Contracțiile false numite și contracții Braxton-Hiks: ce sunt și cum se deosebesc de cele care anunță începerea travaliului

Contractiile false numite si contractii Braxton-Hiks: ce sunt si cum se deosebesc de cele care anunta inceperea travaliului

Contracțiile false numite și contracții Braxton-Hiks: ce sunt și cum se deosebesc de cele care anunță începerea travaliului

Contracțiile false numite sunt cunoscute sub numele de contracții Braxton-Hicks. Ele sunt de obicei mai puțin dureroase decât cele adevărate - care anunță începerea reală a travaliului.

Spre deosebire de cele reale - care anunță începerea adevăratului travaliu, contracțiile Braxton-Hicks sunt imprevizibile, nu apar la intervale regulate și nu devin mai intense cu timpul. Deshidratarea și activitatea sunt printre circumstanțele care pot declanșa contracțiile Braxton-Hicks. Schimbarea pozițiilor poate atenua contracțiile Braxton-Hicks.

veti citi
Ce sunt contracțiile false (contractii Braxton-Hicks) ?
Ce sunt contracțiile false Braxton-Hicks și când apar
Cum se simt contracțiile false Braxton-Hicks
Ce se poate face in cazul in care contracțiile false Braxton-Hicks sunt incomode?
Cand ar trebui sa chemăm doctorul?
 

Ce sunt contracțiile false (contractii Braxton-Hicks) ?

Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii ale uterului care au loc predominant in al treilea trimestru de sarcina. Ele sunt de obicei mai putin dureroase decat cele adevarate.

Spre deosebire de adevaratul travaliu, contractiile Braxton-Hicks sunt imprevizibile, nu apar la intervale regulate, si nu devin mai intense cu timpul.

Deshidratarea si activitate sunt printre circumstantele care pot declansa contractiile Braxton-Hicks. Schimbarea pozitiilor poate atenua contractii Braxton-Hicks.

Ce sunt contracțiile false Braxton-Hicks și când apar

Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii ale uterului care apar in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina. Ele sunt perfect normale - uterul se pregateste sa nasca. La unele femei, acestea apar inca din al doilea trimestru. Uneori, contractiile Braxton-Hicks au fost mentionate ca "travaliu fals".

Contractii Braxton-Hicks

Spre deosebire de contractiile reale, contractiile Braxton-Hicks nu apar la intervale regulate, nu devin mai puternice in timp, si nu dureaza mult. Ele nu apar la momente previzibile si pot sa dispara in acelasi timp. Cu toate acestea, au tendinta de a deveni mai frecvente spre sfarsitul sarcinii.

Evenimente comune uneori, pot declansa contractiile Braxton-Hicks, cum ar fi activitatea crescuta a mamei sau copilului, atingerea abdomenului mamei, deshidratarea, actul sexual, sau o vezica plina.

Contractiile Braxton-Hicks sunt numite dupa un doctor englez, John Braxton Hicks, care a descris starea in anul 1872.

Cum se simt contracțiile false Braxton-Hicks

Contractiile Braxton-Hicks nu sunt de obicei dureroase precum contractiile reale. Unele femei le descriu ca o senzatie de strangere in partea inferioara a abdomenului. Ele se pot simti similar crampelor menstruale la unele femei. Abdomenul poate deveni ferm la atingere si nu au loc la intervale regulate.

Ce se poate face in cazul in care contracțiile false Braxton-Hicks sunt incomode?

Exista masuri pe care le puteti lua pentru a aduce alinare daca contractii Braxton-Hicks sunt incomode:

- Schimbarea pozitiei, cum ar fi o mica plimbare, sau odihna in cazul in care sunteti activa
- Un pahar de apa, sau o ceasca de ceai din plante
- Exercitii de relaxare sau de relaxare mentala
- Mancati ceva
- O baie calda timp de maxim 30 de minute

Cand ar trebui sa chemăm doctorul?

Sunati-va medicul sau moasa in cazul in care nu ati ajuns la 37 saptamani si contractiile sunt in crestere in frecventa, sunt mai dureroase sau aveti oricare dintre semnele unui travaliu prematur:

- Cresterea scurgerilor vaginale, pete sau sangerari
- Cresterea durerilor de spate sau presiune pelviana
- Mai mult de patru contractii pe ora
- Dureri abdominale asemanatoare celor din timpul menstruatiei, sau crampe

► Citeste in continuare Nașterea ideală? 8 sfaturi care te pot ajuta să ai o experiență fantastică în acea zi

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Desprecopii.com
Material realizat cu indrumarea Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII