Sforaitul in timpul sarcinii și legatura cu hipertensiunea arterială - iată ce trebuie știut

Sforaitul in timpul sarcinii si legatura cu hipertensiunea arteriala - iata ce trebuie stiut

Sforaitul in timpul sarcinii și legatura cu hipertensiunea arterială - iată ce trebuie știut

Sforăitul frecvent joacă un rol important în problemele de tensiune arterială ridicată, chiar și după ce am luat în calcul și alți factori de risc cunoscuți.

Știm deja că tensiunea arterială ridicată din timpul sarcinii, în special în preeclampsie, este asociată cu riscuri mai mari de naștere prematură sau copii care ajung în terapie intensivă. Din fericire, femeile care primesc îngrijire medicală adecvată în timpul sarcinii rareori ajung să facă boala. De obicei, eclampsia este descoperită atunci când femeia are o tensiune ridicată necontrolată în timpul sarcinii și ajunge la maternitate să nască de urgență, fără să fi beneficiat în prealabil de îngrijiri prenatale.

veti citi:
Sforaitul in timpul sarcinii este legat de hipertensiune arteriala si preeclampsie
Sforaitul joaca un rol important in problemele de tensiune arteriala ridicata
Femeile obeze care au suferit de apnee obstructiva de somn in timpul sarcinii
Tensiunea ridicata in timpul sarcinii: cum se poate tine sub control
Preeclampsia ramasa netratata este o boala care pune in pericol corpul mamei
Preeclampsia si sarcina: simptome, cauze si tipuri
Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sforaitul in timpul sarcinii este legat de hipertensiune arteriala si preeclampsie

Femeile care incep sa sforaie in timpul sarcinii sunt expuse riscului de a dezvolta o complicatie grava - preeclampsia, sustin cercetatorii de la Universitatea din Michigan, USA.

Studiul a mai mult de 11.700 de femei a descoperit ca peste un sfert dintre ele au inceput sa sforaie in timpul sarcinii. Riscul de a face hipertensiune arteriala este dublu comparativ cu femeile care nu sforaie. Aceasta complicatie a sarcinii poate aduce dupa sine, daca este lasata netratata, eclampsia, atac de apoplexie care poate fi vital.

Va recomandam sa mai cititi si: Preeclampsia si sarcina

Sforaitul joaca un rol important in problemele de tensiune arteriala ridicata

Autorul articolului, Dr. Louise O'Brien, a declarat : "Am constatat ca sforaitul frecvent joaca un rol important in problemele de tensiune arteriala ridicata, chiar si dupa ce am luat in calcul si alti factori de risc cunoscuti. Stim deja ca tensiunea arteriala ridicata din timpul sarcinii, in special in preeclampsie, este asociata cu copiii mai mici, riscuri mai mari de nastere prematura sau copii care ajung in terapie intensiva".

Studiul, publicat in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie , a aratat o asociere, mai degraba decat o legatura de cauzalitate. Cu toate acestea, ar trebui sa constientizam ca cercetatorii au estimat ca aproximativ 19% dintre cazurile de tensiune arteriala si 11% din cele de preeclampsie pot fi evitate prin tratarea sforaitului.

Femeile gravide pot fi tratate pentru problemele respiratiei in timpul somnului folosind un CPAP (presiune pozitiva continua a cailor respiratorii). Aceasta implica o masina, purtata in timpul somnului, care foloseste presiunea usoara a aerului pentru a mentine caile respiratorii deschise. Este posibil ca utilizarea CPAP sa scada tensiunea arteriala ridicata la femeile insarcinate, si O'Brien are un astfel de studiu in curs de desfasurare pentru a testa aceasta ipoteza.

sforait sarcina masina

Dr. O'Brien a mai spus: "tulburarile de tensiune arteriala (hipertensiune) la femeile insarcinate sunt principala cauza la nivel global a deceselor materne si infantile iar tratarea lor necesita miliarde de dolari anual. Chestionand femeile insarcinate asupra sforaitului, in special pe cele cu hipertensiune arteriala, obstreticienii le-ar putea identifica pe cele cu tulburari ale respiratiei in timpul somnului si ar putea interveni in timpul sarcinii. Acest lucru ar putea duce la rezultate mai bune pentru mama si copil."

Femeile obeze care au suferit de apnee obstructiva de somn in timpul sarcinii, au mai multe sanse de a avea copii care vor avea probleme de sanatate

Acest studiu este urmat de un altul care a descoperit ca femeile obeze care au suferit de apnee obstructiva de somn in timpul sarcinii, au mai multe sanse de a avea copii care vor avea probleme de sanatate . Ei au descoperit ca, copiii nascuti din mame cu tulburari de respiratie au avut un risc mai mare de a avea nevoie de ingrijire intensiva neonatala, decat cei nascuti din mame cu greutate normala.

Studiul a constatat, de asemenea, ca apnea a fost, de asemenea, asociata cu rate mai mari de pre-eclampsie la femeile supraponderale.

Tensiunea ridicata in timpul sarcinii: cum se poate tine sub control

Tensiunea ridicata  (hipertensiunea) poate ameninta grav sanatatea gravidei. Daca aveti deja tensiune mare, aveti un risc ridicat de a face boala numita preeclampsie. In afara hipertensiunii, simptomele acestei boli grave sunt retentia apei in corp si prezenta proteinelor in urina, ceea ce indica o problema cu rinichii. In consecinta, bebelusul se poate naste prematur, poate fi subponderal si slab din cauza faptului ca nu s-a hranit corespunzator si nu a primit destul oxigen. Iata cum se poate trata hipertensiunea in timpul sarcini si ce trebuie stiut pentru a evita preeclampsia.

Preeclampsia ramasa netratata este o boala care pune in pericol corpul mamei

Preeclampsia ramasa netratata este o boala care pune in pericol corpul mamei, mai ales rinichii, ficatul, ochii si creierul, putand duce la coma sau convulsii (eclampsie). Intre 3 si 5 la suta dintre femeile insarcinate care au eclampsie mor; 20 la suta dintre bebelusii lor au aceeasi soarta.

Din fericire, femeile care primesc ingrijire medicala adecvata in timpul sarcinii rareori ajung sa faca boala. De obicei, eclampsia este descoperita atunci cand femeia are o tensiune ridicata necontrolata in timpul sarcinii si ajunge la maternitate sa nasca de urgenta, fara sa fi beneficiat in prealabil de ingrijiri prenatale.

Preeclampsia si sarcina: simptome, cauze si tipuri

Preeclampsia este o problema foarte comuna asociata cu sarcina. Preeclampsia se produce cand tensiunea sangvina a femeii creste si afecteaza sapte procente din toate sarcinile din lume.

Printre simptomele preeclampsiei se numara: durerea de cap (Cefalee), incetosarea vederii, umflarea fetei sau a mainilor, crestere rapida in greutate, durere in partea de sus-dreapta a abdomenului, urinare mai rara decat normal. Iata totul despre preeclampsie citeste in continuare aici >
 

Alte riscuri in timpul sarcinii de care e bine sa stii:

Sunt permise radiografiile in timpul sarcinii?
Cum poate afecta fumatul pasiv sarcina?
Gripa in sarcina: ce trebuie sa stie orice graviduta
Gonoreea in timpul sarcinii: riscuri si tratament
Virusul Zika: intrebari si raspunsuri importante pentru sarcina si sanatatea bebelusului
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ana
    anatrimis la 11/3/2013

    Ar fi bine daca ati scrie si despre trombofilie in sarcina, in rest toate bune .Tineti-o tot asa!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII