Confuzia mamelonului în alăptarea bebelușului: ce este și cum să o rezolvi

Confuzia mamelonului in alaptarea bebelusului: ce este si cum sa o rezolvi

Confuzia mamelonului în alăptarea bebelușului: ce este și cum să o rezolvi

Dacă faci parte din categoria mămicilor care doresc să iși hrănească bebelusului in variantă combinată - de alăptat şi biberon, iți vom explica în continuare despre așa numita confuzie a mamelonului - pe care o poate face bebe. 😘

veti citi

Ce este confuzia mamelonului?
Asadar, este important momentul
Este importantă perseverența

Ce este confuzia mamelonului?

Daca esti din categoria mamicilor care doresc sa isi hraneasca bebelusului in varianta combinată - de alăptat şi biberon, va trebui sa iti explicam despre asa numita confuzie a mamelonului - pe care o poate face bebe.

Deşi unii consultanti în lactaţie avertizează că introducerea biberonului înainte ca bebe să stie să sugă bine poate sabota alaptarea - alţii consideră că nu există un astfel de risc şi că nu există aşa-numita confuzie a mameloanelor. In cele mai multe cazuri - bebelusii trec cu uşurinţă de la sân la biberon şi invers, dacă această variantă este adoptată la momentul oportun.

Așadar, este important momentul

Asa cum spuneam, momentul este esential în introducerea biberonului. Dacă introducerea biberonului se produce prea devreme, bebeluşul va începe să adore caracteristicile lejere ale biberonului şi poate decide să respingă munca mai grea de la sân. Adevarul ca laptele curge mai usor de la biberon - pe cand de la mami, exista si momente cand trebuie sa depună efort pentru a suge (cand sanul este spre gol)

Dacă introduci biberonul prea târziu, este posibil ca bebe să fîe deja mult prea ataşat de mameloanele mamei pentru a mai fi dispus sâ încerce şi varianta mamelonului de plastic.

Desigur, si personalitatea are rolul ei dacă bebeluşul preferă biberonul sau sânul; unii bebeluşi sunt mai flexibili când vine vorba de mâncat (atâta vreme cat nu stau flămânzi), alţii sunt foarte conservativi si tin la obiceiurile pc care şi le-au format.

Este importantă perseverența

Cea mai importantă în această ecuaţie este perseverenţa. Deşi bebeluşul tau alăptat poate fi luat prin surprindere la început de acest dispozitiv de servire a laptelui şi este chiar posibil sa îl respinga de câreva ori- sunt şanse ca într-un final sa accepte momeala biberonului.

► Citeste in continuare 11 greșeli de alăptare pe care le fac aproape toate mămicile. Dacă le recunosti și stii rezolvarea, bebelușul va fi mai fericit.

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Lili
    Lilitrimis la 2/10/2014

    Buna ziua,ma intereseaza cat timp se administrează corect la un copil de 3 ani calciu si D3 sirop,cat si cantitatea,multumesc!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII