Descopera impreuna cu o prietena Marrakech!

Descopera impreuna cu o prietena Marrakech!

Descopera impreuna cu o prietena Marrakech!

  • Marrakech nu este chiar prima destinatie la care sa te gandesti cand iti planifici un sfarsit de saptamana impreuna cu o prietena.

Descopera impreuna cu o prietena Marrakech!

Marrakech nu este chiar prima destinatie la care sa te gandesti cand iti planifici un sfarsit de saptamana impreuna cu o prietena.

Dar daca vrei sa petreci cateva zile intr-o alta lume, si sa experimentezi autenticitate, atunci trebuie sa vizitezi acest oras exotic, atat de aproape de Europa!

La nici 3 ore (2.45) distanta de Amsterdam, si dupa un zbor foarte ieftin aterizezi pe aeroportul din Marrakech, unde nu poti sa nu remarci ospitalitatea lucratorilor din aeroport.

Putin suspicioase, am aranjat inca inainte de plecare un transfer de la aeroport spre hotel, si bine am facut, pentru ca nu cred ca am fi gasit in 5 zile hotelul localizat chiar in inima orasului - Medina!

Medina sau orasul vechi, este impanzit de souk-uri si construit ca un labirint, parca special facut sa-ti pierzi drumul de fiecare data cand te aventurezi sa parasesti hotelul (rihad).

/Images/Marrakech-turism1.jpg

Exotism, multa culoare si comercianti care nu te agaseaza cu tehnicile lor de vanzare, dar iti dau (cu bune intentii) directii gresite, sau iti spun ca muzeele sunt inchise ca sa te duca sa vizitezi micile lor afaceri. Insa cu o privire serioasa pui la punct toti vanzatorii si cersetorii care cu insistenta lor iti pot strica buna dispozitie. Starea de bine ti-o mai pot strica si magarusii carausi amarati, intens folositi pe stradutele foarte inguste.

/Images/Marrakech-piata.jpg

 Reprizele de haos si agitatie din Medina le poti alterna cu vizite la un hammam autentic unde masajele si tratamentele de infrumusetare sunt fantastice si la preturi rezonabile.

La fel bucataria marocana, prilej bun sa evadezi pentru cateva ore din aglomeratia orasului, si sa te retragi la umbra, pe terasa unui restaurant ca sa gusti din tajine-ul delicios tipic marocan.

/Images/Marrakech-mancare.jpg

O experienta culinara deosebita am avut insa intr-o maghernita inghesuita, cu mese si scaune de plastic, unde alaturi de localnici am savurat o turta picanta grozava si o ciorba aromata de linte la pretul de 75 de eurocenti.

Pentru ca Marrakech este un oras al contrastelor, trebuie sa amintesc ca poti manca un pranz cu 30 de euro dar si cu 50 de centi, in fuctie de posibilitati si preferinte.

Ca sa-ti faci o idee despre intregul oras, nu ezita sa iei pentru o zi autobuzul turistic, care are opriri in cele mai importante puncte turistice. Este un mod comod si sigur de a descoperi locuri deosebite la un pret bun. Asa ajungi fara complicatii la gradina Majorelle (Jardin Majorelle) careia i se mai spune si gradina Yves Saint Laurent. O gradina cocheta si bine conservata cu specii foarte rare de cactusi si plante deosebite.

/Images/Marrakech-flori.jpg

Poti sa te opresti sa vizitezi impresionantele palate Bahia si El Badi, orasul nou, sau pur si simplu sa-ti lasi privirea sa cada peste bulevardele largi presarate pe margini cu palmieri. 

/Images/Marrakech-turism2.jpg

In concluzie, in cele 4 zile poti experimenta un amalgam de senzatii, iar impresia generala va fi una absolut pozitiva, mai ales daca iti programezi voiajul undeva in aprilie-mai. Caldura locului si a localnicilor iti vor incalzi trupul si inima!

autor: redactor Roxana Zoita - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013

Interesant de citit:
4 Atractii turistive in Liban

Cocotata in varful unei stanci, deasupra orasului Tripoli din Liban, citadela lui Raymond de St. Gilles este o fortareata cu un trecut indelungat si agitat. Desi arabii au fost cei care au… ... citeste

Safari in Kenia

Fosta colonie britanica, si cu o infrastructura turistica de invidiat, iti ofera toate fatetele continentului african. Nebunia oraselelor prafuite si periferiile pline de gunoaie, minifabricute… ... citeste

Impresii despre Tanzania & Zanzibar

Daca Kenia s-a dovedit a fi o destinatie turistica potrivita ca sa faci cunostinta cu continentul african, Tanzania prin puritatea si sarmul ei te cucereste irevocabil! ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Australia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII