Machiajul semipermanent

Machiajul semipermanent

Machiajul semipermanent

  • Aţi auzit vorbindu-se despre machiajul semipermanent? Este vorba de fapt despre un tatuaj făcut în primul strat de piele, care durează cam două ore şi ţine maxim 5 ani.

Aţi auzit vorbindu-se despre machiajul semipermanent? Este vorba de fapt despre un tatuaj făcut în primul strat de piele, care durează cam două ore şi ţine maxim 5 ani. Vă scuteşte de grija că vi s-a luat rujul sau că trebuie să mai daţi cu dermatograful şi pe sprâncene… SuperEva a invitat-o pe una dintre maestrele acestei proceduri să răspundă la câteva întrebări pe tema machiajului semipermanent.

Ildiko Zărescu este o esteticiană specializată în machiajul semipermanent şi una dintre promotoarele acestei metode în România.

Cum a inceput totul?

Acum cinci ani nu se auzise în România de aşa ceva şi a venit la Bucureşti o unguroaică. M-a rugat să o ajut, să-i traduc. Eu nu ştiam despre ce este vorba. Mi s-a părut un lucru foarte greu. Trebuie să ai foarte multă răbdare, un pic de talent la desen şi noţiuni de estetică. Eu am avut un mare avantaj pentru că fiind absolventă de medicină deja ştiam jumătate din lecţie. Ştiam totul despre piele. Am făcut medicina mai mult pentru părinţi că aşa au vrut ei dar am fost tot timpul mai înclinată spre partea artistică.

Acest nou domeniu a fost o foarte bună rampă de lansare. La început aveam doar cliente din străinătate, foarte puţine românce ştiau despre machiajul semi-permanent, până când s-a făcut o campanie de informare… S-a auzit despre asta şi acum un an a fost un boom, efectiv. Când au aflat despre machiajul semi-permanent, imediat au vrut şi ele… Avantajul este că româncele sunt foarte deschise la nou, orice e de ultimă oră, dacă aud că face bine, că ţine mai mult, că se poartă… imediat vor să-şi facă. Nu stau pe gânduri, nu-şi fac probleme de genul: ce se va întâmpla peste câţiva ani… Acum e la modă, acum ne facem…

Ce este de fapt un machiaj semipermanent?

Un machiaj semipermanent este de fapt un tatuaj cu care te culci şi te scoli. Femeile din România sunt în criză de timp, sunt foarte multe femei de afaceri şi pentru ele e foarte simplu: dimineaţă te trezeşti, te speli pe ochi, dai cu puţin fond de  ten şi gata ai plecat de-acasă.

Cât de sigură este procedura?

Foarte sigură. Toate vopselurile cu care se lucrează sunt extracte vegetale. Nu conţin oxid de fier ceea ce contează foarte mult pentru că oxidul de fier îşi schimbă culoarea în timp, sub piele. Vopselurile de tatuaje permanente pe care le ştie toată lumea, conţin acest oxid de fier. Fiind făcut în primul strat de piele acest machiaj nu durează o viaţă. Ţine între 3 şi 5 ani. Prin regenerarea naturală a pielii, culorile dispar.

După ce se face acest machiaj, zece zile nu ai voie să stai la soare, la plajă, dar acesta este singurul inconvenient. E o gamă largă de culori deci fiecare poate să aleagă exact ce consideră că i se potriveşte. Se poate realiza orice. Multe femei vor să-şi facă o mărire de buze.

De unde credeţi că vine moda asta cu mărirea buzelor?

Cred eu că toată lumea se ia după Angelina Jolie. Fiecare femeie simte dacă are o lipsă: n-am buze frumoase, nu am ochi albaştri, n-am sprâncene… Sunt şi cazuri medicale care chiar au nevoie de ajutor: femeile care au cancer şi fac chimioterapie, rămân uneori fără sprâncene şi au nevoie de un machiaj semipermanent. Însă majoritatea aleg această metodă pentru frumuseţe, pentru comoditate…

Dar nu e monoton să fii tot timpul machiată la fel?

Nu. Peste acest machiaj semipermanent poţi să pui orice,  se vede: un gloss mai deschis la culoare, un fard… chiar nu contează. Majoritatea clientelor vin să-şi aranjeze buzele şi sprâncenele. Sprâncenele dau expresivitate feţei iar buzele… mai ales din comoditate. Mergi undeva, bei apă sau mănânci ceva şi se duce rujul, aşa, tot timpul eşti rujată.

Deci nu se face doar un contur al buzelor?

Sunt trei variante: contur, pigmentare fină – poţi să măreşti buza şi să pigmentezi puţin peste ea şi pigmentare totală – colorarea buzei.

Cât durează procedura în sine?

Cam două ore, maxim. Se desenează mai întâi, ajung la un acord cu clienta, o întreb ce îi place, cum îi place, o sfătuiesc şi eu… Sunt multe care se lasă pe mâna mea, îmi zic: “fă cum crezi”. Eu le desenez, le arăt, ele sunt încântate de cele mai multe ori… Altele ştiu ce vor, sunt unele care vin gata desenate pentru că ştiu ce vor. Eu nu folosesc şablon, desenez direct pe piele, mă uit la faţa clientei şi desenez ce cred că i se potriveşte. Am avut şi cliente nemulţumite. De obicei, nemulţumitele sunt cele care nu sunt atente când vorbeşti cu ele. Eu întotdeauna le explic faptul că în primele trei zile machiajul va fi mai închis la culoare, apoi se curăţă puţin şi dacă nu se curăţă uniform facem o corecţie, ca să arate bine. Ele fiind atât de încântate nici nu mai aud ce le spun.

Mi s-a întâmplat să mă sune după trei zile să mi se plângă că s-a curăţat şi n-a rămas mai nimic. Şi-atunci le spun: exact asta ziceam când nu m-ai ascultat. Dar nu s-a întâmplat să nu-l mai vrea. Eu am învăţat o lecţie în aceşti cinci ani de când practic machiajul semipermanent. Cele care nu sunt foarte hotărâte şi nu ştiu exact ce vor, nu lucrez cu ele… Se poate întâmpla pe urmă să se răzgândească aşa că prefer să zic nu, când te hotărăşti, vii şi te machiez, până atunci nu.

Cam cât costă o astfel de procedură?

Între două milioane opt sute şi zece milioane. Zece milioane e pigmentarea totală a buzelor.

Oricine îşi poate face acest machiaj semipermanent sau sunt şi contraindicaţii?

Sunt anumite persoane care au boli de piele cum ar fi dermatita, cărora nu le pot face acest machiaj pentru că nu ar ţine. La fel se întâmplă şi cu cele care suferă de o depigmentare a pielii.

Ce vârste au cele care vin la dumneavoastră?

Între 15 şi 80 de ani. Pe cele de 15 le primesc numai cu părinţii. Dacă sunt minore nu le primesc altfel. Au mai încercat ele să mă păcălească dar nu prea a ţinut.

E dureroasă procedura?

La sprâncene senzaţia e aceeaşi ca la pensat. Nu doare atât de tare pe cât se aşteaptă clientele să doară. Nu curge sânge, în primul strat de piele nu sunt vase sanguine. Tatuajul permanent se face în al treilea strat de piele, de aceea apare sângele, acolo sunt toate vasele sanguine şi mai sunt şi toate terminaţiile nervoase, de aceea şi doare… Un machiaj semipermanent doare dar foarte puţin. Oricum se foloseşte Lidocaină, unguent.

Există cale de întoarcere după ce se face un machiaj, se poate şterge?

Da, cu un peeling permanent pe acel loc, cu o cremă abrazivă sau există vopsea culoarea pielii, camuflaj… care se face peste tatuaj şi îl maschează. Dar dacă te bronzezi, rămâne tot culoarea îniţială a pielii în acel loc, acesta este singurul inconvenient.

Văd că şi dumneavoastră aveţi un asemenea tatuaj semipermanent… Cât vă ia să vă machiaţi dimineaţa?
10 minute: un fond de ten, rimel şi un gloss şi gata… Şi nici nu îmi fac probleme după aceea toată ziua.

Ce trebuie sa intrebati inainte de a va face orice fel de tatuaj:

1. Ce fel de aparat foloseste esteticiana?
2. Daca acul este steril si de unica folosinta?
3. Cata experienta are esteticiana in executia de tatuaje (mai ales
cosmetice)?
4. Daca lucreaza cu anestezic?
5. Daca deseneaza inainte de a tatua (in special la sprancene si buze)?

Mai multe informatii gasiti la  https://www.machiaj-tatuaj.ro/

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII