare insa ca aceasta lege nu este suficienta, intrucat pentru un bebelus chiar si aceasta cantitate este nociva. Concentratia maximala de fenoxietanol in produsele destinate copiilor cu varsta sub 3 ani nu ar trebui sa depaseasca 0,4%, sustin specialistii Agentiei Nationale a Securitatii Medicamentelor si a Produselor pentru Sanatate, din Franta.

Pana la oficializarea unor noi reglementari in concordanta cu aceasta descoperire, pentru a va asigura ca servetelele pe care le folositi in igiena bebelusului nu sunt toxice, specialistii va sfatuiesc sa verificati cu atentie eticheta si sa evitati produsele care contin fenoxietanol (Fenoxitol sau EgPhE).

Servetelele umede bio constiutie o alternativa mult mai sanatoasa

Servetelele umede bio constiutie o alternativa mult mai sanatoasa sau, daca aveti rabdarea necesara, puteti sa va fabricati acasa propriile servetele umede, homemade. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
-o cutie mare pentru servetele umede
-o rola de proasoape de hartie care sa nu contina clorina
-o lingura de sapun lichid bio pentru bebelusi
-o lingura de ulei organic pentru bebelusi
 
1. Taiati in 2 jumatati rola de hartie.
2. Intr-un bol amestecati sapunul si uleiul cu o cana de apa. Amestecul nu trebuie sa aiba multa spuma.

3. Turnati ¾ din solutie pe ½ din rola taiata si pusa in cutie si lasati 10 minute sa se impregneze.
4. Intoarceti rola si turnati restul de solutie si mai asteptati 10 minute.

5. Scoateti suportul din carton din centrul rolei. Cand il scoateti ar trebui ca un capat de rola, cel din interior, sa iasa in afara. Plasati-l in capacul cutiei, astfel incat sa puteti trage de el cand aveti nevoie de un servetel.

Daca vreti sa fiti eco 100%, folositi servetele din material textil, refolosibile, in loc de role de hartie. Imbibati-le in apa sau umeziti-le cu un pulverizator in care ati pus apa.

► Citeste in continuare Cum ingrijim pielea bebelusului cand schimbam scutecul?

► Citeste in continuare 7 lucruri pe care nimeni nu le spune proaspetelor mămici despre scutece

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII