Copiii crescuti de cuplurile de homosexuali au probleme de adaptare sociala

Copiii crescuti de cuplurile de homosexuali au probleme de adaptare sociala

Copiii crescuti de cuplurile de homosexuali au probleme de adaptare sociala

 • Traim intr-o epoca in care libertatea individului nu mai cunoaste practic granite. Luptam in permanenta pentru drepturi, pentru egalitate in diverse sensuri, pentru cauze pe care adesea nici nu le intelegem in profunzimea lor, fara a ne intreba, de cele mai multe ori, care sunt consecintele pe termen lung ale multora dintre fenomenele sociale pe care, in fond, doar oamenii le controleaza.

Copiii crescuti de cuplurile de homosexuali au probleme de adaptare sociala


Disputele generate de homosexualitate
Copiii pot avea dificultati de adaptare sociala
Dezvoltarea emotionala a copiilor intr-o familie de homosexuali
 
Traim intr-o epoca in care libertatea individului nu mai cunoaste practic granite. Luptam in permanenta pentru drepturi, pentru egalitate in diverse sensuri, pentru cauze pe care adesea nici nu le intelegem in profunzimea lor, fara a ne intreba, de cele mai multe ori, care sunt consecintele pe termen lung ale multora dintre fenomenele sociale pe care, in fond, doar oamenii le controleaza.

Disputele generate de homosexualitate

 Disputele pe care le-a generat in ultimii ani homosexualitatea si toate consecintele sociale ce decurg din acceptarea unei serii de drepturi ale persoanelor care au aceasta orientare sexuala se situeaza inca pe un teritoriu minat de controverse din multiple puncte de vedere. Si, in ciuda libertatii tot mai mari de exprimare a acestora, care in anumite tari este drastic protejata de legi special concepute, se pare ca din ce in ce mai multe evidente sustin ideea ca anumite lucruri sunt nefiresti in aceasta directie.

Copiii pot avea dificultati de adaptare sociala

Un studiu recent, publicat in Social Science Research si realizat de catre profesorul Mark Regnerus de la Universitatea din Texas, scoate in evidenta faptul ca acei copii care se nasc si cresc in familii de homosexuali sau de lesbiene au dificultati mari de adaptare sociala, comparativ cu copiii nascuti si crescuti in familii heterosexuale.

/Images/Mark-Regnerus.jpg

Studiul profesorului Regnerus vine sa alimenteze o controversa deja existenta, problema influentei homosexualitatii parintilor asupra dezvoltarii personalitatii unui copil nefiind nici pe departe una noua. Studiul releva ideea ca mai ales copiii proveniti din mame lesbiene sunt afectati, acestia fiind cei mai vulnerabili in ceea ce priveste adaptarea sociala.  Statisticile intreprinse in vederea elaborarii studiului au scos in evidenta faptul ca acesti copii au sanse mai mari sa devina someri si sanse mai putine sa aiba o relatie sanatoasa si stabila cu cineva. De asemenea, in randul lor, suicidul este mai frecvent, la fel si tentativele de viol.

Dezvoltarea emotionala a copiilor intr-o familie de homosexuali

In SUA, studiul facut la Universitatea din Texas a devenit un nou motiv de polemica intr-un domeniu in care lucrurile nu se vor linisti, probabil, prea curand. Multi l-au catalogat drept falsificat, in virtutea inclinatiilor homofobe ale profesorului Regnerus si a metodelor de cercetare utilizate. Studiul se bazeza pe examinarea a 3000 de familii, provenite din 8 structuri familiale diferite, precum si pe evaluarea a 40 de criterii sociale si emotionale. In urma comparatiilor, a rezultat ca exista diferente simtitoare intre felul in care evolueaza emotional un copil crescut intr-o familie de homosexuali fata de unul care creste intr-o familie heterosexuala. De aceea, profesorul Regnerus sustine ca pretentia empirica conform careia nu ar exista nicio diferenta intre copii, in functie de aceasta latura a mediului familial este falsa si trebuie sa dispara.

Desi studiul a fost indelung contestat, fiind considerat de catre multa lume drept un alt instrument de victimizare si de marginalizare a homosexualilor, el aduce in discutie cel putin un aspect important al statutului de parinte – felul in care deciziile noastre, personalitatea noastra, alegerile pe care le facem in viata isi pun sau nu amprenta asupra copiilor nostril.


Va recomandam sa cititi si urmatoarele:

Copilul singur la parinti

Copilul singur la parinti

Deseori auzim, ca un stereotip de altfel - ca un copil singur la parinti e obraznic, rasfatat sau egoist - exact sau numai ca urmare a faptul ca e singur la parinti. Vestea cea buna, sustinuta de…

Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ...

Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ...

Nu stiu daca mi-am dorit sa am doar un copil - insa viata a decis ca eu trebuie sam am doar un copil. Uneori universul si forta divina este cea care aranjeaza lucrurile in viata si oricat de tare ai…

Orientarea sexuală – o problemă delicată de discutat cu propriul copil

Orientarea sexuală – o problemă delicată de discutat cu propriul copil

Iti mai aduci aminte de perioada adolescentei, de vremurile in care erai in liceu si iti batea inima cu putere atunci cand vorbeai cu cineva fata de care simtei mai mult decat prietenie? Iti mai…

 Comunitate, Forumuri recomandate

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

 1. Românul
  Românultrimis la 27/11/2014

  Ptr. "Tine , Eu " acest raspuns e doar ptr.de-al de tine si tine odata minte ptr.tot restul vietii tale ratacite aici pe pamantul de va tine inca ; DUMNEZEU ( daca ati auzit ca exista daca nu mai aveti timp sa va dati seama ) A LASAT FEMEIA SI BARBATUL PTR.A SE PERPETUA SPECIA . Puteti voi astfel perpetua specia umana ?????????? Clar ca nu , atunci duva-n Fratia cu voi abramburitilor neintelesi ce va dati.

  Raspunde la acest comentariu
 2. didi
  diditrimis la 17/9/2013

  EU, fiecare are parerea sa. Acest articol are in spate un studiu. Daca ai si tu linkuri la alte studii le poti trimite. Din cate stiu eu, acest site accepta dialogul. Mie personal articolul mi se pare foarte documentat.

  Raspunde la acest comentariu
 3. Eu
  Eutrimis la 17/9/2013

  Pe cand si un articol despre concluziile lui Mengele? De ce citati tocmai un homofob extremist in loc sa citati atatea alte studii de calibru, realizate de specialisti, care indica tocmai contrariul? In plus, oamenii nu inteleg ca ceea ce poate avea un impact asupra unui copil crescut de un cuplu homosexual nu este faptul ca acel copil are doi parinti de acelasi sex, ci homofobia celorlalti.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII