Felicitari cui a inventat anestezia epidurala!!! - jurnal de nastere

Felicitari cui a inventat anestezia epidurala!!! - jurnal de nastere

Felicitari cui a inventat anestezia epidurala!!! - jurnal de nastere

Pe 25 martie, de Bunavestire, pe la 16:30 dupa-amiaza, a inceput sa ma doara usor spatele. Credeam ca am o posibila infectie urinara. Durerea nu a cedat la No-Spa, asa ca m-am pus pe mingea medicinala...

Felicitari cui a inventat anestezia epidurala!!!
Totul despre anestezia epidurala

Felicitari cui a inventat anestezia epidurala!!!

Pe 25 martie, de Bunavestire, pe la 16:30 după-amiaza, a început să mă doară ușor spatele. Credeam că am o posibilă infecție urinară. Durerea nu a cedat la No-Spa, așa că m-am pus pe mingea medicinală. În timpul sarcinii, făceam exerciții ușoare pe minge din când în când. Durerea de spate m-a lăsat când stateam pe minge. Nici prin gând nu-mi trecea că astfel începe travaliul. Până seara pe la 8, am tot stat din când în când pe minge, chiar mă simțeam bine, dar am decis să mergem la maternitate pentru un control și o echografie, și am luat și bagajul cu noi, să fie pregătit acolo! L-am băgat în mașină, nu l-am cărat în spate.

În drum spre maternitate, durerile s-au intensificat, iar când am ajuns la camera de gardă, erau deja însoțite de transpirații. Mi s-a făcut o echografie și un control, și mi s-a spus că voi naște în acea seară, pe 25 martie! Voi ține în brațe micuțul! Și așa a fost, am născut pe 26 martie 2014, la 00:25. A fost o naștere normală, iar într-un moment important al travaliului, am optat pentru administrarea epiduralei.
 

Epidurala este o formă de anestezie utilizată în timpul travaliului și nașterii, care constă în administrarea unui anestezic local în zona epidurală a coloanei vertebrale. Această procedură are ca rezultat reducerea sau eliminarea senzației de durere în zona inferioară a corpului, inclusiv în abdomen, pelvis și membrele inferioare. Epidurala poate fi folosită pentru a oferi confort femeilor în timpul travaliului și a permite o experiență mai puțin dureroasă în timpul nașterii.

Procedura epiduralei presupune introducerea unui ac subțire în spațiul epidural al coloanei vertebrale. Acest ac este apoi folosit pentru a introduce anestezicul local sau un cocktail de medicamente, care poate conține un anestezic și un opioid. Anestezicul acționează blocând temporar senzația de durere prin inhibarea semnalelor nervoase care călătoresc de la zona dureroasă către creier. În funcție de doza și tipul de medicamente folosite, efectul anesteziei poate varia de la o ușoară amorteală până la o senzație completă de lipsă a durerii.

Epidurala poate oferi numeroase avantaje pentru femeile aflate în travaliu, inclusiv o alinare semnificativă a durerii, reducerea stresului și anxietății legate de naștere și menținerea capacității de a interacționa cu mediul înconjurător în timpul travaliului. Cu toate acestea, decizia de a alege sau nu epidurala depinde de preferințele și circumstanțele individuale ale femeii  - mai multe detalii aici Epidurala la nastere. Iata care sunt beneficiile si riscurile unei astfel de anestezii.


Epidurala, un tip de anestezie, a jucat un rol semnificativ în experiența mea de naștere. Ea constă în administrarea unei anestezii locale în spațiul epidural, care înconjoară măduva spinării. De obicei, acest procedeu reduce senzația de durere în zona inferioară a corpului, fără să întrerupă complet senzația sau mobilitatea. Aceasta poate oferi o formă de alinare a durerii intense asociate cu travaliul, permițându-mi să mă concentrez mai bine pe procesul nașterii și să mă simt mai confortabil în timpul contracțiilor.

Cu toate că epidurala poate aduce o ușurare considerabilă în timpul travaliului, fiecare femeie și fiecare naștere sunt unice. Decizia de a alege epidurala depinde de mai mulți factori, cum ar fi toleranța personală la durere, progresul travaliului și recomandările medicului. În cazul meu, epidurala a fost o alegere bună, permițându-mi să am o experiență mai puțin dureroasă și mai relaxată în timpul nașterii.

Rezultatul a fost un băiețel sănătos de 4 kg și 55 cm, care a venit pe lume cu plămâni puternici și o poftă de mâncare demnă de invidiat. Astfel, ziua de 26 martie 2014 a devenit pentru mine nu doar ziua Bunavestirii, ci și ziua în care am experimentat bucuria aducerii pe lume a unui nou suflet, într-un mod care a fost potrivit pentru mine și pentru micul meu luptător. Bine ai venit în lume, mic inger al Bunavestirii!

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: membru al comunitatii Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII