Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc

Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc

Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc

Samponul sta in contact cu pielea capului doar o jumatate de minut inainte de a ne clati, deci nu poate fi periculos - cam asa gandim...Ei bine, sincer, lucrurile nu stau chiar asa!

Pot fi sampoanele sau balsamurile de par periculoase in timpul sarcinii?

Samponul sta in contact cu pielea capului doar o jumatate de minut inainte de a ne clati, deci nu poate fi periculos - cam asa gandim...Ei bine, sincer, lucrurile nu stau chiar asa!
 

Un ingredient al samponului si balsamului are legatura cu malformatiile congenitale

Lucrurile stau in felul urmator: ingredientul lauril sulfat de sodiu, un agent tensioactiv des intalnit in sampoane, s-a dovedit a avea legatura cu aparitia malformatiilor congenitale la nastere la animale (retineti ca laureth sulfatul de sodiu, care suna asemanator, s-a dovedit a fi sigur in utilizare). Alte ingrediente posibil periculoase de care trebuie sa ne ferim la produsele pentru ingrijirea parului includ parabenii, parfumurile sintetice, rozmarinul, care pot contine ftalati, precum si un conservant numit Methylisothiazolinone (MIT). De citit eventual si: Cauzele malformatiilor fetale

Ftalatii pot modifica nivelurile de hormoni, iar asa cum studiile stiintifice au demonstrat, MIT a inhibat cresterea celulelor nervoase la sobolani. Nu sunt insa cunoscute inca modurile in care aceste substante chimice afecteaza fatul uman (deoarece cercetatorii nu testeaza substantele chimice pe femeile insarcinate). In plus, folicolii parului ofera "portite" de intrare in piele, asa incat, aceste substante pot ajunge cu usurinta in corpurile noastre.

/Images/sarcina-sampon.jpg

Problema este ca aceste substante chimice sunt destul de des intalnite in sampoane. Deci, va recomandam sa va samponati pe timpul sarcinii mai rar decat o faceti de obicei (un samponat pe saptamana si eventual cateva clatiri in timpul saptamanii). Cand utilizati balsam, aplicati-l doar la capetele parului, nu si la radacina.

Daca doriti o aplicare mai profunda, faceti o masca din iaurt simplu si ulei de masline. Aceasta va va face parul neted si cu aspect placut fara a folosi chimicale. O idee salvatoare si fara riscuri ar fi desigur: Fabricati-va propriul sampon de casa!
 

Despre alti factori de risc in timpul sarcinii, merita sa cititi si:

Vopsirea părului în timpul sarcinii: ce trebuie știut

Vopsirea părului în timpul sarcinii: ce trebuie știut

Este vopsirea părului în timpul sarcinii un factor de risc pentru sănătatea bebelușului din burtică?🤔Pentru o margine de siguranță, medicii…

Sarcina si folosirea parfumurilor

Sarcina si folosirea parfumurilor

Cum se impaca sarcina si parfumurile?  E bine de stiut ca femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca parfumuri si creme de corp in timpul sarcini. Folosindu-le, apare riscul…

Albirea dintilor in timpul sarciii

Albirea dintilor in timpul sarciii

Cand spatele va doare, bratele si glezne arata precum carnatii, iar garderoba v-a fost redusa la cateva rochii care arata ca niste corturi, nimeni nu va poate invinui ca va doriti un zambet de un alb…


 

Cautati informatie si suport online

In afara de sute de articole care va explica totul despre sarcina si factorii de risc din timpul sarcinii, la Desprecopii.com veti gasi si cel mai mare forum de suport pentru gravidute  - de limba romana. Deveniti membru al comunitatii Desprecopii.com. Pe forumul Odiseea Sarcinii  puteti intra direct in legatura cu alte viitoare mamici, cu acelasi DPN. Veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie si in plus, veti gasi prietenie si solidaritate.
La Desprecopii.com, se nasc de ani de zile generatii intregi de copilasi sanatosi.

In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

 Interesant:

Recomandare: Cititi Odiseea Sarcinii

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea.

Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici: 

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Un sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul. :)

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII