Muzica mareste capacitatile creierului

Muzica mareste capacitatile creierului

Muzica mareste capacitatile creierului

  • Un studiu recent publicat de prestigioasa revista Journal of Neuroscience - a evidentiat faptul ca persoanele care au invatat sa cante la un instrument - intr-un anume moment al vietii sau in copilarie, se bucura de anumite avantaje si beneficii suplimentare ale creierului.

Muzica mareste capacitatile creierului

Un studiu recent publicat de prestigioasa revista americana Journal of Neuroscience - a evidentiat faptul ca persoanele care au invatat sa cante la un instrument - intr-un anume moment al vietii sau in copilarie, se bucura de anumite avantaje si beneficii suplimentare ale creierului. In mod special, persoanele care au studiat muzica au o activitate mai intensa a conexiunilor de pe creier si au o mai mare usurinta de a invata limbi straine.

Muzica intinereste creierul

Cercetatorii au observat de asemeni ca, creierul unei persoane adulte care a studiat muzica este mai tanar din punct de vedere biologic - lucru explicat prin faptul ca prin activitatea ridicata a senzorilor cognitivi, anume circuite de pe creier sunt intarite si devin mai suple.

Terapia prin muzica este foarte eficienta

De aceea acest lucru explica de ce terapia prin muzica este atat de efectiva, de ce jazz-ul de pilda poate schimba anumite acitivitati ale creierului si de ce s-a demonsrat medical ca ascultand muzica lui Mozart poate ajuta in imbunatatirea abilitatilor de orienare - fapt explicat pe larg de Efectul Mozart.

Despre dezvoltarea intelectuala a copilului, merita sa cititi si:

Sa dam copilului nostru posibilitatea de a lua initiative (din Metoda Hanen)

Sa dam copilului nostru posibilitatea de a lua initiative (din Metoda Hanen)

Vrem sa fim parinti buni. Vrem sa satisfacem nevoile si dorintele copiilor nostri. Este greu sa rezistam reflexului natural de a usura lucrurile vorbind sau reactionind in locul lui de cite ori…

Efectul Mozart: muzica și dezvoltarea creierului copilului

Efectul Mozart: muzica și dezvoltarea creierului copilului

Efectul Mozart este o denumire stiintifica ce identifica o presupusa intensificare a dezvoltarii creierului care se produce la copiii sub 3 ani daca asculta muzica lui Wolfgang Amadeus…

Băietii vorbesc mai târziu decât fetele - iată de ce și ce semne trebuie urmărite

Băietii vorbesc mai târziu decât fetele - iată de ce și ce semne trebuie urmărite

E adevarat ca baietii vorbesc mai tarziu decat fetele? Da. Studiile demononstreaza ca fetele au un avantaj de dezvolate comparativ cu baietii cand vine vorba de vorbit. → Iata de ce se intampla…


 

Comunitate, Forumurile parintilor inteligenti

 Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani

 autor: Desprecopii.com- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte:  Journal of Neuroscience

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. 1
    1trimis la 7/2/2014

    mozart????????

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII