7 lucruri pe care nimeni NU le spune proaspetelor mămici despre SCUTECE

7 lucruri pe care nimeni nu le spune proaspetelor mamici despre scutece

7 lucruri pe care nimeni NU le spune proaspetelor mămici despre SCUTECE

Ești graviduță sau mami de bebe nou născut? Bine vei veni sau - ai venit, în minunata lume a scutecelor!

• În primul an al nou-născutului tău, vei schimba mult peste 1.500 de scutece. De asemenea, este întotdeauna primul lucru pe care îl vei uita atunci când adaugi articole necesare în geanta pentru scutece.

De ce o marcă de scutece ar fi atât de diferită de oricare alta? (Ei bine, sunt diferite.) Iată 7 descoperiri pe care creierul unei mame începătoare le-a descoperit despre scutece:

- vei citi:
1. Scutecele au mici scurgeri, mai ales noaptea
2. Bebelușii se mișcă mult
3. Scutecele explodează
4. Fiecare marcă de scutece este total diferită
5. Scutece textile vs. scutece de unică folosință
6. Nu tuturor bebelușilor le plac scutecele
7. iritația de scutec pare îngrozitoare
Despre scutece si fundulețuri

1. Scutecele au mici scurgeri, mai ales noaptea

Când ești acasă cu bebe nou-născut, somnul devine mai râvnit decât aurul. Cu toate acestea, indiferent de câte ori fixezi cu atenție scutecul înainte de culcare, acesta va avea mici scurgeri la spate și în față. Acest lucru trezește bebelușul care țipă pentru a te alerta în timp ce tati doarme liniștit. 

2. Bebelușii se mișcă mult

Bebelușii nu stau niciodată nemișcati pe masa de schimb. Ei explorează în mod constant lumea din jur și această mișcare nu se oprește în timp ce încerci să-i schimbi scutecul. Bebelușii și copiii mici sunt experți în apucarea șervețelelor uzate... apucarea scutecului murdar, etc... iar îmbrăcarea este o adevărată luptă care nu este întotdeauna câștigată. (Ceea ce duce la nr. 3)

3. Scutecele explodează

Acesta este momentul în care pipi, dar mai ales caca, ajunge peste tot, pe toată noua lor ținută curată, scaunul auto și chiar pe tine. (Mai ales atunci când nu l-ai fixat corect...).

De citit detalii aici Ghidul de căcuță al bebelușului: părintii de bebeluși știu de ce

4. Fiecare marcă de scutece este total diferită

O fi fdoar un truc de marketing pentru a atrage părinții lipsiți de somn să cumpere prea multe scutece? Găsirea în cele din urmă a mărcii potrivite va ajuta copilul să intre la grădinița preferată de tine? Nu. Toate mărcile au caracteristici ușor diferite - unele sunt mai groase, altele sunt mai înalte, iar altele sunt chiar din stofă. Toți acești factori le oferă avantaje diferite în funcție de nevoile bebelușului.

5. Scutece textile vs. scutece de unică folosință

În timp ce cercetezi acest subiect, nu te simții prea copleșită, deoarece alegerea unui tip de scutec pentru bebelușul tăi, indiferent dacă este de unică folosință sau textil, este o preferință personală, deci fă ceea ce funcționează cel mai bine pentru familia ta.

Citeste si: Scutece textile versus scutece de unica folosinta: argumente Pro si Contra

6. Nu tuturor bebelușilor le plac scutecele

Pe măsură ce bebelușul tău crește în dexteritate, s-ar putea să-i facă plăcere să-și scoată scutecul - des. Degetele mici de bebeluși par să gestioneze cu ușurință aceasta treabă. Vestea bună este că poți găsi oricând urmele acțiunilor sale...

7. Iritația de scutec pare îngrozitoare dar exista speranta...

Roșeața, umflături, durerea, iritatie, fundulet rosu.... Vorbim despre iritatia de scutec. Această erupție arată ca ceva dintr-un film de groază extraterestră. Din fericire, există creme și unguente care să te ajute!

Despre scutece si fundulețuri, citeste si

Schimbatul scutecelor: tot ce trebuie să știe mami și tati incepători

Iritația de scutec a bebelușului: cauze și tratament

Iritatia de scutec a bebelusului - iata cum o putem trata cu ulei de cocos

Pentru un somn linistit ai grija de funduletul bebelusului tau

Esti o mamica incepatoare? Merita sa citesti si:

Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului
Exista timp liber pentru mamicile de bebelusi?
Stii sa-ti ajuti bebelusul sa vorbeasca?
Creierul bebelusului si misterele sale
Mamicilina, medicamentul minune
Teama (anxietatea) despartirii de mamica

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII