Despre gravidute si pisici - fa testul TORCH si vei fi linistita alaturi de pisica ta

Despre gravidute si pisici - fa testul TORCH si vei fi linistita alaturi de pisica ta

Despre gravidute si pisici - fa testul TORCH si vei fi linistita alaturi de pisica ta

Am citit mai devreme ceva pe net si anume despre pisici si bebici in aceeasi casa. Eu am un pisic de 2 ani jumate pe care il consideram primul nostru copil. Cand vorbim cu bebele nostru, ii prezentam pisoiul ca pe "frate-su", iar motanul doarme pe picioarele mele si cu capul pe burtica.

Despre gravidute si pisici 

Am citit mai devreme ceva pe net si anume despre pisici si bebici in aceeasi casa. Eu am un pisic de 2 ani jumate pe care il consideram primul nostru copil. Cand vorbim cu bebele nostru, ii prezentam pisoiul ca pe "frate-su", iar motanul doarme pe picioarele mele si cu capul pe burtica.  Asadar, ceea ce vroiam sa spun este ca am citit o informatie gresita si as vrea sa clarific cum sta treaba, poate mai sunt si alte mamici cu pisici si nu ar trebui sa se ingrijoreze.

Cineva spunea ca daca nu ai fost testata prenatal pentru a verifica daca esti deja imuna la boala, este improbabil sa fii testata acum, decat daca dezvolti simptome ale bolii. Si mai adauga ca oricum medicii testeaza de rutina femeile care au pisici acasa.  Sper sa nu ofensez pe nimeni, dar aceste afirmatii sunt cat se poate de false. In primul rand medicul nu stie daca ai sau nu pisica acasa. Eu pana sa imi gasesc medicul ginecolog am umblat pe la vreo 3 si nici macar unul nu m-a intrebat daca am pisica acasa. Asta unu la mana.

Doi la mana, nu este deloc „improbabil” sa fii testata dupa ce ai ramas gravida daca ai sau nu imunitate impotriva toxoplasmozei (ca despre boala asta e vorba). Eu am facut analiza inainte sa raman gravida, asa pentru mine ca sa stiu in ce situatie ma aflu. Mi-a iesit negativ (si IgG si IgM adica n-am avut boala - deci n-am anticorpi - si nici nu aveam in momentul in care am facut analiza).

Cand mi-am gasit ginecologul mi-a dat oricum sa fac analiza de toxoplasmoza, analiza care face parte din testul TORCH si care se da la TOATE femeile gravide (indiferent daca au pisica sau nu). In ultimul rand, deoarece mi-a iesit negativ testul pentru anticorpi, medicul ginecolog mi-a dat sa mai repet analiza si in trim II (dupa ce o mai facusem inca o data la recomandarea medicului de familie, dar nu informasem si ginecologul fiindca oricum a iesit negativ). In concluzie, aceasta analiza se poate face ori de cate ori ai tu chef. Si inca un lucru: am facut analiza si motanului si a iesit negativ. Noi il avem de mic, nu iese afara, este vaccinat o data pe an si deparazitat o data la 3 luni, nu-i dam carne cruda si mananca doar mancare pentru pisici, iar sotul meu ii face curat constant la litiera.

Asadar, mamici cu pisici, eu zic sa nu renuntati la ele decat daca aveti probleme si chiar considerati asta necesar. Dar asta e doar parerea mea. 

Despre toxoplasmoza si testul TORCH mai cititi:

Sarcina și pisica - cum ne ferim de toxoplasmoză?

Sarcina și pisica - cum ne ferim de toxoplasmoză?

Sunt insarcinata si am o pisica. Este adevarat ca pisica poate fi un risc la adresa sarcinii? Deci ce facem cu pisica? Este o intrebare foarte des intilnita pe Forumul Odiseea Sarcinii, unde …

Toxoplasmoza și sarcina: simptome, riscuri și reguli

Toxoplasmoza și sarcina: simptome, riscuri și reguli

Toxoplasmoza poate duce la pierderea sarcinii, la prelungirea acesteia și poate afecta viitorul copil prin probleme de creștere, orbire, leziuni cerebrale, epilepsie sau surditate. Este un…

Testul TORCH de depistare a infecțiilor in sarcină: când se face, cui se recomandă și cum sunt interpretate analizele - ghid utill

Testul TORCH de depistare a infecțiilor in sarcină: când se face, cui se recomandă și cum sunt interpretate analizele - ghid utill

Testul TORCH (acronim pentru toxoplasmoză, rubeolă, citomegalovirus și herpes), numit si panelul TORCH este practic o analiza a sangelui recomandata femeilor care intentioneaza sa…


 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII