Nume de fete: cele mai frumoase 15 nume de origine ebraica

Nume de fete: cele mai frumoase 15 nume de origine ebraica

Nume de fete: cele mai frumoase 15 nume de origine ebraica

Nume de fete: cele mai frumoase 15 nume de origine ebraica. Alegerea numelui pentru copil este un moment special pentru părinți, iar mulți dintre aceștia găsesc inspirație în frumusețea numelor de origine ebraică. Aceste nume evreiești au o bogată încărcătură culturală și istorică, reflectând tradițiile și valorile specifice comunității evreiești.

De la nume biblice precum Miriam, Esther și Hannah, care evocă personaje puternice și virtuți importante, până la nume cu semnificații legate de natură, ca Talia și Naomi, sau nume care exprimă bucurie și lumină, precum Abigail și Eliana, părinții se pot lăsa inspirați de aceste nume pentru a conferi copilului lor o identitate plină de frumusețe și înțelesuri profunde. Alegerea unui nume evreiesc poate fi o modalitate de a păstra și transmite tradițiile și valorile familiei, adăugând o notă specială și legătură cu rădăcinile lor culturale.

Nume de fete de origine ebraică

1. Tamar - este un nume ebraic care înseamnă „palmier”. În Biblie, Tamar era nora văduvă a lui Iuda. Când Iuda și-a oprit căsătoria cu fiul său cel mai mic, Tamar l-a păcălit pe Iuda să se culce cu ea pentru a concepe un copil.

2. Miriam - înseamnă „apă în creștere”. Miriam, sora lui Moise și a lui Aaron, le-a condus pe femeile israelite în dans după ce a traversat Marea de Trestii.

3. Esther - "stea"; este numele unei regine biblice și semnifică frumusețea și strălucirea. Regina Esther a fost soția evreiască a regelui Persiei și eroina care i-a salvat pe evrei în povestea Purim.

4. Eliana - "Dumnezeu a răspuns" sau "lumină a lui Dumnezeu"; numele exprimă legătura cu divinul și lumina spirituală.

5. Sara / Sarah - este un nume ebraic care înseamnă „prințesă”. În Biblie, Sara, prima matriarhă, era soția lui Avraam și mama lui Isaac.

6. Avigayil / Abigail - înseamnă „tatăl meu este bucurie”. În Biblie, Avigail devine una dintre soțiile regelui David.

7. Noa - înseamnă „mișcare”. Noa era una dintre cele cinci fiice ale lui Zelophehad.

8. Hannah - "favorită" sau "grăitoare"; acest nume are o semnificație deosebită și exprimă dorința de a fi iubită și apreciată.

9. Maya - În ebraică, "Maya" înseamnă "apă" sau "cea care provine din apă". Acest nume este adesea asociat cu femei și poate fi întâlnit în rândul vorbitorilor de ebraică și în comunitățile evreiești. Cu toate acestea, este important să menționăm că numele "Maya" a câștigat popularitate în întreaga lume și poate fi utilizat și în alte culturi și limbi, având diverse semnificații și origini.

10. Talia - "rouă a lui Dumnezeu"; este asociat cu frumusețea și prospetimea ca o picătură de rouă.

11. Shira - "cântec" sau "melodie"; numele este asociat cu pasiunea pentru muzică și exprimarea artistică.

12. Lia / Leah - înseamnă „delicată”. În Biblie, Leah era una dintre soțiile lui Iacov.

13. Rebecca - "vaca" sau "servitoare" (în sensul de norocoasă); acest nume transmite încredere și prosperitate.

14. Naomi - "plăcută" sau "frumoasă"; numele exprimă frumusețea și gratitudinea.

15. Rachel - "oaie" sau "mieilor"; numele este asociat cu blândețea și protecția.

In cautarea numelui perfect pentru copilul

Una dintre cele mai grele alegeri pe care trebuie sa le faca un parinte este cea referitoare la numele bebelusului. Desi mama e cea care il poarta  9 luni in pantece si il naste, se gasesc tot felul de persoane care sa sugereze numele puiutului citeste in continuare aici.

Numele ales poate influenta destinul?

Ce importanta are numele pe care il alegem copilului nostru? Il va ajuta sa reuseasca in viata? Sa fie mai plin de succes, mai iubit, mai fericit? Putem ajuta destinul? Ati remarcat ca unele nume par sa aiba o 'greutate' aparte? De la prima vedere, prenumele unei persoane nu are nici un fel de importanta. Pare sa fie doar o conventie sau simplul mod prin care cineva poate fi recunoscut si strigat. Si totusi, impactul acelei combinatii de litere la auzul careia tresarim o viata intreaga este mare.

Citeste pe larg:

Prenumele poate influenta destinul?
Citeste si despre
cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023




 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII