Cura cu pepene rosu

Cura cu pepene rosu

Cura cu pepene rosu

  • Pepenele rosu este o bucurie a verii. La indemana oricui, cura de pepene rosu este o ocazie perfecta de detoxifiere a organismului si de reglare hormonala.  

Miezul pepenelui rosu este cocktail perfect de apa (aproape 95 la suta) si zaharuri naturale, avand un gust aromat si extrem de favorabil, suplimentat cu o multitudine de substante miraculoase cum ar fi : enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar).

Car continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit si al aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care sufera de rinichi le este recomandata in perioada de vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane, o cura cu pepene rosu de minimum zece zile in fiecare luna.

Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batranilor, cat si celor care au avut sau au o alimentatie incarcata in toxine. In concluzie, o cura de minimum zece zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului uman.

Cura de pepene rosu se face foarte usor, intrucat nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeuti recomanda sucul de pepene, dar acesta se oxideaza foarte rapid si isi pierde in mai putin de 15 minute potentialul curativ. Astfel este indicat sa se manance pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi.

Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata pentru cura.

O cura de 10 zile cu pepene iti va oferi o stare de sanatate din toate punctele de vedere: reglare hormonala si curatarea organismul.

Un studiu realizat de cercetatori americani arata ca pepenele rosu este bun pentru tratarea disfunctiilor sexuale masculine. Are un afect asemanator pastilei Viagra insa rezultatele se obtin doar daca se tine o anumita cura ( in aceasta situatie partea pepenelui indicata pentru consum este coaja)

Pentru ce mai este bun consumul de pepene rosu?

  • Constipatia- consuma dimineata 1-2 felii de pepene rosu si nu manca altceva timp de cateva ore.
  • Reumatism- toxinele sunt mai repede eliminate din organism daca se consuma timp de 2 saptamani pepene.
  • Kilograme in plus- este un adevarat diuretic daca ai probleme cu obezitatea.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. nicol
    nicoltrimis la 1/8/2008

    cand am citit articolul am si tinut cura si este ok

    Raspunde la acest comentariu
  2. cristina
    cristinatrimis la 24/7/2008

    pepenele rosu consumat de mama care alapteaza nu dauneaza cumva sugarilor?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII