Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

  • Conform unei avocate experte in divorturi, exista patru probleme insurmontabile carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele!

Incetarea parteneriatului intre parteneri
Reprosurile cronice si invinovatirea
Narcisismul
Dependenta

Conform expertei in divorturi - avocata americana Jane Norman,  exista patru probleme insurmontabile carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele! In blogul pe care il are in Huffington Post, avocata  declara ca aventura in afara casniciei este doar un simptom al uneia dintre cele patru probleme care stau la baza procesului de incheiere al unei casnicii.

Avocata respectiva  - care se descrie ca fiind o antrenoare in colaborarea in probleme de divort, identifica aceste hopuri maritale ca fiind: partenerii inceteaza sa mai fie parteneri, plagerile cronicizate si invinovatirea continua, narcisismul si dependenta.

Incetarea parteneriatului 

Cand unul dintre parteneri simte ca celalalt este imatur, iresponsabil, nedemn de incredere sau egoist, dinamica civila se va prabusi, distrugand intimitatea si atractia sexuala.

Unul dintre parteneri apoi "se desprinde". Abuzul domestic este versiunea cea mai extrema a acestui lucru. De cele mai multe ori, nu exista cale de intoarcere de la detasare, asa ca este foarte important sa se recunoasca acest lucru si partenerii sa inceapa consilierea inainte de ruptura. Un consilier marital nu poate produce o conexiune, dar o poate consolida.

Abuz domestic

Reprosurile cronice si invinovatirea

Cand probleme maritale nu sunt rezolvate in mod satisfacator pentru ambii parteneri, iau nastere resentimentele, iar acestea erodeaza relatia. Rezolvarea unei probleme printr-un compromis este mai importanta decat a fi "corect". Persoanele care nu pot accepta responsabilitatea sunt sortite esecului in relatii.

Narcisismul

Fiecare persoana este narcisista intr-o oarecare masura, dar acest lucru este problematic atunci cand partenerii sunt in imposibilitatea de a empatiza cu celalalt in loc sa concureze pe probleme cum ar fi: cine lucreaza mai mult, cine isi petrece mai mult timp cu copiii, cine a avut o zi grea...etc. Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles.

Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles

Dependenta

Dependenta va fi intotdeauna prioritara in fata casatoriei si familiei. Partenerul se va simti furios si jenat de lipsa de consideratie a sotului/sotiei pentru altii. Daca o persoana dependenta nu este in masura sa renunte la obiceiul pe care il are, va recurge la a invinovati partenerul pentru acest lucru, care, partener, va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Unul din parteneri va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Avocata explica de este important ca probemele maritale sa fie corectate inainte de a deveni comportamente obisnuite si imposibil de schimbat:
Cuplurile intampina dificultati in a shimba modelele de relatie de lunga durata de la sine, deoarece oamenii au tendinta de a argumenta propriile puncte de vedere. Comunicarea nu duce nicaieri fara o perspectiva neutra. Tiparele trebuiesc recunoscute si intrerupte.

Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort citeste neaparat: Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort

Despre divort, pe larg:

Divortul sau sfarsitul care iti da dreptul la un nou inceput

Divortul sau sfarsitul care iti da dreptul la un nou inceput

Divortul este o experiența care face parte din vietile unora dintre noi si care, ne place sau nu sa acceptam, ne modeleaza caracterul si modul de a percepe lumea. Dar ...Exista viata dupa…

Există divorțuri frumoase?

Există divorțuri frumoase?

Exista si divorturi frumoase? Intrebarea mi-a venit intr-o zi, in timp ce navigam aleatoriu prin haosul virtual al internetului. Am corelat-o aproape instantaneu cu faptul ca in ultima vreme am…

5 greseli pe care le fac parintii divortati

5 greseli pe care le fac parintii divortati

Divortul este un lucru dificil si complicat. Furtunile de emotii care ii coplesesc pe protagonisti poate duce si la multe greseli care se pot rasfrange asupra celor mai dragi fiinte din viata…


 

 Forum de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Mihaela Vilcu   - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
referinte: Huffington Post

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tema:Divort

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Hai alaturi de noi!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o alta intrebare? Intreaba AICI specialistii Desprecopii.com si mii de mamici ce te pot ajuta!

intrebari

Hai pe Facebook aici

Grupuri de mamici si CONCURSURI exclusive

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !

Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Desprecopii.com pe Youtube

Desprecopii YouTube

Desprecopii pe YouTube

Aboneaza-te la canalul nostru sau vizioneaza emisiunile desprecopii.com

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. iana
    ianatrimis la 8/5/2015

    respectiva experta se inseala amarnic.Adulterul nu poate fi uitat niciodata de persoana inselata.Daca viata de cuplu oricum este sensibila si va avea nenumarate hopuri atunci cel inselat daca el crede ca pe moment a trecut peste asta la fiecare noua problema isi va aminti si prima explicatie care ii va veni in minte va fi ca totul se repeta.Cine ar putea rezista la asa ceva...Casniciile care totusi nu se destrama nu demonstreaza altceva decat ca exista un calcul economic sau o situatie materiala care il face pel inselat sa suporte dar in sufletul lui nu va mai fi nicodata soare cu adevarat

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII