Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani

Ura, baietelul sau fetita noastra a implinit 7 anisori! Varsta la care se spune ca s-a pus, solid deja, educatia de acasa. O varsta insa de la care incep indatoriile si responsabilitatile. Scoala devine tot mai importanta.

Ce face deci un copil de 7 ani si cum trebuie stimulat si incurajat? Iata sfatul de la Desprecopii.com

- veti citi:
Copilul de 7 ani
Ce poate face un copil de 7 ani?
Din punct de vedere social
Ce sport poate practica?
Cum puteti stimula un copil de 7 ani:
Clasa intai de scoala: repere de dezvoltare intre 6-7 ani
De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii
 

Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani este o fiinta cu care te poti intelege. Plin de candoare inca si cu o privire inteligenta, care nu te poate lasa indiferent, paseste incet din teritoriul exclusiv al jucariilor catre micile griji ale copilariei: teme, certuri cu colegii de clasa, mici indatoriri casnice, etc.

La 7 ani, majoritatea copiilor au pasit deja pragul scolii. Misterul si vraja literelor si cifrelor incepe sa se desluseasca. E fascinat ca poate citi cate o propozitie. De aceea, cartile incep sa il atraga tot mai mult.

Ce poate face un copil de 7 ani?

⇒ Poate avea unele responsabilitati in jurul casei (sa mature frunze, sa ude florile cu furtunul, sa tina evidenta ambalajelor)

⇒ La aceasta varsta, copilul intelege ca toate actiunile sale au consecinte - de exemplu, fiind prea lent/a dimineata, inseamna ca poate intarzia la scoala.

⇒ Poate lua unele mici riscuri - de exemplu are curajul unei alte opinii in fata prietenilor

⇒ Ia decizii de unul/una singur/a. ( poate decide cu ce are chef sa se joace sau ce vrea sa manance)

⇒ Poate citi aproximativ 200 de cuvinte simple (minim)

⇒ Poater scrie deja propozitii simple - folosind majuscule si punctuatie corecta.

⇒ Stie ce cuvinte denumesc actiuni - intr-o propozitie.

⇒ Poate povesti o mica povestioara si poate parafraza. 

Din punct de vedere social

⇒ La 7 ani, un copil are deja un mic grup de prieteni si are preferinte in favoarea sau defavoarea altor copii.

⇒ Isi poate exprima parerea si nu ezita sa o faca.

Ce sport poate practica?

Poate merge cu regularitate la un sport organizat ca de exemplu:
- inotul
- judo
- balet
- dans

Este atras de activitatile extrascolare, este mare fan al bicicletei.

Pentru baieti, Lego ramane o jucarie plina de posibilitati - se joaca tot mai mult cu lego cu piese mici.
Fetitele sunt atrase de papusi si Barbie este deja favorita ei.

Citeste si 10 beneficii psihologice si sociale ale sportului pentru copii

De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

Practicarea unui sport in mod organizat poate face bine copilului in mai multe moduri. De la fotbal la scrima sau inot, sporturile ofera copiilor sanse de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenorii si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur. Sportul il ajuta in procesul de crestere s ii dezvolta spiritul sportiv de competitie si disciplina. Iata de ce credem ca este important sa iti inscrii copilul la un sport de club citeste in continuare aici >

Cum puteti stimula un copil de 7 ani:

Din moment ce deja, la 7 ani, concecintele actiunilor devin clare si pentru copil, incercati sa realizati o lista detailata in care sa explicati copilului cum sa face ceea ce se asteapta de la el/ea.

Aceasta lista de activitati zilnice cu activitati ca de exemplu: spalatul dintilor dimineata si seara, aranajatul patului dimineata, pastrarea ordinii in camera lui, sa isi pregateasca lectiile si sa le pune in rucsac/ghiozdan  - vor ajuta copilul sa fie mai organizat.

Daca va reusi sa respecte cu consecventa mica lista de indatoriri - este o idee buna sa recompensati copilul cu o mica suma de bani pentru pusculita sau inchiriindu-i o caseta de film preferat la sfarsit de saptamana.

Clasa intai de scoala: repere de dezvoltare intre 6-7 ani

Care sunt capacitatile sale emotionale si intelectuale la sfarsitul clasei intai de scoala? Iata sfatul Desprecopii.com.

autor: Desprecopii.com
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 17:

  1. vasilache silvia
    vasilache silviatrimis la 3/10/2014

    Buna, am un baietel de 8 anisori si nu vrea sa asculte la scoala numai de sotii se tine si vorbesc cu el parca te intelege dar ,cind se duce la scoala face ceia cei place eu numai stiu cum sa procedez spunetimi ce sa fac cu el la cine sa ma mai adresez? daca nu ma gasiti pe mail sunatima la numarul 068587306 va rog foarte frumos!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Ana
    Anatrimis la 2/10/2014

    Buna, am un baietel de 7 ani care este in clasa 1, pegatitoarea a facut-o tot la scoala. Problema este ca la scoala in pauze nu renunta la joaca pentru a merge la toaleta ( iar in unele zile face pe el , neputanduse tine atatea ore ) am incercat sa il recompensez cand spunea ca a mers la toaleta si nu era ud dar toul a mers doar cateva zile, l-am pedepsit degeaba, totul era bine cateva zile dupa care iar faea. Ce pot face ?

    Raspunde la acest comentariu
  3. irina
    irinatrimis la 11/12/2012

    sunt mama unui baietel de 7 ani ,in fiecare zi cind merge la scoala la prima ora vomita si dupa care toata ziua nu are nimic,inclusiv simbata si duminica.

    Raspunde la acest comentariu
  4. lacramioara
    lacramioaratrimis la 25/10/2012

    buna.am un baietel de 7 ani si nu asculta deloc la scoala,ce sa fac?pup

    Raspunde la acest comentariu
  5. ioana mihaela
    ioana mihaelatrimis la 26/7/2012

    sant mama unei fetite de 7 ani si 6 luni care merge la scoala an clasa 1 a am foarte putine emotii deoarece este o fata inteligenta si sper sa fie foarte ascultatoare si doresc tuturor bobocilor mult succes an clasa 1 a si multa rabdare mamicilor va pup pe toti

    Raspunde la acest comentariu
  6. vasiliica ilie
    vasiliica ilietrimis la 10/7/2012

    am o fetita care intra in clasa I si imi este frica

    Raspunde la acest comentariu
  7. camelia
    cameliatrimis la 14/3/2012

    sunt mama unei fetite de 8 ani , careia ii este foarte sa se concentreze la teme , nu stiu ce metoda sa folosesc am incercat cu recompense , libertatea de a alege ea cind face temele , severitatea unui program , pedepse cum ar fii ,nu ai voie la tv , nu te joci , nu ai voie cu telefonul la scoala din pacate rezultatul nu este cel bun

    Raspunde la acest comentariu
  8. veronica73
    veronica73trimis la 27/2/2012

    Sunt mama a doi baieti si doua fete,dar sunt ionteresata de sfaturile altor mame in a rezolva problema varstei 17 ani !

    Raspunde la acest comentariu
  9. Raluca
    Ralucatrimis la 16/1/2012

    Pentru Sanda:-alocatia de stat in Romania pentru copilul intre 0 si 2 ani este de 200 de lei-alocatia de stat pentru copilul intre 2 si 18 ani este de 42 de lei.

    Raspunde la acest comentariu
  10. isabela
    isabelatrimis la 5/12/2011

    mosule ce frumos sunteti sper sa veniti la noapte si va rog frumos sa veniti si na scoala

    Raspunde la acest comentariu
  11. luminita
    luminitatrimis la 3/10/2011

    sunt mama unei fetite de 7 anisori a inceput scoala cu bine ,este foarte inteligenta dar foarte nervoasa cand trebuie sa faca tamele.In general este foarte nervoasa cand vine de la scoala nu stiu cum sa ma mai comport cu ea.

    Raspunde la acest comentariu
  12. lacramioara
    lacramioaratrimis la 18/2/2011

    buna....sunt mama unui baietel de 7 ani jum ,si e in clasa l a se descurca bine la scoala si isi face temele singur in camera la birou,tot ce trebuie sa facem e sa-i lasam sa se descurce singuri sa avem incredere in ei si sigur vor reusi .eu il rasplatesc de fiecare data cand ia un FB mergem in oras ,in parc sau ii cumpar ce -si doreste ,nu-l pun sa-si faca temele cand vreau eu, ci cand vrea el ,desi la inceput a fost mai greu cu timpul sa si-l programeze in asa fel sa aiba timp si de joaca ,la incepu isi terminat temele ff tarziu ,dar acum deja a invatat si are timp de toate (aratati ca aveti incredere in iel chiar daca la inceput nu face asa cum trebie cu putin efort si multa dragoste se poate).mult succes!!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  13. sanda
    sanda trimis la 21/11/2010

    As dori sa fiu informata cit primesc 2 copii alocatie in Rom ; doresc sa ajut o nepoata si nu pot stii daca ma minte am deja probleme dar vreau sa aflu cit ?

    Raspunde la acest comentariu
  14. daniela
    danielatrimis la 19/9/2010

    sunt mama unui baietel de sapte anisori; luni pentru prima data am pasit pragul scolii cu foarte mari emotii;la scoala e foarte cuminte,dar acasa e contrariul;imi place ca a inceput sa fie responsabil dar pe de alta parte ma enerveza la culme cand scrie;trebuie sa stau tot timpul langa el;cum plec cum greseste;si copilului meu si la toti cei de varsta lor sa le doresc mult succes si la parinti muuulta rabdare.

    Raspunde la acest comentariu
  15. DIANA
    DIANAtrimis la 29/12/2009

    Si eu am un baietel de 7 anisori care este in clasa I .Acasa este f energic ,dar la scoala nu am inca probleme cu el,chiar e printre cei mai cuminti copii dn clasa.Cu scrisul cred ca cu un pic de rabdare se rezolva.Sotul meu are mai multa rabdare cu el ,de aceea ii place sa faca temele in prezenta lui mai mult.Si am inceput sa am si eu mai ulta rabdare si merge mai bine.SUCCES

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII