Chiuretajul dupa avort

Chiuretajul dupa avort

Chiuretajul dupa avort

 • Dupa pierderea sarcinii, medicii recomanda chiuretajul. Dilatatia si chiuretajul reprezinta o procedura ginecologica in care cervixul este dilatat iar endometrul este desprins prin radere, de un instrument metalic, chiureta.Procedura se efectueaza sub anestezie generala sau epidurala si dureaza 15-20 de minute.

CHIURETAJUL

Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se introduce un mic furtunas ce permite aspirarea continutului uterului, se mai poate efectua cu o chiureta.

Interventia dureaza circa 5 – 10 minute si are loc in spitale. De obicei se aplica o anestezie de scurta durata si nu veti simti nimic in timpul interventiei . In unele spitale exista posibilitatea de a alege anastezia locala : prin vagin se anestezieaza cu cateva injectii uterul.

Destul de des se administreaza si un sedativ , in urma caruia va veti simti molesita si adormita pe toata durata interventiei. Probabil ca veti simti ceva durere insa in general este o durere suportabila daca interventia nu dureaza prea mult . Ginecologul va poate oferi toate informatiile referitoare la avantajele si dezavantajele celor doua feluri de anestezie .

Despre Pierderea sarcinii mai cititi:

Daca sunteti sanatatoasa, riscul complicatiilor in urma unui chiuretaj este aproape minim, si nu are consecinte asupra unei urmatoare sarcini . O complicatie destul de rar intalnita poate fi sindromul lui Asherman : interiorul uterului poate deveni foarte rigid , fiind nevoie de o interventie chirurgicala pentru inlaturarea acestei probleme.

O alta complicatie este perforarea uterului atunci cand chiureta din greseala trece prin peretele uterului. De obicei aceasta nu are urmari insa uneori se recomanda tinerea sub observatie a pacientei in cauza.

O ultima complicatie este chiuretajul incomplet, situatie in care o parte din produsul de conceptie ramane in uter. In acest caz sangerarile vor continua si este posibil ca parti din tesutul restant sa iasa la un moment dat spontan. Uneori se administreaza si medicamente sau chiar se purcede la un al doilea chiuretaj .

Argumentul femeilor care aleg chiuretajul este acela ca nu doresc sa poarte in uter acel embrion fara viata pana se va elimina de la sine. La fel asteptarea si momentul la care se va produce avortul duc la luarea deciziei de chiuretaj. 

Avantajul este ca astfel , sentimentele negative dispar in cel mai scurt timp, cu toate ca tristetea la o pierdere de sarcina va persista o perioada buna de timp .
Cititi: Durerea pierderii unei sarcini

 Alimentatia in perioada sarcinii

 Factori de risc in timpul sarcinii

 Comunitate

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Va recomandam sa cititi de pe forumul Desprecopii

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2009

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Cazuri speciale in sarcina

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

 

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Chiuretajul dupa avort.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 2 comentarii

 1. Coşareanu Alexandra
  Coşareanu Alexandratrimis la 1/1/2017

  Buna ziua, am facut un avort, iar la 2sapt de la el am grețuri, este posibil ca sarcina sa continuie, sa fie un chiuretaj incomplet. Va rog sa ma lamuriți.

  Raspunde la acest comentariu
 2. elif
  eliftrimis la 9/1/2012

  am facut un avort la virsta de 15 ani si pana la varsta de 24 de ani nu am ramas de loc .am fost la medic si am facut un control si .Mi-sa spus ca totul e in ordine .dar cred ca sar putea sa am trompele in fundate.acum chiar ca nu mai inteleg nimic

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII