Petreci mult timp pe telefon? Iata ce efect are acest lucru asupra copilului tau

Petreci mult timp pe telefon? Iata ce efect are acest lucru asupra copilului tau

Petreci mult timp pe telefon? Iata ce efect are acest lucru asupra copilului tau

Petreci mult timp pe telefon? Ce efect are acest lucru asupra copilului tau?

Cercetarile arata ca 34% dintre parinti utilizeaza telefonul în mod regulat, atunci când isi petrec timpul cu copiii lor. Este insa acest aspect neaparat rau?

Petreci mult timp pe telefon? Ce efect are acest lucru asupra copilului tau?

Dezbaterea despre efectele utilizarii telefoanelor smart asupra dezvoltarii copiilor este lunga si fierbinte. Dar cum sta treaba in ce va priveste pe dvs ca parinte? Cercetarile arata ca 34% dintre parinti utilizeaza telefonul în mod regulat, atunci când isi petrec timpul cu copiii lor. Este insa acest aspect neaparat rau?

Pe Tumblr exista deja un blog cu numele "Parintii telefoanelor", în care parintii care abuzeaza de sms-uri,  de utilizarea Whatsapp,  si de telefoanele lor in general, sunt pusi la stalpul infamiei.  De asemenea, prestigiosul cotidian "New York Times" a dedicat un articol despre  parintii care aloca mai multa atentie mobilului lor,  decat timpului petrecut impreuna cu copiii lor.  Aceste motive au fost pentru cotidianul olandez  "De Volkskrant" suficiente  pentru a investiga modul în care aceasta "absenta"  a parintilor are un impact asupra legaturii cu copilul?.

Interactiunea parinte-copil este afectata

Nu exista aproape nici un studiu asupra efectelor acestei situatii  asupra copilului. Cu toate acestea, diverse studii exploratorii indica faptul ca prezenta crescanda a  ecranelor în casa, si în jurul casei, poate interfera cu interactiunea dintre parinte si copil. În plus, mai multi experti au o opinie despre utilizarea telefonului de catre parinti.

Exemplul bun

De exemplu, psihologul american Steven Pont indica parintilor ca copiii nu asculta de fapt la ceea ce spuneti, ci la ceea ce faceti. „Puteti tipa la copil sa nu mai plânga, dar nu este eficient.“ Pur si simplu , daca vreti sa descurajati copilul pentru a nu petrece prea mult in fata ecranului, chiar dumneavoastra trebuie sa setati un bun exemplu. De asemenea, el sustine ca telefoanele mobile pot perturba procesul de apropiere intre parinte-copil.  "Cea mai mare amenintare la adresa unui copil, este sentimentul ca nu este important pentru parinti", spune Pont. "Disponibilitatea parentala este strans legata de sentimentul de siguranta a unui copil mic.

Copiii dezvolta astfel increderea ca dezvoltarea unei relatii cu alta persoana are urmari pozitive pentru ei.

Dati un exemplu bun copilului dumneavoastra

Vorbe urate aruncate la nervi, condusul prin culoare rosie  a semaforului,  minciuna, sunt situatii de care fiecare parinte se face uneori vinovat . Uneori în prezenta copiilor. Ce urmari negative poate avea asupra copiilor?

Comportament

Psihologul american Jenny Radesky a descoperit de asemenea, ca comportamentul copiilor se schimba atunci când parintii sunt "absenti". Acesta observat cincizeci si cinci de familii, într-un restaurant fast-food. Patruzeci de parinti si-au scos imediat telefonul mobil în timpul mesei. Acesti parinti au avut parte de copii mult  mai agitati în timpul mesei,  si care, de asemenea, nu au ascultat când au fost corectati.

Educatia acasa

Cu toate acestea, în calitate de tata sau mama care mai si munceste, nu puteti scapa de trimiterea unui e-mail uneori. "Mai bine insa treizeci de minute, cu toata atentia focusata pe copilul tau,  si treizeci de minute la mansarda sa lucrezi,  decat o jumatate de ora de absenta ", spune Steven Pont.

Norme

Jan Derksen, profesor de psihologie clinica la Universitatea din Amsterdam, recomanda de asemenea , sa se permita utilizarea telefoanele si tabletele, numai în anumite parti ale casei. "Cadeti de  acord ca dispozitivele sa ramâna în birou, sau intr-o anumita camera,  si ca acestea nu vor fi luate în dormitor sau în camera unde se mananca". De asemenea, îi sfatuieste pe parinti sa cada de acord in ce priveste utilizarea dispozitivelor în casa, înainte de nasterea bebelusului. "Daca nu stabiliti reguli pâna când copilul creste, veti veti avea probleme".

Esti mereu cu telefonul sau tableta in mana? E timpul sa te focusezi asupra copiilor

Ai observat ca momentele in care stai pe telefon sau tableta incep sa devina dominante in timpul tau liber? Ei bine, din pacate, noi parinti ne petrecem tot mai mult timp cu telefonul sau tableta in mana - furand  astfel timp din acela in care ar fi trebuit sa il petrecem cu copilul nostru. Asa ca ... inchide te rog televizorul, laptopul, tableta, totul, si pune deoparte smart phone-ul.  Este timpul sa ne focusam asupra copiilor citeste detalii cum sa faci aici.


 Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII