Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi

Avortul spontan: cum se poate preveni

Avortul spontan: cum se poate preveni - cele mai importante sfaturi

Nu exista un soc mai mare pentru o femeie decat trecerea de la incantarea vestii ca esti insarcinata la dezamagirea pierderii ei. Totusi, una din cinci sarcini se termina astfel; 60 de procente dintre avorturile spontane sunt datorate anomaliilor genetice (adesea, triplarea unui cromozom) ce nu pot fi evitate.

De altfel, un studiu facut pe Desprecopii.com - a constat ca frica de avort spontan - de pierderea spontana a sarcinii - este si cea mai mare grija si teama a femeilor insarcinate.

Desi de obicei nu poti controla cauza unui avort spontan, iti poti mari sansele de a duce sarcina la termen avand grija de propria sanatate. Iata, niste sfaturi importante de la Desprecopii - pentru a-ti mari sansele de a duce sarcina la termen.

Cum va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen
Faceti testele si analizele de sarcina
Faceti exercitii fizice moderate - sportul in timpul sarcinii
Verificati-va istoricul vaccinarilor
Discutati cu medicul despre orice problema de sanatate pe care o aveti
Evitati tutunul, alcoolul si drogurile
Ganditi pozitiv
Cautati informatie si suport online
Factori de risc in timpul sarcinii
Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente
Forumul Odiseea sarcinii

Cum iti poti mari sansele de a duce sarcina la termen 

Pentru cele mai multe femei, o sarcina este o binecuvantare. Inca din momentul in care testul de sarcina a iesit pozitiv, femeia isi doreste cu ardoare ca peste 40 de saptamani de sarcina (Odiseea Sarcinii), sa tina in brate un bebe sanatos. Din punct de vedere medical iata ce poti face pentru a mari sansa de a duce sarcina la termen.

Fă testele si analizele de sarcina

Solicitati medicului sa va recomande teste pentru maladiile transmisibile sexual. Daca raman netratate, maladiile ca gonoreea, sifilisul, HIV si herpesul maresc riscul unui avort spontan si pot face rau bebelusului. Totul despre testele din timpul sarciniii aici.

cititi neaparat: Probleme serioase care pot afecta sarcina

Fă exercitii fizice moderate - sportul in timpul sarcinii

Desi este bine sa faceti miscare in fiecare zi, proba de triatlon mai poate astepta. Medicii sustin ca activitatea fizica in exces (cum sunt alergarile grele) pot duce la pierderea sarcinii deoarece ridica temperatura corpului si pot reduce fluxul de sange catre fetus.

Pentru a fi in siguranta, faceti miscare cu moderatie si evitati acitvitatile (ca schiatul sau calaria) care v-ar putea face sa va pierdeti echilibrul sau ar putea duce la raniri in zona abdominala.

citeste neaparat: Sportul in timpul sarcinii - ce e bine si ce nu

Verifica-ti istoricul vaccinărilor

Anumite boli pot mari riscul de a pierde sarcina. Daca banuiti ca este posibil sa nu fi facut un anumit vaccin in copilarie, discutati cu medicul – va poate recomanda un test de imunitate la boala respectiva.

Cea mai buna perioada de a va vaccina este inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata.

Supravegheati-va regimul alimentar. Doua infectii rare, cu listeria si toxoplasmoza, maresc riscurile. Evitati produsele lactate nepasteurizate (branzeturile precum camembertul) si carnea insuficient preparata sau in sange.

Discută cu medicul despre orice problemă de sanatate pe care o ai

Bolile cronice precum afectiunile tiroidei, epilepsia si lupusul pot mari riscul unei pierderi de sarcina – desi cele mai multe femei care au aceste boli pot avea copii sanatosi.

De asemenea, informati medicul asupra tuturor antecedentelor familiale de infertilitate, boli legate de coagularea sangelui, pierderi repetate ale sarcinii sau alte boli. 

Evită tutunul, alcoolul și drogurile 

Desi pare evident, multe femei nu inteleg ca in afara de faptul ca sunt daunatoare fetusului, aceste substante pot duce la avort spontan. Supravegheati-va doza de cafeina. Studiile au avut rezultate diverse, dar dr. Lerner sugereaza limitarea cafeinei in timpul sarcinii la sub 200 de miligrame pe zi (cam doua cesti de cafea).

cititi pe larg: Sarcina si fumatul

Gandește pozitiv

Circa 75 de procente dintre femeile care pierd o sarcina raman din nou insarcinate si duc sarcina la termen.

Caută informatie si suport online

In afara de sute de articole care va explica totul despre sarcina, la Desprecopii.com veti gasi si cel mai mare forum de suport al gravidelor.

Inregistreaza-te si devino membru al comunitatii Desprecopii.com. Pe forumul Odiseea Sarcinii poti intra direct in legatura cu alte viitoare mamici, cu acelasi DPN. Veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie si in plus, veti gasi prietenie si solidaritate.

Gravide la prima sarcină: GHID de informații de calitate și grup de suport oficial

Odată ce vei avea in mană un test de sarcină pozitiv - vei intra intr-o noua etapă a vieții. Fiind gravida la prima sarcina, călătoria prin cele 9 luni de sarcină va fi presarată cu valuri mari de emoții, schimbari hormonale, schimbări ale trupulului, alegeri și frici. Vei avea multe intrebări și neclarități. Vei fi uneori speriată și panicată. Vei trece prin valuri ce par interminabile de grețuri, arsuri digestive, pofte... Se vor depune multe kilograme pe burtă și pe coapse, vei avea vergeturi, te vor durea sanii, vei plange fara motiv, vei avea insomnii și iți va fi greu uneori să dormi...Dar vestea bună este ca bebe se va dezvolta de la zi la zi tot mai mult.

Iar la finalul celor 40 de săptămani, vei deveni mămică. Acum ai nevoie - mai mult ca oricând - de informații precise, de sfaturi medicale sigure și de suport. Suntem aici pentru a te ajuta. TE ASTEPTAM AICI.

Factori de risc in timpul sarcinii

Infectiile urinare in timpul sarcinii
Calatoriile in tarile in curs de dezvoltare in perioada sarcinii: riscuri si sfaturi
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale
Ibuprofenul mareste riscul de avort spontan!

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2021)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 8 comentarii

  1. Ruxanda
    Ruxandatrimis la 4/6/2020

    buna...sunt insarcinata in 5 saptamini si de citeva ore mi sa inceput niste scurgeri asemanatoare ca menstruatie la cine sa ma adresez la mdic genecolog sau sa fac o ultrasonografie

    Raspunde la acest comentariu
    • Andra
      Andratrimis la 4/6/2020

      Buna Ruxandra, fiind in 5 saptamani poate fi vorba despre sangerarea de implantare. Dar cel mai sigur suna medicul care iti urmareste sarcina si spune-i toate simptomele, cat mai curand posibil - pentru a evita orice problema! Numai bine!

  2. badea andreea
    badea andreeatrimis la 7/11/2015

    Buna seara, sunt însărcinată în 11 săptămâni, i au utrogestan de 200 mg , 3 pe zi și ogestan 1 pe zi, aseară am ajuns la urgență, cu sângerări, medicul ginecolog de la urgență mi.a spus ca doză de utrogestan este foarte mare, dar medicul meu ginecolog mi.a spus să le i.au în continuare.îmi doresc enorm acest copil, îmi este frică!

    Raspunde la acest comentariu
  3. ioana
    ioanatrimis la 26/6/2015

    buna fetelor,am si eu o problema sunt insarcinata in 5 sap si la activ am 4 sarcini din care trei pierdute,imi este foarte frica pt ca de vreo doua sapt nu ma simt foarte bn,am intepaturi in burta si in spate,nu stiu daca e normal,as dori un sfat

    Raspunde la acest comentariu
  4. boca marcela
    boca marcelatrimis la 25/4/2014

    nu stiu daca se poate prevenii eu am deja 3 pierderi am facut tot posibilul sa duc o sarcina pana la capat dar nu reusesc am fost la toti ginecologi din orasul unde locuiesc nuiciunul nu mia dat un raspuns de de ajung cu sarcuna la 2 luni doua luni jumate si pierd nu stiu nu inteleg nimic

    Raspunde la acest comentariu
    • Aldea mihaela
      Aldea mihaelatrimis la 4/7/2017

      Buna maricela,si eu am 2 sarcini post dura.su am ajuns la o sapt,Acum sunt din nou gravida..Marti ma duc la prima vizita...mie mu-au spus ca este posibil sa am lipsa de progesteron si trombofilia...fa-ti si tu aceste analiZele...vezi cum iti ies..Si mult noroc in vitor

  5. O_O
    O_Otrimis la 11/3/2014

    @ DoinaDana Rogoz a nascut de curand si a declarat ca are trombofilie. Nu te descuraja, sunt femei care duc sarcina la bun sfarsit si nasc copii sanatosi si la 45 de ani. Ai incredere in Dumnezeu ca te va ajuta sa-ti implinesti visul!Curaj!

    Raspunde la acest comentariu
  6. doina
    doinatrimis la 20/2/2012

    eu am pierdut 4 sarcini nu am stiut pina acum pentru ca nici un medic ginecolog nu ma trimis sa fac si analiza de trombofilie .acum fac un tratament sper sa ma ajute domnezeu sa am si eu un bebe cu toate ca imi fac probleme ca am o virsta cam inaintata (37 ani)

    Raspunde la acest comentariu
  7. fasola doina
    fasola doinatrimis la 28/5/2011

    am pierdut 4 sarcini din caza trombofiliei acum fac un tratament sper sa reusesc pentru ca imi fac griji pentru ca am si o virsta inaintata(37 ani)as vrea si eu un raspuns daca cineva are aceiasi problema si a reusit sa aiba un bebe sama imi dea si mie un rasouns va roggggggggg multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8. cristina
    cristinatrimis la 4/3/2009

    nu stiu cum se poate prevenii,dar si mie mi-au zis ca e o anomalie genetica si ca dupa 4-6 luni putem incerca din nou. cred ca s-a facut tot ce s-a putut pt ca am stat 6 zile in spital inainte de aceasta.oricum usor nu este nici psihic si nici fizic,fizic pt ca fundul meu este strecuratoare dupa atatea injectii.initial mi-am zis ca am complicatii dupa chiuretaj,am avut dureri groaznice dar totul este de la ergomed care da contractii uterului pt a se curata complet.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII