3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul

3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul

3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul

Femeile simuleaza orgasmul? Sa fim sincere - da. Dar de ce?

Este o intrebare pe care, trebuie sa recunoastem, nu si-o pun prea multe femei, dar care nu ar exista in mintea altora daca faptul in sine nu ar fi extrem de raspandit. Desi pentru unele femei, a simula un orgasm este un lucru de-a dreptul inutil, pentru multe altele acesta este un mod de manifestare curenta a vietii lor sexuale. Si asta fara a putea justifica in mod concret gestul in sine.

[

De ce simuleaza femeile orgasmul?

Este o intrebare pe care, trebuie sa recunoastem, nu si-o pun prea multe femei , dar care nu ar exista in mintea altora daca faptul in sine nu ar fi extrem de raspandit. Desi pentru unele femei, a simula un orgasm este un lucru de-a dreptul inutil, pentru multe altele acesta este un mod de manifestare curenta a vietii lor sexuale. Si asta fara a putea justifica in mod concret gestul in sine. 

Cu toate acestea, se pare ca mai bine de 60% dintre femei simuleaza placerea , fie ca este vorba de un act sexual clasic, fie ca este vorba despre sexul oral.

Trei sunt, dupa specialisti, motivele pentru care femeile simuleaza orgasmul: frica de intimitate, nesiguranta in ceea ce priveste reactiile propriului organism, simpla dorinta de a termina cat mai repede actul in sine. Desi este un fenomen extrem de raspandit, explicatiile psihologilor nu sunt totusi foarte clare, bazandu-se mai mult pe presupuneri si statistici, decat pe fapte concrete, dovedite stiintific.

cuplu in pat

Misoginii s-ar putea sa gaseasca o explicatie ironica in dorinta femeii de a-si satisface partenerul , de a-i crea iluzia ca totul e perfect si de a nu-i rani sentimentele. Si totusi, se pare ca simularea orgasmului are o explicatie psihologica destul de clara, ce tine de incertitudine si de frica de intimitate a femeii.

O cercetatoare americana a intervievat 366 de femei cu varste intre 18 si 32 de ani, care au afirmat ca simuleaza orgasmul. Voluntarele au fost intrebate care sunt cauzele pentru care simuleaza orgasmul si ce sentimente au atunci cand fac acest lucru. O parte dintre ele au declarat ca simuleaza orgasmul pentru a mentine o relatie armonioasa cu partenerul, dandu-i acestuia sentimentul de siguranta, altele au spus ca fac acest lucru pentru a masca lipsa de placere fizica.

O problema de comunicare?

Concluzia cercetaoarei este ca femeile care au o problema de comunicare pe plan emotional cu cei din jur au si probleme in ceea ce priveste sexualitatea. Nu se cunosc insa cauzele acestor probleme de comunicare pe plan sexual. Pe langa femeile care simuleaza orgasmul din motivele mentionate, se pare ca mai exista si cateva, putine, ce-i drept, care fac acest lucru pentru propria placere. Pentru acestea din urma, simularea orgasmului nu este altceva decat un truc extrem de eficient pentru obtinerea unui grad mai mare de satisfactie sexuala.

De ce simuleaza, asadar, femeile orgasmul? Ramane o intrebare cu raspunsuri misterioase... la fel ca femeile insesi.

►► De citit in continuare Draga Libido pierdut... Sfaturi pentru mamicile obosite

27 Prejudecati despre sex

Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp.

Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de importanta a vietii noastre.

Insa, desi traim intr-o epoca in care informatia pare sa ne guverneze vietile si ne place sa credem ca stim totul chiar si despre cele mai intime detalii ale vietii noastre, suntem prizonieri involuntari ai unor prejudecati pe care le purtam cu noi uneori de-a lungul intregii vieti ... articolul complet AICI

Despre viata sexuala a cuplului merita citit si:

10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii
Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata?
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
20 de legi ciudate privind sexul
Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu
10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri

5 cai de a va imbunatati relatia cu partenerul
Sufletele pereche
Sfaturi de dragoste...Feng Shui
10 cuvinte pentru o relatie armonioasa
Cheama umorul in dormitor
Saruta-l in fiecare zi
Cat de egoisti sunt barbatii?
Darurile de aniversarea casatoriei: un ghid an-cu-an
Pana cand moartea ne va desparti?
8 lucruri despre casatorie, pe care nu ti le spune nimeni dinainte

 Ultimele 10 dosare din dulapul cu dosare intime:

Iubirea ne poate salva de la moarte
Recuperarea dupa infidelitate
Dupa 10 ani ...in patru mergem mai departe
Sunt dependenta de sotul meu...
Frustrari...amanta...copil mic...etc
Sunt trista, el s-a schimbat radical...
Cand trecutul iti distruge casnicia...
O poveste ca pentru revistele siropoase
Siguranta si nesiguranta in cuplu
O mare frustrare...
Toate dosarele intime >>  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII