Iaurtul - un aliment minune?

Iaurtul - un aliment minune?

Iaurtul - un aliment minune?

  • Este iaurtul un aliment miraculos? Nutritionistii dar si oamenii de stiinta sunt de parere ca trebuie acordata mai multa importanta acestui aliment binefacator.

Nutritionistii repeta tot mai des cuvantul magic: Iaurt!

De altfel, este demonstrat ca iaurtul este un fel de mană cerească. Un aliment al zeilor. În iaurtul preparat din lapte şi culturi de bacterii se află o microfloră probiotică. Adică, în iaurtul fără conservanţi sau alte adăugiri există nişte microbi buni, care omoară microflora rea din intestinul gros.

Cu alte cuvinte, conţine sisteme probiotice, probiotic însemnând “pentru viaţă”. Microbii cu roluri pozitive din iaurt se războiesc şi trebuie să învingă bacteriile de putrefacţie ce produc toxine în intestinul gros, ce astfel este agresat de substanţe cancerigene. Iaurtul este şi un antrenor talentat al sistemului imunitar, el mobilizând armata de autoapărare a organismului. Tot acest personaj binefăcător numit iaurt scade colesterolul rău. De aceea, este recomandabil ca omul să consume zilnic iaurt, chefir, lapte bătut şi alte lactate obţinute prin fermentaţie.

Rolul enzimelor

Enzimele animă toate procesele din organism, sunt catalizatorii reacţiilor care construiesc sau demolează elementele organismului. Pentru a ne completa zestrea de enzime trebuie să mâncăm fructe şi legume proaspete, care conţin peste 90% apă vie. Enzimele se dezactivează atât la temperaturi scăzute, dar şi la cald, la peste 40 de grade.

Enzimele se strică şi dacă alimentele sunt ţinute în frigider şi dacă sunt prelucrate cu foc.

Atunci se pune întrebarea: trebuie aruncate aragazele şi frigiderele? Evident că nu!

Frigiderul şi aragazul sunt componente indispensabile omului modern. Dar omul nu trebuie să mănânce doar mâncare tratată termic sau mâncare congelată.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

Dictionarul vitaminelor
Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefonul mobil in atentie
Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Atotputernicul arbore genealogic
Sexul si alimentele din bucatarie
Vergeturile si tratamentul lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII