Copiii născuți iarna și ceasul lor biologic: au risc crescut de dezvoltare a tulburărilor de sănătate mentală ❄️
Există multe motive pentru care copiii născuți în timpul iernii pot fi mai sensibili: temperaturile scăzute, riscul crescut de îmbolnăvire și concurența cu sărbătorile de iarnă.
Cercetătorii sugerează că bebelușii născuți în timpul iernii pot avea ritmurile lor biologice modificate, ceea ce îi poate predispune la dezvoltarea unor afecțiuni precum tulburare bipolară, depresie, schizofrenie, SAD (depresie sezonieră) și alte tulburări neurologice. ❄️
Te-ai nascut in timpul iernii? Ati putea fi supusi unor tulburari neurologice
Intunericul iernii - la baza tulburarilor neurologic
Iarna modifica comportamentul si functionarea neuronilor din ceasul biologic
Despre horoscopul copiilor nascuti iarna
Te-ai nascut in timpul iernii? Ai putea fi supus unor tulburari neurologice
Exista multe motive pentru care copiii nascuti iarna sunt mai sensibili: e frig, sansele de imbolnavire cresc, trebuie sa faca fata concurentei cu sarbatorile de iarna.
Cercetari recente sugerează că bebelușii născuți iarnă prezintă un risc crescut de dezvoltare a tulburărilor de sănătate mentală, deoarece mamele care nasc în aceste sezoane au niveluri mai mari ale hormonului legat de stres, cortizolul.
Studiul, care este primul care raportează rezultatele cu privire la efectele sezoanelor asupra nivelurilor maternale de cortizol salivar în ultimul trimestru de sarcină, a investigat legăturile dintre sezon și riscul ca copiii să dezvolte anxietate sau depresie în viața ulterioară. Oamenii de stiinta sugereaza ca bebelusii nascuti in timpul iernii au ceasurile biologice modificate, acest lucru predispunandu-i spre o dezvoltare bipolara, depresie, schizofrenie, SAD (afectiunea sezonala) si alte tulburari neurologice.
Intunericul iernii - la baza tulburarilor neurologice
Revista americana Nature a publicat rezultatele studiului pe care oamenii de stiinta de la Universitatea Vanderbilt, SUA l-au efectuat pe soricei pentru a gasi conexiuni intre nasterile de sezon si tulburarile neurologice. Mai multe grupuri de soricei au fost studiate de la nastere pana in vara sau iarna, in functie de anotimpul in care s-au nascut. Odata deveniti adulti, soriceii au fost expusi intunericului pentru o perioada lunga de timp, iar actiunile lor au fost monitorizate.
Iarna modifica comportamentul si functionarea neuronilor din ceasul biologic
Ei au descoperit ca soarecii care s-au nascut iarna si-au incetinit activitatea, indiferent de mediul sezonal la care au fost expusi. Oamenii de stiinta au descoperit ca iarna a modificat comportamentul si functionarea neuronilor din ceasul biologic. Ei cred ca aceasta constatare este valabila si pentru oameni.
Desi aceste rezultate provin in urma unui studiu facut pe soricei, oamenii de stiinta sunt nerabdatori sa afle daca aceleasi constatari se aplica si la oameni. Noi cercetari ne-ar putea ajuta sa intelegem de ce anumiti oameni sunt oarecum predispusi la tulburari psihice si ar putea oferi un motiv pentru care parintii sa aleaga sa aiba copii in alte anotimpuri.
6 motive pentru care bebelușii din decembrie sunt speciali
Dacă Moș Crăciun vă aduce un bebelus in luna Decembrie, ei bine - e un bebelus special. Si poti sa il consideri ca pe un mic Elf. Bebelusi de decembrie sunt insa cu adevarat speciali. Sa nu uitam ca si Isus a fost un bebelus de decembrie, nascut pe 26 decembrie - cand este Craciunul.
Iata 6 motive pentru care bebelușii din decembrie sunt speciali...
Despre horoscopul copiilor nascuti iarna, cititi:
Comunitate, grup de suport
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
SUFLETUL CREDINTEI: Rugaciuni care fac mult bine. Biserica, templu, moschee - casa tututor religiilor.
autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com © 2024
referinte:
https://www.news-medical.net/news/20190805/Winter-babies-at-higher-risk-of-mental-health-disorders.aspx
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII