Atentie la CAPUȘE. Iata cum iti feresti familia de capuse cu boala Lyme cand esti la gratar
Mirosul cărnii, o bere sau un vin rece alături si niste prieteni, pot face din orice ieșire la iarbă verde un prilej de bucurie. In acest timp, liberi in mijlocul naturii, părintii se asează pe iarba, copiii se joacă prin tufisuri, și totul pare perfect. Insă natura vine la pachet cu toate creaturile sale, inclusiv cu căpusele setoase de sânge care isi fac viața in acel loc. Deci, de cate ori v-ati gandit ca la gratar in natura - este sansa perfecta pentru a fi muscat dvs sau copilul dvs de o capusă? Ok - acum luați atenție la sfaturile noastre.
Iată cum iți ferești familia de boala Lyme când ești la grătar - cu sfaturi utile ce vă pot salva de o boală foarte periculoasă.
Vremea gratarului si vremea capuselor
Cum iti feresti familia de boala Lyme cand esti la gratar
Cand va aventurati in aer liber, urmati aceste sfaturi
Capusele pot ciupi in orice zona a corpului, dar prefera anumite zone
Daca gasesti o capusa pe copilul tau
Capusele pot intra in casa
Iată cum ținem căpușele departe de casă cu soluții naturale
Despre muscăturile de insecte
Vremea grătarului este și vremea capușelor
Romanii sunt mari amatori de gratar in aer liber si imediat ce vremea o permite, pleaca la gratar cu mic cu mare.
Mirosul carnii, o bere sau un vin rece alaturi si niste prieteni pot face din orice iesire la iarba verde un prilej de bucurie. Ei bine, in acest timp, liberi in mijlocul naturii, parintii se aseaza pe iarba, copiii se joaca prin tufisuri, si totul pare perfect. Este adevarat insa natura vine la pachet cu toate creaturile sale, inclusiv cu capusele setoase de sange care isi fac viata in acel loc.
De cate ori v-ati gandit ca - la gratar in natura - este sansa perfecta pentru a fi muscat dvs sau copilul dvs de o capusa? Ok - acum luati atentie la sfaturile noastre.
Cum iți ferești familia de boala Lyme când ești la grătar
Boala Lyme este o infectie cauzata de bacteria Borrelia burgdorferi, de aceea boala mai este numita Borelioza sau boala muscaturii de capusa. Aceasta bacterie este intalnita de obicei la animale precum soarecii si caprioarele. Capusele Ixodes pot lua bacteria cand musca un animal infectat, apoi o pot transmite la om, care poate face boala Lyme.
Când vă aventurați in aer liber, urmați sfaturile noastre:
Purtati pantofi sau ghete inchise, camasi cu maneca lunga si pantaloni lungi. Bagati-va pantalonii in ghete pentru a impiedica capusele sa vi se urce pe picioare.
Purtati haine de culori deschise pentru a putea vedea usor capusele.
Daca aveti parul lung, tineti-l strans sau acoperit cu o sapca sau un batic pentru a va proteja si mai mult.
Cand sunteti in aer liber, nu stati pe pamant.
Cand sunteti in aer liber uitati-va des la dumneavoastra si la copil ca sa nu aveti capuse.
Spalati toate hainele dupa ce parasiti zonele infestate cu capuse, faceti baie si samponati parul copilului cu atentie pentru a elimina eventualele capuse pe care nu le-ati vazut.
Insecticidele care contin DEET (cititi instructiunile ca sa vedeti daca au N,N-dietil-meta-toluamida) pot ajuta la distrugerea capuselor. Alegeti un insecticid cu concentratia de DEET intre 10% si 30. In general, DEET nu trebuie aplicat mai des de o data pe zi si nu este recomandat bebelusilor sub 2 luni. DEET poate fi folosit pe pielea expusa, precum si pe haine, sosete si pantofi, dar nu trebuie aplicat pe fata, pe sub haine, sau pe mainile copiilor mici.
Căpusele pot ciupi in orice zona a corpului, dar preferă anumite zone, ca:
o Zona din spatele urechilor
o Partea din spate a gatului
o Zona de la subrat
o Zona vintrelor
o Zona din spatele genunchilor
Dacă găsesti o căpușă pe copilul tău - anuntă medicul a doua zi
Daca gasiti o capusa pe copil, primul lucru de fact este sa incercati sa o indepartati - daca e deja in timpul sugerii de sange, trebuie luata cu o penseta.
Folositi penseta pentru a apuca strans capusa de cap sau de gura, in apropierea pielii copilului. Trageti ferm si constant de capusa pana se desprinde, apoi stergeti locul intepaturii cu alcool. A doua zi anuntati medicul. Pentru a putea sti daca acea capusa era purtatoare de boala Lyme, puteti pastra capusa intr-un borcan cu alcool (pentru a o ucide).
Miturile despre modurile in care ar trebui ucise capusele (folosirea gazului sau a unui chibrit aprins), sunt abundente, dar este mai bine sa nu le incercati - aceste metode nu functioneaza. Citeste cu detalii Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni
Căpușele pot intra în casă
Puteti evita patrunderea capuselor in casa dumneavoastra mentinand gazonul si pajistile tunse si taiate; curatand tufele, frunzele uscate si iarba inalta; depozitand lemnele la distanta de sol. In plus, puteti folosi un spray profesional ce contine insecticid in curte in lunile mai si septembrie pentru a evita inmultirea capuselor..
Iată cum ținem căpușele departe de casă cu soluții naturale
Căpușele sunt un risc pentru întreaga familie și, surprinzator, pot fi și in curtea noastră sau pe animelele noastre de companie. Păstrati-vă familia și animalele departe de căpuse, fără a folosi agenti de protectie chimici. Iată cum să respingeti capușele în mod natural cu aceste 7 sfaturi și idei.
Despre muscăturile de insecte, cititi si
Cum protejam bebelusul si copiii mici de tantari: 6 solutii naturale
Muscaturile de paianjen - cum le tratam si cum le recunoastem
Cum tratam piscaturile de insecte la copii cu ulei de cocos
Comunitate, grup de suport
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
Multumim pentru sfaturi . Din pacate capusele sunt din ce in ce mai multe .
este adevarat, sunt tare periculoase,deja a inceput sezonul lor. noi am fost la padure acum vreo 2 saptamani cu o fetita de 1 an jumatate si oricat am ferit o noi, tot s a intors acasa cu 3 capuse. din fericire au mers a 2a zi la medic, la analize, i a dat antibiotic cateva zile si a scapat.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII