Impactul pierderii sarcinii asupra relației de cuplu - cateva sfaturi

Impactul pierderii sarcinii asupra relatiei de cuplu - cateva sfaturi

Impactul pierderii sarcinii asupra relației de cuplu - cateva sfaturi

Pierderea sarcinii sau un avort spontan este o experiență dureroasă și emoționantă pentru un cuplu. Chiar și în cazul sarcinilor neplanificate, pierderea poate fi dificil de gestionat.

Iată câteva sfaturi...

Vei citi:
Avortul spontan îmi va afecta relația?
Nu ne descurcăm emoțional după avort spontan
Avortul spontan este similar cu alte decese în familie?
Cum ne putem sprijini unul pe celălalt după un avort spontan?
Când este momentul potrivit pentru un alt copil?

Avortul spontan îmi va afecta relația?

Când vezi a doua linie pe un test de sarcină, viața ți se schimbă brusc –  la fel și relația cu partenerul tău.

Tu și partenerul tău începeți să fiți entuziasmați și începeți să vă faceți planuri pentru viitor. Începeți să vă întrebați: „Ce fel de părinți vom fi?”. Este o perioadă minunată și emoționantă. 

Când sarcina se pierde... si are loc un avort spontan, toate acele vise pentru viitor se opresc brusc, dispar. Deci nu este de mirare că relatia acelui cuplu poate fi afectata.

Unele cupluri sunt mai puternice după un avort spontan, dar altora le este mai dificil - cel puțin pentru o vreme - în timp ce procesează pierderea suferită. S-ar putea să descoperi că vă certați mai des sau că deveniți distanți emoțional după un avort spontan. Dar nu uita, amândoi sunteți îndurerați. Amandoi ati pierdut ceva extrem de drag. Fiți plini de compasiune unul față de celălalt, dar și cu voi înșivă.

pierderea sarcinii

Eu și partenerul meu nu ne descurcăm emoțional după avort spontan - este normal?

Pierderea sarcinii poate fi un șoc imens. Nu fi surprinsă dacă treci prin același ciclu de emoții asociate adesea cu durerea: negare, furie, vinovăție și dor. Relațiile pot fi lovite puternic în această perioadă. Poate fi dificil pentru unii oameni să-și împărtășească durerea și să țină seama că partenerul poate avea un mod diferit de a gestiona această pierdere.

Poți chiar să simți că nu vă puteți susține unul pe celălalt și ajungi să te simți izolată și singură. Dacă acesta este cazul, caută ajutor specializat. Dacă poți găsi o modalitate de a-ți împărtăși durerea și de a vă sprijini reciproc, ai putea descoperi că pierderea vă aduce de fapt mai aproape decât înainte.

Avortul spontan este similar cu alte decese în familie?

Există o mulțime de asemănări între avortul spontan și alte forme de pierdere, dar pierderea unui copil diferă în unele moduri cheie, mai ales când vine vorba de relația ta. De exemplu, dacă partenerul tău pierde un părinte, poți să-ți asumi un rol de sprijin în timpul durerii celuilalt. Dar după pierderea unui copil, amândoi veți avea nevoie de sprijin.

De asemenea, diferă prin faptul că pierderea este mai puțin evidentă pentru cei care nu sunt direct afectați. Poate că nici nu ți-ai anunțat sarcina, așa că prietenii și colegii nu vor ști că ai avut un avort spontan.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ar putea fi o idee bună să anunțați oamenii că ați avut un avort spontan. În caz contrar, poate duce la o izolare suplimentară și o lipsă de sprijin.

Cum ne putem sprijini unul pe celălalt după un avort spontan?

Încercați să vă acordați reciproc spațiu și timp. Fiți pregătiți și acceptați durerea. Vindecarea poate dura mai mult pentru un partener decât pentru celălalt. Vorbește, fii deschis.

Consilierea profesională poate ajuta adesea și poate fi accesată în mod privat sau prin intermediul medicului de familie. Unele familii pot alege să aibă o ceremonie pentru a-și aminti de copilul pierdut, ceea ce poate ajuta la procesul de doliu și vindecare. Ar putea ajuta, de asemenea, să vorbești cu alți părinți care au trecut deja prin această traumă.

Când este momentul potrivit pentru un alt copil?

Pentru cuplurile care doresc să încerce să conceapă din nou, decizia se rezumă la a se simți pregătiți – atât fizic, cât și emoțional. Din punct de vedere fizic, cu excepția cazului în care au apărut complicații cu avortul spontan, ar trebui să poți concepe din nou relativ curând.

Cu toate acestea, dacă ai îngrijorări cu privire la posibilele viitoare avorturi spontane, ar trebui să discuți cu medicul.

► Citeste si: Mi-a spus sec: nu ii bate inima - bebe a murit la naștere. Nașterea la Galati - nașterea unui inger

Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:

 

Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri

Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII