Cele 4 hopuri pe care o căsnicie NU le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o casnicie nu le poate trece

Cele 4 hopuri pe care o căsnicie NU le poate trece

Conform unei avocate experte in divorturi, exista patru probleme carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele!

Incetarea parteneriatului intre parteneri
Reprosurile cronice si invinovatirea
Narcisismul
Dependenta

Conform expertei in divorturi - avocata americana Jane Norman,  exista patru probleme carora o casnicie nu le poate supravietui; iar aventura extraconjugala nu se numara printre ele! In blogul pe care il are in Huffington Post, avocata  declara ca aventura in afara casniciei este doar un simptom al uneia dintre cele patru probleme care stau la baza procesului de incheiere al unei casnicii.

Avocata respectiva  - care este specialita in probleme de divort, identifica aceste hopuri maritale ca fiind:

- partenerii inceteaza sa mai fie parteneri,

- plagerile cronicizate si invinovatirea continua,

- narcisismul si

-  dependenta.

Incetarea parteneriatului dintre cei doi 

Cand unul dintre parteneri simte ca celalalt este imatur, iresponsabil, nedemn de incredere sau egoist, dinamica civila se va prabusi, distrugand intimitatea si atractia sexuala.

Unul dintre parteneri apoi "se desprinde". Abuzul domestic este versiunea cea mai extrema a acestui lucru. De cele mai multe ori, nu exista cale de intoarcere de la detasare, asa ca este foarte important sa se recunoasca acest lucru si partenerii sa inceapa consilierea inainte de ruptura. Un consilier marital nu poate produce o conexiune, dar o poate consolida.

Abuz domestic

Reprosurile cronice si invinovatirea

Cand probleme maritale nu sunt rezolvate in mod satisfacator pentru ambii parteneri, iau nastere resentimentele, iar acestea erodeaza relatia. Rezolvarea unei probleme printr-un compromis este mai importanta decat a fi "corect". Persoanele care nu pot accepta responsabilitatea sunt sortite esecului in relatii.

Narcisismul

Fiecare persoana este narcisista intr-o oarecare masura, dar acest lucru este problematic atunci cand partenerii sunt in imposibilitatea de a empatiza cu celalalt in loc sa concureze pe probleme cum ar fi: cine lucreaza mai mult, cine isi petrece mai mult timp cu copiii, cine a avut o zi grea...etc. Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles.

Atunci cand un partener nu intelege contributia celuilalt, fiecare dintre ei presupune ca celuilalt ii este mai usor, si nu se simte inteles

Dependenta

Dependenta va fi intotdeauna prioritara in fata casatoriei si familiei. Partenerul se va simti furios si jenat de lipsa de consideratie a sotului/sotiei pentru altii. Daca o persoana dependenta nu este in masura sa renunte la obiceiul pe care il are, va recurge la a invinovati partenerul pentru acest lucru, care, partener, va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Unul din parteneri va incerca sa mentina relatia pentru un timp (mai ales daca sunt implicati si copii), dar va renunta in cele din urma.

Avocata explica de este important ca probemele maritale sa fie corectate inainte de a deveni comportamente obisnuite si imposibil de schimbat:
Cuplurile intampina dificultati in a shimba modelele de relatie de lunga durata de la sine, deoarece oamenii au tendinta de a argumenta propriile puncte de vedere. Comunicarea nu duce nicaieri fara o perspectiva neutra. Tiparele trebuiesc recunoscute si intrerupte.

citeste neaparat: Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort

7 secrete si 7 pasi pentru a depasi un divort

Se spune ca divortul este una dintre cele mai profund dureroase experiente careia o fiinta umana ii poate supravietui. Este de multe ori legat de o teama profunda ca durerea nu se va termina. Dupa depasirea socului divortului, va incurajam sa incercati acesti pasi ...

Iata sfaturile de la cineva care a trecut printr-un divort dureros... 7 secrete si 7 pasi pentru a depasi un divort

Despre divort, citeste si

Ce e mai bine pentru un copil? Parinti care se cearta mereu sau divortati?

6 greseli care ruineaza o casnicie

Divort. Punct si de la capat - jurnal de casnicie ratata

Recuperarea dupa infidelitate

 Forumul In 1 sau in 2 mergem mai departe 

In unul sau in doi... mergem mai departe! Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici! 

autor: Mihaela V.   - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
referinte: Huffington Post

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. iana
    ianatrimis la 8/5/2015

    respectiva experta se inseala amarnic.Adulterul nu poate fi uitat niciodata de persoana inselata.Daca viata de cuplu oricum este sensibila si va avea nenumarate hopuri atunci cel inselat daca el crede ca pe moment a trecut peste asta la fiecare noua problema isi va aminti si prima explicatie care ii va veni in minte va fi ca totul se repeta.Cine ar putea rezista la asa ceva...Casniciile care totusi nu se destrama nu demonstreaza altceva decat ca exista un calcul economic sau o situatie materiala care il face pel inselat sa suporte dar in sufletul lui nu va mai fi nicodata soare cu adevarat

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII