De doua ori mamica: cum a fost a doua sarcina in comparatie cu prima

De doua ori mamica: cum a fost a doua sarcina in comparatie cu prima

De doua ori mamica: cum a fost a doua sarcina in comparatie cu prima

Nu este ușor să ai doi copii cu diferență de 2 ani între ei și nu mă feresc să o spun (asta pentru mămicile care spun ca totul este lapte și miere și nu găsesc dificil nimic  ).Nu am să mint și am să vă spun că au fost multe nopți de nesomn, multe zile cand adormeam flămândă după ce toată ziua alergam de la un scutec la celalalt și de la un biberon la altul ,plus plânsul fiecăruia pe fundal - căci amândoi mă voiau acolo pentru propria persoană, dar am reușit să ne creăm o rutină in trei luni de zile și să mă descurc cu toate. Este obositor dar în același timp cel mai minunat lucru de pe pământ atunci când îi privesc pe amandoi.

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi perioada de nouă luni cu bebe Călin în burtică și experiențele mele.

Diferențele sau asemănările dintre cele două sarcini avute poate ajută viitoare mămici în acest schimb de experiențe între noi comunitatea Desprecopii.com.

Aveam mari speranțe că a doua sarcină va fi mult mai blândă cu mine referitor la simptomele avute la prima sarcină cu Matei. Știam la ce să mă aștept și mă gândeam că va fi floare la ureche să gestionez toată perioada asta cu ușurință. De la vărsături, grețuri, excursii urinare frecvente la cârcei, leșin, pofte, edeme și dificultăți  în ale mobilității din cauza kilogramelor în plus acumulate și alte simptome știute de proaspetele mamici sau viitoare mamici.

Practic probabilitatea să mai am o sarcină toxică ar fi fost foarte mică,deoarece nu seamănă o sarcină cu alta,sau cel puțin asa se spune în popor. Mda...se pare că m am înșelat și de această dată!

Cele doua sarcini au semănat lacrimă în majoritatea aspectelor!

Doar de  aceea sunt născuți în aceasi perioadă la diferență de o zi între ei ...cine s ar fi gândit. Nici dacă programam nu se nimereau asa ceas!

Cum v-am povestit în primul jurnal, vestea ca sunt însarcinată a venit cum nu se putea mai surprinzătoare în viețile noastre și încă de la primele săptămâni de sarcină îmi era extrem de rău. De fapt asa mi-am dat seama că vom mai avea un bebe...

Se pare că și de această dată a trebuit să suport cele 6 luni de sarcină toxică, doar că de această dată îl aveam și pe Matei prezent în viata mea și trebuia să îi suplinesc și lui nevoile și ritmul lui zilnic în toate. De la rutina de dimineață, schimbatul pampersilor,mâncat, gătit pentru el special pentru alergii, jucat interactiv, de învatat noi deprinderi, scos la plimbare, baita de seară, masajul, poveștile etc. (Dar...mă aștepta oricum încă un suflețel mic pe drum care avea și el nevoie de aceleași lucruri...iar atunci trebuia sa aflu pregătită pentru doi) ce pot să spun exersam continu...

Primele 4 luni de sarcină mi s-au părut extrem de dificile!

Nu m-am gândit o clipă să renunț la sarcină, îmi doream cu atâta nerăbdare ca sarcina aceasta să ajungă la termen. Stiam ce mă va aștepta sau îmi imaginam cum trebuie să fie cu doi copii cu diferență de 2 ani între ei. Sigur ușor nu mă gândeam că îmi va fi oricum! Mă încurajam singură!

Toți apropiații ne spuneau ca nu știm în ce ne am băgat și că ne va fi atât de dificil cu toate de parcă era o supărare nu o bucurie faptul că vom da naștere unei noi iubiri în viețile noastre. Nu i-am ascultat deoarece nu îmi doream sa ma încarc negativ si să îl încarc și pe bebe,  știam totuși că o să reușesc și că o să încerc pe cât posibil să fiu un părinte bun pentru copiii mei  indiferent de ce spuneau cei din jur !

În sarcina cu primul copil aveam grijă de mine și puteam să vărs,să dorm și să îmi revin de câte ori era necesar. Stateam în pat aproape 19 h din 24, acum în schimb am experimentat situați limită ca să le spun asa. Deci dacă vrei se poate!...

Nu mai puteam să gătesc deoarece mirosul mă termina fizic. Facand o paranteză nici acum nu mai pot suporta mirosul de pilaf sau ceapă călită deși au trecut atâtea luni.

Raul de dimineață sau chiar și de toată ziua începea cu Matei plângând în spatele ușii de la baie închise pana reușeam să vărs și să îmi revin stropindu-mă cu apa rece pe față.

Eram toată ziua nervoasă, lesinată la propriu și preferam să comand mâncare gătită decât să simt orice urmă de mâncare gătită în casă.

Fiind singură în casă cu Matei tot timpul grija mea principală era să nu leșin din picioare pe undeva prin casă și să se sperie copilul pana îmi revin. Asa că atunci când simțeam că îmi vine să leșin (de multe ori prevesteam nu mai auzeam, nu mai vedeam clar și simțeam că îmi frig urechile...cam asa îmi dădeam seama ce urma) mă puneam repede în pat sau în canapea cu picioarele în sus pe perete (ca în caz de leșin să se oxigeneze creierul și să îmi revin repede ) ...Gândindu-mă că așa nu îl voi speria și va crede ca mami doarme.

Timpul se scurgea  iar burtica mea creștea pe zi ce trecea tot mai mare și frumoasă .

Scăpăm de unele dădeam de altele, era minunat ce mi se întâmpla, dar pe lângă altele Matei trebuia scos în fiecare zi afară dimineata și seara și de multe ori cu el la pachet și bicicleta, trotineta sau alte jucării greoaie care trebuiau carate pana în parc.

Lunile de sarcină 7-9 au fost într-adevăr un carusel de stări și anduranță, între insomnie și oboseala cronică la fericire,sensibilitate și extaz.

Am rezistat cu brio și acestei veri tumultuoase din acest punct de vedere ba chiar m-am menținut în formă și nu am luat mai mult de 12 kg în ciuda celor care credeau că nu mă descurc să car un săculeț de jucării și o bicicletă după mine în parc pana în ziua in care am născut.

Bebe Călin încă din burtică a fost atât de cuminte și nu a protestat nici când mami mai căra 12 kg de dulceață  (și aici mă refer la Matei ).

Analizele au decurs bine pe toată perioada de sarcină. Am fost monitorizată încă din săptămâna 7 de sarcină de același medic, care m-a operat și acum doi ani Doamna doctor Bausic Alexandra de la Spitalul Dr.Prof.Panait Sârbu din București sau cunoscuta Maternitate Giulesti, este o drăguță. Se ocupă de pacientele dumneaei foarte profesionist.

Deoarece îl aveam pe Matei nu puteam să mă duc la controale atât de des pe cât mi-as fi dorit, dar păstrăm la orice nelămurire sau grijă aveam legătură pe telefon. Nu cred ca a trecut vreodată mai mult de 10 minute de când i-am scris și pana mi-a răspuns. La Matei mi-a fost un real ajutor când m-a cules că să spun asa de la camera de gardă fără medic curant în 37 de săptămâni și contracții uterine. O recomand cu drag tuturor mămicilor care doresc o experiență frumoasă la nastere.

Dacă la prima sarcină nu mi au ajuns două dosare cu șină pentru a pune toate morfologiile, ecografiile,analizele avute ...acum cu un singur dosar și 3 chiloței am rezolvat situația pana la nastere. Esti mult mai relaxată la al doilea copil știind că nici o ecografie nu o să înlocuiască minunea reală care o să o ai lângă tine, știi că nu va mai conta teancul de analize și poze 4D avute din două în două săptămâni.

Acum că am trecut peste toate cu bine mă bucur că am putut să îmi formez amintiri atât de frumoase cu Mati și bebe Calin - atat în spital cât si în burtică.

Concluzia despre a doua sarcina 

Nu este greu nimic atâta timp cât vine din inimă și îți dorești cu adevărat foarte mult să fii mămică la puterea a doua. Puterea vine de la Dumnezeu la fel ca minunea procrearii sau a microchimerismului materno-fetal pe care vă invit să îl descoperiți, iar oboseala, foamea, somnul, grijile mamei se sting o dată cu mângâierea si privirea propriilor copii...

► Despre a doua sarcină, citește si

La a doua sarcină. Acum pot să trag o concluzie privind diferența dintre cele 2 sarcini - jurnal de sarcină

Provocările ce vin cu a doua sarcină - jurnal de sarcină

Alexandra  - de două ori mămică ®

Alexandra e autoarea JURNALULUI DE BEBE SCUMP iar acum este mămică a doua oară, fiind autoarea Jurnalului DE DOUA ORI MĂMICĂ  - jurnal de mami de doi
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. alexandru isvorel
    alexandru isvoreltrimis la 24/5/2016

    va rog sa mai analizati folosirea macesului in combinatiile respective.macesul, mai bine zis fructele de macesi actionaza asupra snc,si mai ales la copiii?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII