Farmacia de voiaj a familiei: iată ce trebuie să conțină
Daca vă pregătiti de vacantă si mergeti si cu copiii, tineti cont că trebuie să puneti in bagaje si o mică trusă de medicamente pentru urgente.
Se stie că micutii au talentul de a se imbolnavi cand ti-e lumea mai dragă si ca să evitati orice situatie de criză, trebuie să aveti la indemană cateva medicamente, intr-o borseta specială, careia ii dati folosirea de trusa de medicamente.
- veti citi:
Trusa de urgente medicale a vacanței
Tulburări digestive
Febră si dureri de orice fel
Alergiile de vară si rău de miscare
Substanțe dezinfectante și pansamente
Si o doză de antibiotice in caz de infecții bacteriene
Din farmacia de voiaj nu trebuie să lipsească - lista
Trusa de urgente medicale a vacanței
Daca va pregatiti de vacanta si mergeti si cu copiii, tineti cont ca trebuie sa puneti in bagaje si o mica trusa pentru urgente. Se stie ca micutii au talentul de a se imbolnavi cand ti-e lumea mai draga si ca sa evitati orice situatie de criza, trebuie sa aveti la indemana cateva medicamente. In plus, nu vreti sa ajungeti sa cititi modul de administrare al medicamentelor in limba bulgara sau greaca :)
Tineti cont de faptul ca in strainatate in strainatate medicamentele au alte denumiri comerciale si ar trebui sa stiti substanta activa si dozarea ca sa puteti cere ceva ce nu ati adus de acasa.
Tulburări digestive
Principalul risc pe care il presupun calatoriile vara este reprezentat de tulburarile digestive. Acestea sunt cauzate de alimentele care nu sunt pregatite sau depozitate corespunzator, de fructele si legumele nespalate. La orice hotel, si la cele de lux dar si la cele mai ieftine se poate intalni acest risc. Sunt expusi atat copiii, cat si adultii.
De aceea, din trusa medicala cu care plecam in vacanta nu trebuie sa lipseasca medicamentele antidiareice, unele preparate antibacteriene care sa diminueze tulburarile digestive. Riscul principal in constituie toxiinfectiile alimentare care se manifesta cu diaree si varsaturi. Citeste detalii aici Toxiinfectia alimentara la copil in timpul verii - cum ne protejam copiii
Dar pentru noi adultii, nu strica sa avem niste medicamente anti balonare si arsuri digestive.
Febră si dureri de orice fel
O raceala care se lasa cu febra sau orice durere care poate aparea - are nevoie de un medicament care contine paracetamol sau ibuprofen. Oricare membru al familiei poate avea ghinionul unei dureri de masele sau o febra asa ca luati intotdeauna niste medicamente pentru astfel de dureri. Citeste detalii despre febra la copil si ce trebuie sa stii aici.
Alergiile de vară si rău de miscare
Cele mai multe probleme apar in cazul copiilor. Acestia au frecvent episoade de alergie, urticarie. Pentru a preveni aceste neplaceri, copilul trebuie sa bea apa plata si NICIODATA apa de fantana, care contine o microflora specifica periculoasa la varste mici. Despre alergia la polen, citeste aici detalii.
Daca totusi alergia nu a putut fi evitata, orice mama trebuie sa aiba cu ea antihistaminice recomandate de medicul de familie.
Nici antivomitivele nu au voie sa lipseasca din trusa de concediu. Mai ales la copii sunt frecvente starile de voma provocate de alimentatia inadecvata, de schimbarea mediului sau, pur si simplu, de raul de masina.
Pentru a evita ca micutul sa acuze ameteli, greturi, varsaturi in timpul calatoriei cu masina, el trebuie asezat astfel incat sa poata privi in fata. Citeste detalii aici De ce avem rau de miscare?
Substanțe dezinfectante și pansamente
Si cum din vacanta cu cei mici nu lipsesc zgarieturile, juliturile, pe langa medicamente, trusa medicala a turistului trebuie sa mai cuprinda unele substante dezinfectante: apa oxigenata, rivanol, iod. Pentru dezinfectarea plagilor e bine sa folosim apa oxigenata, in nici un caz spirtul. Pentru asemenea evenimente neplacute trebuie sa avem cu noi comprese sterile, leucoplast, vata.
Si o doză de antibiotice in caz de infecții bacteriene
Daca plecati peste hotare aveti nevoie de reteta pentru majoritatea medicamentelor necesare copiilor si in special pentru antibiotice. Pentru a evita panica, e mai bine sa le aveti deja in geanta. Am incercat sa alcatuim o lista pe care o puteti printa si verifica atunci cand impachetati. Mamicile comunitatii Desprecopii.com s-au sfatuit intre ele si iata la ce concluzii au ajuns:
Din farmacia de voiaj nu trebuie să lipsească:
□ Antitermice sirop (Nurofen/Panadol/)
□ Analgezice (contra durerii in general - si adultii pot avea nevoie de asa ceva)
□ Picaturi pentru nas (Olynth/Vibrocil, ser fiziologic, apa de mare)
□ Un antibiotic recomandat de pediatrul dumneavoastra
□ Antialergice (Claritine/Aerius/Peritol etc.)
□ Apa oxigenata (pentru orice fel de arsura, julitura) sau spray panthenol (pentru taieturi, cazaturi etc.)
□ Gel pentru intepaturi de insecte (Fenistil)
□ Pliculete de Smecta sau Hidrasec (mai bine tolerat de copiii mici), saruri de rehidratare, Enterol (pentru enteroviroze)
□ Carbune medical (pentru cazuri de constipatie)
□ Medicamente contra raului de miscare, antivomitive.
□ Spray impotriva tantarilor, pastile sau lichid impotriva tantarilor
□ Plasturi (cautati din cei cu animalute sau modele colorate, speciale pentru copii)
□ Medicamente de ajutorul digestiei - antibalonare sau arsuri digestive
□ Un termometru
□ Lotiune cu FPS 50+ si o lotiune dupa plaja (daca mergeti la mare)
Concediu placut si fara nici un incident neplacut.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII