Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

Molarii de 6 ani trebuie sigilati imediat dupa aparitie!

  • Cei 4 molari definitivi de 6 ani apar in general fara obisnuitele semnale de alarma...

Cei 4 molari definitivi de 6 ani apar in general fara obisnuitele semnale de alarma: in momentul eruptiei copilul nu resimte durere, iar gingia nu este inflamata. Mai mult, ei nu inlocuiesc un dinte care cade, acestia crescand in completarea dintilor de lapte.

Spre deosebire de maselele de lapte, acestea sunt vizibil mai mari, prezinta multe santuri  si au o culoare mai inchisa decat ceilalti dinti. Astfel ei pot fi identificati ci usurinta de catre parinti.

Cat de important este sa prevenim aparitia cariilor la molarii de 6 ani?

De multe ori aparitia acestor molari este trecuta cu vederea, motiv pentru care multi copii ajung la medicul dentist cu carii in stadii avansate.

Pentru a preveni aparitia durerii si dezvoltarea afectiunilor dentare, este obligatorie sigilarea santurilor si fosetelor intalnite pe suprafetele molarilor de 6 ani. Metoda este simpla, nedureroasa si usor de realizat in cabinetul stomatologic.

Foarte important este sa retinem faptul ca doar dintii sanatosi pot fi sigilati! De aceea, trebuie sa programam vizita copilului la medicul stomatolog pediatru la cel mult 2 luni dupa aparitia acestora.

Cum se realizeaza sigilarea dentara pe molarii de 6 ani?

Primul lucru pe care trebuie sa il stim este faptul ca sigilarea dentara poate fi realizata doar in urma unui periaj profesional. Sigilantii folositi sunt materiale fluide ce patrund in santurile si fosetele maselutelor, blocand astfel dezvoltarea placii bacteriene.

Dupa aplicarea sigilantului pe molari, acesta trebuie verificat periodic de parinti si cel putin o data la 6 luni de medicul dentist. In cazul in care lipsesc parti din sigiliu (stim foarte bine ca cei mici obisnuiesc sa rontaie tot felul de alimente dure: bomboane, popcorn, etc) el trebuie refacut astfel incat maselutele sa fie in continuare protejate impotriva agentilor cariogeni.

Viziteaza medicul dentist pediatru impreuna cu copilul tau de cel putin 2 ori pe an. Si nu uita, membri comunitatii Desprecopii beneficiaza de 10% reducere la orice procedura realizata in clinicile DENT ESTET 4 KIDS!

Dr Ela Oprea

Dr. Ela Oprea,
Medic stomatologie pediatrica DENT ESTET 4 KIDS TIMISOARAVa recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
DENT ESTET 4 Kids in Timisoara

DENT ESTET 4 Kids in Timisoara

DENT ESTET 4 KIDS, prima clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor din Romania si Estul Europei, inaugureaza anul acesta un sediu in Timisoara. Dupa 5 ani in care copiii din intreaga tara au…

De ce sa alegi o clinica dentara dedicata exclusiv copiilor?

De ce sa alegi o clinica dentara dedicata exclusiv copiilor?

Cand vine vorba de tratamente stomatologice, nevoile copiilor sunt foarte diferite de cele ale adultilor.

Ce se întamplă când copiii iși pierd prea devreme dinții de lapte? - sfatul medicului stomatolog pediatru

Ce se întamplă când copiii iși pierd prea devreme dinții de lapte? - sfatul medicului stomatolog pediatru

Atentie parinti, trebuie sa stiti ca cea mai mare greseala a unui medic stomatolog pediatru este sa extraga dintii de lapte ai copilului inainte de a incerca sa ii salveze. Deoarece pierderea precoce…

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copiiautor: Dr. Ela Oprea - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII