Somnul bebelusului prematur

Somnul bebelusului prematur

Somnul bebelusului prematur

  • Nu va asteptati ca un copilul prematur sa doarma toata noaptea timp de cateva luni. Spre deosebire de un copil nascut la termen, care ar putea dormi 6-8 ore pe noapte pana la varsta de 4 luni, bebelusul tau premature nu poate indeplini aceasta sarcina pana la 6-8 luni sau mai tarziu.

Urmeaza o rutinna pentru somnic
Auto-consolarea bebeusului

Moduri de calmare si linistire a bebelusului

Forumul de suport pentru parintii cu bebelusi prematuri

Nu va asteptati ca un copil prematur sa doarma toata noaptea timp de cateva luni.

Spre deosebire de un copil nascut la termen, care ar putea dormi 6-8 ore pe noapte pana la varsta de 4 luni, bebelusul tau prematur nu poate indeplini aceasta sarcina pana la 6-8 luni sau mai tarziu.

In aceasta perioada de tranzitie, este recomandat sa te joci cu copilul in timpul perioadelor din zi in care este treaz. Pastreaza mesele de noapte linistite si cu o lumina difuza. Acest lucru va ajuta bebelusul prematur sa invete diferenta dintre zi si noapte. Dar tine minte, inainte ca micutul sa faca aceasta diferenta, pot trece cateva saptamani!

Urmeaza o rutina pentru somnic

Somnul bebelusilor prematuri variaza, uneori pot sa adoarma imediat, iar alteori ... putin mai greu.
Este important insa sa urmezi o rutina. Urmeaza aceiasi pasi de fiecare data cand pui copilul la culcare
pentru a-l ajuta sa invete rutina. La inceput, la primul sunet de plans probabil vei sari in sus si vei fugi la copilul tau. Dar vei ajunge sa cunosti si sa observi abilitatile micutului de auto-consolare, trebuie sa ii permiti sa se consoleze.

Auto-consolarea bebelusului

Auto-consolarea este o abilitate importanta pentru prematurul tau. Incepand devreme, copilul invata sa adoarma pe cont propriu, usurand astfel stadiul ulterior de dezvoltare (la 6-9 luni varsta corectata), atunci cand problemele de somn pot aparea din nou.

Moduri de calmare si linistire a bebelusului

Pentru a-ti ajuta bebelusul sa se odihneasca, incearca sa lasi radio-ul deschis dar la sonor mic, sau pune in camera un ceas care ticaie. In plus, noaptea, o lumina difuza poate fi linistitoare pentru amandoi. Lasa copilul sa-si suga pumnul sau o suzeta in cazul in care acest lucru il calmeaza.

Tot despre bebelusul prematur, mai cititi:

Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

Momente importante din dezvoltarea unui bebelus nascut prematur

Etapele de dezvoltare ale bebelusului prematur sunt un pic diferite de cele ale bebelusilor nascuti la termen. Varsta la care se asteapta ca micutul prematur sa ajunga la o anume etapa se bazeaza pe…

Ce spun mamele cu copii nascuti prematur (partea 1)

Ce spun mamele cu copii nascuti prematur (partea 1)

Mamele de bebelusi prematuri sunt adesea speriate si ingrijorate, chiar nervoase din cauza acestei situatii. Este adevarat ca bebelusii prematuri au un risc crescut de a avea una sau mai multe…

14 lucruri de retinut inainte de a merge cu bebelusul prematur acasa

14 lucruri de retinut inainte de a merge cu bebelusul prematur acasa

Prima noapte acasă a unui bebelus prematur poate fi o experientă coplesitoare pentru un părinte. De aceea, este important sa vă familiarizati cu copilul dumneavoastră si…autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2013

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII