Ce știe să facă bebelușul la 8 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

Ce stie sa facă bebelusul la 8 LUNI: Iata cat doarme si cum se dezvolta emotional

Ce știe să facă bebelușul la 8 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional

In medie, un copil de 8 luni are nevoie de aproximativ 14 ore și jumătate de somn pe zi, inclusiv un pui de somn scurt (30 până la 40 de minute) dimineața și un somn mai lung (2 până la 3 ore) la prânz.

Dar, ce știe să facă bebelușul la 8 LUNI? Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional >>

Vei citi:
Somnul bebelușului la vârsta de 8 luni
Bebelușul de 8 luni și alimentația
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 8 luni
Vedere, auz și conștientizare
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 8 luni?

Somnul bebelușului la vârsta de 8 luni

Nu există o regulă universală, dar, în medie, un copil de 8 luni are nevoie de aproximativ 14 ore și jumătate de somn pe zi, inclusiv un pui de somn scurt (30 până la 40 de minute) dimineața și un somn mai lung (2 până la 3 ore) la prânz.

bebelusul la 8 luni

Mulți părinți stabilesc ora de culcare pentru micuțul lor în jurul orei 19 sau 20. La vârsta de 8 luni, riscul de apariție a sindromului morții subite a sugarului (SIDS) este minim, așa că nu mai este nevoie să-l întorci dacă se rostogolește pe burtă noaptea. Încearcă să te obișnuiești să-i spuneți „Noapte bună”, să-l săruți la culcare și apoi să părăsești camera pentru a-l lăsa să doarmă – dacă acest lucru devine o rutină, micuțul va fi mai puțin probabil să aibă anxietate de separare.

Unii bebeluși vor dormi noaptea timp de 8 până la 12 ore fără să se trezească, dar mai mult de unul din patru bebeluși nu fac acest lucru în mod regulat până când au peste 1 an. De fapt, toți bebelușii se trezesc de câteva ori noaptea în mod normal, dar cei mai mulți învață să adoarmă singuri din nou (se autocalmează) fără incidente, fără ca părinții să-și dea seama că s-au trezit, așa că s-ar putea ca micuțul tău să aibă nevoie pur și simplu de puțină practică. Cu toate acestea, dacă bebelușul tău se luptă cu durerea de dinți, se simte inconfortabil sau pur și simplu îi este foame, va avea nevoie de atenția ta!

Bebelușul de 8 luni și alimentația

Copilul de 8 luni va avea 3 mese cu lapte pe zi (de obicei dimineața devreme, după prânz și la culcare) plus 3 mese solide pe zi. Asigură-te că incluzi câteva alimente bogate în fier, de exemplu carnea și legumele verzi. Este extrem de important să încerci să introduci alimente și arome noi cât mai mult posibil – și nu uita: nu te descuraja dacă micuțul nu acceptă aromele noi imediat, pur și simplu continuă să încerci altă dată. Având în vedere acest lucru, este, de asemenea, esențial să nu-i oferi bebelușului tău prea multe alimente dulci, deoarece acest lucru poate duce la obiceiuri alimentare negative în viitor și pot deteriora dinții.

Orele de masă sunt dezordonate acum – acest lucru nu este atât de util pentru tine, dar este exact ceea ce micuțul tău are nevoie pentru a-l ajuta să învețe noi abilități alimentare și să dezvolte o relație sănătoasă pe tot parcursul vieții cu alimentele.

Până la vârsta de 5 ani, toți copiii (fie că sunt alăptați sau hrăniți cu formulă) au nevoie zilnic de picături de vitamine care conțin vitaminele A, C și D, cu excepția cazului în care beau 500 ml sau mai mult de lapte formulă pe zi.

Dezvoltarea fizică la bebelușul de 8 luni

Vei observa că micuțul tău poate ridica obiecte mici cu degetul mare și arătător și are abilități de concentrare mai bune pentru a examina obiectele îndeaproape. Își poate ține propria cană sau sticlă pentru a bea, iar unii bebeluși sunt capabili să desprindă sau să lase o jucărie și să ți-o înmâneze.

A început probabil să „calce” cu câte un picior; poate, de asemenea, să „stea în picioare” cu picioarele tot mai drepte. Mulți bebeluși încep să se târască de acum.

Vedere, auz și conștientizare

La 8 luni, bebelușul urmărește atent gura și buzele celor din jur, poate încerca să te copieze și continuă să experimenteze folosind silabe scurte („da”, „ba”, „ma”, „pa”, „ta”), va repeta cuvinte ( „baba”) și combinații ale silabelor („maba”). De asemenea, este probabil să înceapă să recunoască numele „tati”, „mami” și numele fraților și animalelor de companie.

Târâtul activ înainte de a învăța să meargă va oferi un impuls suplimentar vederii copilului tău, deoarece ajută la dezvoltarea coordonării ochi-mână-picior-corp.

Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 8 luni?

 Joacă „Unde e tati?” sau „Unde este pisica?” și încurajează-ți micuțul să se întoarcă să se uite la el/ea.
 Luați pe rând o jucărie să o dați unul altuia în timp ce spui „Mulțumesc”, „Aceasta este pentru tine” și așa mai departe.
 Fă o plimbare în parc și încearcă leagănele pentru copii.

 Dezvoltarea pe saptamani a bebelusului de 8 luni:

Bebelusul la 35 saptamani
Bebelusul la 36 saptamani
Bebelusul la 37 saptamani
Bebelusul la 38 saptamani
Bebelusul la 39 saptamani
Bebelusul la 40 saptamani
 
Dezvoltarea bebelusului - saptamana de saptamana aici.

► Citeste Bebelusul la 8 luni: activitati preferate si joaca

Tot despre bebelusul de 8 luni, mai citeste:

Diversificarea alimentatiei sugarului
Stii sa-ti ajuti bebelusul sa vorbeasca?
Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 7-8

Retete pentru bebelusi in lunile de diversificare

Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi

  Continuam si mergem la Luna a 9-a din viata unui bebelus.

 desprecopii.com considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII