Cea mai scumpa cresa din lume

Cea mai scumpa cresa din lume

Cea mai scumpa cresa din lume

  • Daca sunteti deja parinti sau daca va pregatiti sa deveniti in curand, v-ati confruntat sau urmeaza sa o faceti cu aspectele legate de babysitting. Intoarcerea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului aduce fara doar si poate in discutie o problema cu care se confrunta majoritatea parintilor – alegerea raspunsului ideal la intrebarea „Cu cine va sta copilul?”

Si vorbim despre posibilitatii financiare normale...
Si despre programul educational
Despre scoala...

Daca sunteti deja parinti sau daca va pregatiti sa deveniti in curand, v-ati confruntat sau urmeaza sa o faceti cu aspectele legate de babysitting. Intoarcerea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului aduce fara doar si poate in discutie o problema cu care se confrunta majoritatea parintilor – alegerea raspunsului ideal la intrebarea „Cu cine va sta copilul?”

In timp ce unii parinti apleaza la solutii ce implica in mod direct familia (bunici, matusi, alte rude), fie dintr-o necesitate, fie din comoditate, altii se confrunta mai intai cu dilema cresa / bona. Iar odata aleasa prima optiune, intervine o alta dilema – cresa de stat / cresa privata. Ajunse in acest punct, lucrurile devin oarecum mai simple, pentru ca, oricat de multe argumente am incerca sa gasim pentru o varianta sau alta, un lucru e cert – posibilitatile financiare isi spun cuvantul, mai ales atunci cand este vorba despre venituri medii. Desigur, intervin apoi alti factori, care determina alegerea, iar aspectul financiar, odata stabilit bugetul realist de care dispune familia, devine secundar.

Si vorbim despre posibilitatii financiare normale...

Cam asa stau lucrurile la noi si probabil ca la fel se intampla si in multe alte tari de pe glob, atunci cand vorbim despre posibilitati financiare normale. (Cu toate ca normalitatea este si ea relativa...). Uneori insa lucrurile scapa de sub control si, ceea ce e paradoxal, fenomenul este considerat absolut firesc de catre toata lumea implicata. Asa se face ca din septembrie 2014, in SUA, mai exact in Gramercy Park, unul dintre cele mai luxoase cartiere din Manhattan, se va deschide cea mai scumpa gradinita din America si, probabil, din lume. Tariful minim practicat de Explore+Discover, cresa cu pricina, variaza intre 1399 si 2791 de dolari pe luna, in functie de numarul de zile pe saptamana pe care le petrece copilul in cresa.  Mai exact, pentru 2 zile pe saptamana, tariful lunar este de 1399 de dolari, pentru 3 zile pe saptamana este de 1990 de dolari, iar pentru 5 zile pe saptamana tariful ajunge la 2791 de dolari. Cum va suna asta? Probabil ca prima intrebare care va vine in minte este aceea care mi-a izvorat si mie...



Ce invata copiii de banii astia?

Ei bine, argumentele sunt variate si toate se invart in jurul unui concept cheie – educatie de calitate. Asa cum declara conducerea in prezentarea de pe site-ul oficial al gradinitei, programul propus incurajeaza joaca, prietenia, exprimarea artistica si interactiunea sociala ca mijloace de invatare si de descoperire a sinelui. De altfel, intregul curriculum care sta la baza programelor educative utilizate in cresa are la baza ideea de „social learning”, care implica descoperirea de sine si a lumii din jur pe baza de interactiuni complexe la care iau parte nu doar copiii, ci si parintii, intr-o gama variata de activitati in care sunt implicati, alaturi de propriii copii si de alti parinti.

Si despre programul educational

Unul dintre elementele care stau la baza intregului program educational propus de cresa vizeaza faptul ca felul in care se dezvolta creierul unui copil in primii ani de viata este esential pentru ceea ce va deveni el ulterior. De aceea, toate programele de educatie implementate in cresa au in vedere dezvoltarea creierului bebelusilor, bazata pe mai multe componente imprumutate din programul de invatare Regio Emilia, o strategie care a fost aplicata inca de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial in Italia si care se bazeaza pe ideea ca invatarea trebuie sa aiba in vedere curiozitatea, uimirea si dreptul copilului de a alege, in calitate de fiinta umana. Cateva dintre aspectele acestei strategii au fost imprumutate si adaptate in progamele de invatare ale gradinitei celei mai scumpe din SUA: imaginea de sine a copilului, rolul mediului, limbajul expresiv, transformarea invatatului in ceva vizibil, implicarea familiei si a partenerilor, valorizarea timpului etc.



Institutia este conceputa pentru a putea gazdui 80 de copii cu varste intre 3 si 23 de luni si este orientata cu precadere catre studiul artelor si al limbilor straine. Oricat de bizar ar parea, micutii sunt initiati in studiul unor limbi secundare, cum ar fi spaniola. Motivatia este legata de faptul ca desi la aceasta varsta nu vorbesc, limbile straine le antreneaza flexibilitatea mentala.

Pentru multi parinti un astfel de loc este modul ideal de a-i asigura copilului lor o educatie armonioasa. La fel de adevarat este insa faptul ca pentru majoritatea, optiunea ramane cu siguranta un vis frumos.  

Despre scoala, mai cititi:

Când copilul nu are încredere in el: cum îl ajutăm - sfatul psihologului

Când copilul nu are încredere in el: cum îl ajutăm - sfatul psihologului

Când copilul nu are încredere în el, se simte mereu inferior și lipsit de putere. Cu toate acestea, noi, părinții, ne dorim să fim siguri că copilul nostru…

Testele initiale - benefice, stresante sau inutile?

Testele initiale - benefice, stresante sau inutile?

Inceputul de an scolar da un nou ritm vietii cotidiene, atat pentru elevi, cat si pentru parintii lor. Si daca prima zi de scoala este marcata de euforia inceputurilor, pentru unii, si de…

Scoala altfel - lungul drum de la teorie la practica

Scoala altfel - lungul drum de la teorie la practica

Cu trei ani in urma, cand s-a introdus in calendarul scolar programul "Scoala altfel" m-am numarat, ca de obicei, printre optimistii care sperau ca intr-o buna zi se va alege totusi ceva si…



Forumuri specializate si grupuri de suport

 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII