O lalea cu suflet pentru Diana!

O lalea cu suflet pentru Diana!

O lalea cu suflet pentru Diana!

  • Se intampla uneori sa auzim de cate un accident, grozavii intamplate intr-o fractiune de secunda, cat apuci sa clipesti de trei ori inainte sa te intrebi daca mai traiesti sau ba. Le vedem zilnic la televizor, citim in ziare despre asta. Ne doare fie si numai gandul ca am fi putut fi noi pe strada aceea, la volanul acelei masini, pe acea trecere de pietoni… Dar cand i se intampla asa ceva unuia dintre ai nostri, parca mai tare ne doare. O fetita de patru ani aflata in vacanta cu parintii ei a fost accidentata grav. Atat de grav incat nu stim daca va mai merge vreodata. Daca va sari sotronul, daca va putea dansa ori daca va avea vreodata propriii ei copii. Cititi povestea Dianei, fetita Laurei_B.

MottoDumnezeu sa le dea putere parintilor si sa o ajute pe micuta Diana. Nu reusesc sa-mi imaginez durerea prin care trec acesti oameni......nu reusesc sa-mi imaginez de fapt ce urmareste Dumnezeu.....nu reusesc sa-mi imaginez ce este acum in mintea Dianei.....nu reusesc sa-mi imaginez daca ea isi da seama ce i se intampla.....nu reusesc sa-mi imaginez cu de oamenii rai sunt atat de biruitori si un copil de 4 ani sa trebuiasca sa traga acest chin.......nu judec .....nu cer socoteala lui Dumnezeu.....dar nu reusesc sa-mi imaginez cum poate sa fie scris destinul unui copil asa.........

Familia Dumitru din Vancouver, British Columbia, ducea o viata aproape perfecta cand destinul lor a luat o întorsatura groaznica. Nimeni nu s-ar fi asteptat ca o vacanta de cateva zile pe meleaguri americane sa se termine atat de crunt.
La mijlocul lunii mai anul acesta, Andrei si Laura, împreuna cu fiica lor, Diana, în varsta de patru ani, se aflau în masina pe o sosea din statul Oregon, S.U.A. si admirau frumusetiile naturii.

La un moment dat, nimeni nu-si aduce aminte cu exactitate ce s-a întamplat, cu toate încercarile lui Andrei, masina nu a mai putut fi controlata. A iesit de pe carosabil, s-a rasturnat si s-a izbit cu toata forta pe partea stanga din spate de un copac.

Cu toate ca nu si-a pierdut cunostinta, Andrei a fost ranit foarte grav si nu a putut fi scos din masina decat dupa ce pompierii au taiat portiera. Momentan, are zece coaste rupte si bazinul fracturat. Diana se afla în spatele mamei, în scaunul special pentru copii. Cu toate ca lovitura a fost pe partea stanga, iar scaunul fetitei pe partea dreapta, ea a fost cel mai rau accidentata. Gatul ei micut si firav a fost fracturat la baza.

 

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

 Comunitate, grup de suport
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Întamplarea a facut ca printre primele masini care au oprit la locul accidentului sa fie una plina de cadre medicale. Acestea i-au acordat Dianei primul ajutor si au tinut-o în viata timp de aproape o jumatate de ora prin respiratie artificiala - Diana nu mai putea respira singura - pana cand ambulantele si elicopterul medical au sosit la locul accidentului. Diana si tatal ei au fost operati. Andrei se va face bine, în timp, cu multa rabdare si fizioterapie.

Dianei însa, doctorii de la Spitalul din Portland, Oregon nu i-au dat prea multe sanse. Ba chiar i-au sugerat mamei eutanasia. Diana a fost diagnosticata cu fractura de colana vertebrala la vertebrele C1 si C2 si sectiune a maduvei spinarii la nivelul C1-C2, cea mai grava forma de traumatism, care implica paralizie totala (imposibilitatea de a respira singura si de a fi alimentata altfel decat prin tub).

Cu toate aceste groaznice prognoze, Laura nu s-a lasat batuta. A stat la patutul Dianei zi si noapte, a alergat de la patul micutei la cel al sotului si înapoi. A mancat cand si-a adus aminte, a dormit cand a cazut din picioare de oboseala, dar nu a contenit sa se roage chiar si atunci cind ii venea sa strige de durere : De ce Doamne? De ce?

Dupa trei saptamani de stat în spitalul din Oregon, Diana a fost transportata la spitalul de copii din Vancouver, BC Children's Hospital la sectia de terapie intensiva (Intensive Care Unit). Andrei se afla la spitalul St. Paul si urmeaza un program de fizioterapie intensiva.

În momentul de fata Diana este paralizata de la baza craniului in jos. Este conectata la masina de respirat (ventilator). Nu poate vorbi, dar zambeste. Nu are voce, dar îsi misca buzele si întelegi ce spune. Se uita la tine cu ochisorii mari si întrebatori si asteapta sa-i vorbesti. Are un zambet de te topeste, iar ochisorii sunt plini de inteligenta. Se uita la tine si parca ar vrea sa te întrebe ce se întîmpla. Si tu, ai vrea sa o iei în brate, sa-i saruti obrajorii aia pufosi si sa o strangi la piept si sa o asiguri ca totul va fi bine. Si nu poti pentru ca e conectata la tot felul de aparate, iar corsetul nu îti permite sa te apropii prea mult.

Cititi mai multe despre Diana aici >>


Rugati-va pentru Diana
“Va rog frumos sa va rugati alaturi de mine si pentru fetita mea, Diana Maria. Dupa un tragic accident de masina din care a supravietuit doar printr-o adevarata minune, dupa o operatie extrem de riscanta prin care fata mea a trecut cu bine, viata ei atarna înca de un fir de par.
Ma rog din tot sufletul pentru ea in primul rand ca sa traiasca, si ma mai rog ca Dumnezeu sa-i ajute sa respire singurica, sa-si poata folosi manutele, sa mearga din nou, si sa redevina cat de aproape posibil copilul voluntar si superactiv de acum doua saptamani.
Laura, mama Dianei Maria.”

Comunitatea Desprecopii nu putea ramane insensibil la o astfel de rugaminte. Mamicile din comunitatea noastra s-au mobilizat ca in atatea alte randuri. Au sunat-o pe Laura pe rand, au pastrat legatura cu ea, au incurajat-o, au strans si o suma mica pentru a ajuta familia sa treaca mai usor prin aceasta incercare.

Iata o scurta cronologie a situatiei copilei, asa cum au povestit-o membrii comunitatii noastre:
1 Iunie 2007 - Postat de carmenbr [...] Medicii spun ca totul pana acum e un miracol. Fractura la coloana vertebrala e sus langa cap, iar asat inseamna riscuri enorme. [...] Diana a fost operata vinerea trecuta, deci maine e o saptaman de la operatie. Pana acum e bine, a avut putina febra, dar e bine. Maine va suporta o alta operatie, I se vor scoate tuburile de respiratie din gura si I se vor pune prin trahee. [...] Sotul e relativ ok, a deposit perioada cand era mereu sedat si in curand va fi trimis in Canada pt fizioterapie.

1 Iunie 2007 - Postat de danaA Fetelor, acum am vorbit cu Laura. Diana a iesit din operatie. Totul a decurs bine. [...] Inca nu stie daca Diana va putea sa vorbesaca. [...] operatia acesta a fost pentru a o ajuta pe Diana sa respire. Adica in loc de tuburile care le avea in gura, acum are un aparat pe trahee.

2 Iunie 2007 - Postat de piticutz Diana, cind vrea sa spuna cite ceva, cind are nevoie de ceva, isi misca buzele ca si cum ar vorbi, Laura spune ca poate intelege (uneori doar ghiceste) ce doreste.

3 Iunie 2007 - Postat de conchita [...]Diana mananca! [...] fizioterapistul i-a dat inghetata de capsuni, iaurt cu blueberries, suc de cranberries si laptic, adica de-astea colorate sa vada daca apar in trahee si NU AU APARUT! [...] legat de vorbire, nu se stie inca daca poate. Dar aparatul pe care il poarta acum Diana nu ii lasa prea mult loc pentru aer, deci logopedul a zis ca urmeaza sa i-l schimbe cu unul mai mic si sa vada atunci daca vorbeste.

4 Iunie 2007 - Postat de conchita [...]operatiile: i s-a recoltat o bucata de coasta cu forma cat mai aproape de cea necesara inlocuirii unei vertebre de la coloana care uneste coloana cu osul cranian. Apoi au prins bucata asta cu ceva metalic si au imbracat-o in altceva. Prognosticurile sunt ca, Diana fiind copil inca si deci in dezvoltare, oasele astea se vor suda impreuna si Diana isi va putea misca capsorul destul de ok; nu cu mobilitatea unui om sanatos, dar stanga-dreapta, sus-jos.

2 Iulie 2007 - Postat de LiaMaria Laura mi-a spus ca ieri dupa amiaza Dienuta a miscat un degetel la comanda in mai multe rinduri. [...] azi in jurul orei 14 ora Vancouver-ului, Dienuta va fi scoasa la aer pentru prima oara de la accident.

5 Iulie 2007 - Postat de AncaMaria [...] am inteles de la Laura, care vorbise cu doctorul, ca fractura (sau sectionarea spinarii) nu este completa!!! [...] pe parcursul urmatoarelor luni, inca ramane de vazut ce se va recupera si pana la ce grad.

10 Iulie 2007 - Postat de LiaMaria [...] am inteles ca peste 2-3 saptamini ii vor scoate corsetul si hallow-ul de metal pentru a verifica cum s-a sudat gitutul si ce mobilitate are. Tot atunci ii vor face si un MRI.

12 august 2007 – Postat de Laura, mama Dianei: Diana mereu cere cate ceva: ba sa ii aspir secretiile, ba sa ii spal dintisorii, ba sa ii dau cu “lipstick” pe buze (tocmai a primit de la asistenta de astazi un set de “LipSmacker” cu diverse arome de Coca-cola si Fanta, si astea sunt acum muult mai interesante si mai gustose decat erau cele cu aroma de fructe de padure, capsuni, sau vanilie, adica ce aveam noi pana azi), ba sa-I dau in gurita buretel cu apa rece, ba sa-I masez spatele sau piciorusele, si tot asa.
Toti banii primiti vrem –cum e si normal- sa-i depunem si sa-i folosim numai pentru Diana, atunci cand va avea ea nevoie si va fi ceva neacoperit de sistemul de sanatate. Am asteptat mai intai sa avem deschis un cont pentru Diana in care sa depun tot ce am primit, fara ca banii sa treaca mai intai printr-un cont al nostru. Pe de o parte pentru ca e mai usor sa prezentam extrase de cont atunci cand apar numai tranzactii ale Dianei, pe de alta ca sa evitam sa platim taxe fara sa fie necesar, iar nu in ultimul rand, din ce am vorbit cu avocatul, am inteles ca un Trust Account ar fi cel mai potrivit tip de cont pentru Diana. Si din ce am gasit si eu pe internet referitor la Trust Account-uri in Canada, se pare ca e singura modalitate in care membrii de familie sau prietenii pot ajuta financiar pe cineva care are o dizabilitate, FARA ca asta sa-I afecteze persoanei in cauza beneficiile pe care le-ar putea primi de la guvern. Nu ma asteptam totusi ca deschiderea unui cont sa dureze atat de mult, insa e adevarat ca am si lasat totul in grija avocatului, la sugestia lui (eu si Andrei concentrandu-ne atentia si energia ca sa o ajutam pe puiuta noastra sa-i fie cat mai confortabil posibil).”


Toate gandurile bune pentru Diana.

De la acest mesaj au mai trecut trei luni in care comunitatea DC a fost alaturi de Diana si de familia ei. Fetele din Canada o viziteaza constant pe Diana la spital. Mama Dianei bunica si matusa Dianei sunt de-acum personaje familiare pentru multi dintre noi. Sansele fetitei de a-si reveni sunt din ce in ce mai mari. Diana este o luptatoare si toate gandurile celor ce s-au rugat pentru ea, felicitarile si baloanele pe care le-a primit de la cunoscuti si necunoscuti, i-au facut bine. In curand, medicii vor da verdictul: poate sau nu sa plece acasa, cu un mic aparat care o va ajuta sa respire.

Pana la data de: 29 Septembrie, 2007 comunitatea DC a strans pentru Diana 2400 EURO si 5401.22 CAD. Toti donatorii au primit o lalea la profilul de membru desprecopii.com – ca simbol al aprecierii gestului facut.

Aici puteti vedea cine au fost donatorii pentru aceasta actiune umanitara.

Site-ul familiei Dumitru aici >>

Va multumim ca va pasa!

Desprecopii.com  - 2008.

 Comunitate, grup de suport
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Comunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. doina dobroiu
    doina dobroiutrimis la 19/11/2012

    sper sa fie mai bine micuta. sunt in aceeasi situatie cu sora mea , identica , greu foarte greu...dar DUMNEZEU e mare si lucreaza . as vrea sa vorbim mai multe

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII