Ofera-i copilului tau un inceput de scoala plin de incredere!

Ofera-i copilului tau un inceput de scoala plin de incredere!
- Trecand parca pe nesimtite, lunga vacanta mare aproape a trecut. Prea repede, ca in fiecare an. Si, odata cu primele lumini mai blande anuntand toamna, vin si pregatirile: incepe acusi scoala!
Incepe scoala
Să fii antrenor de viitor școlar nu e treabă ușoară
Aspectul fizic nu mai e, demult, o toană frivolă
Lenjerie de calitate pentru copii
Hainute cu mesaj - copiii le adora
Ghiozdanul, piesa de bază a oricărui elev
Penarul - o alta piesa de rezistenta la scoala
Special pentru boboci: tabla de acasa
Softuri educationale
Incepe scoala acusi e gata vacanta
Trecând parcă pe nesimțite, lunga vacanță mare a trecut. Prea repede, ca în fiecare an. Și, odată cu primele lumini mai blânde anunțând toamna, vin și pregătirile: începe școala!
Se scot listele cu necesarul de rechizite, se compară modele, se schimbă mărimile la uniformă (deh... a crescut cu câțiva centimetri vara asta), se studiază oferte, se cutreieră magazine. Copiii vor ”chestii cool” care să contribuie la succesul deplin al primei zile de școală. Iar părinții devin niște antrenori având sarcina de a-i înzestra pe pitici cu toate atuurile necesare pentru ca ei să câștige cursa unui alt an școlar.
Să fii antrenor de viitor școlar nu e treabă ușoară
Pregătirea e complexă, incluzând aspecte de ordin estetic și fizic, dar și o adecvată pregătire psihologică. Ce ar implica fișa postului unui părinte dornic să-i ofere copilului său toate premisele unui 15 septembrie reușit? Probabil că orice succes ține, mai întîi de toate, de formarea atitudinii. O atitudine pozitivă și optimistă este un bun punct de plecare pentru munca pe care o presupune statutul de elev. Crește-i încrederea în sine, de la felul în care gândește până la cum arată.
Aspectul fizic nu mai e, demult, o toană frivolă
Dacă el contează la adulți, dacă suntem judecați - vrem, nu vrem - după cum arătăm, oare de ce n-ar fi acest lucru valabil și pentru copii? Mai ales pentru copii, la care sensibilitățile sunt mai accentuate. Tu, ca părinte, poți să-i facilitezi succesul și să ajungi la un compromis acceptabil între ceea ce este la modă și ceea ce practic, confortabil și decent în același timp. O tunsoare nouă înainte de începerea școlii, un breton șic sau probarea de noi variante de codițe împletite îi dau celui mic senzația de schimbare și-i creează o stare pozitivă. O mămică se simte mai frumoasă și mai încrezătoare când tocmai iese de la coafor: copilul se simte la fel.
Lenjerie de calitate pentru copii
În ceea ce privește îmbrăcămintea, evident că ea contribuie la sentimentul de încredere pe care îl are copilul. Alegeți îmbrăcăminte de calitate, comodă și lejeră, care îi pune copilului în evidență personalitatea.
Diminețile de toamnă pot fi uneori reci; o lenjerie de corp comodă pe sub hainele de școală îi asigură căldura de care are nevoie Și, în varianta pentru băieți:
Hainute cu mesaj - copiii le adora !
Pentru un impact direct ai varianta hainelor inscripționate cu sloganuri care vorbesc de la sine:
Pe lângă partea cu aspectul fizic, logistica are, de asemenea, un rol important în conturarea încrederii în forțele proprii. Rechizite de calitate, în culori și modele plăcute, rezistente și eficiente – cam astea ar fi calitățile obiectelor pe care elevul le duce cu el în ghiozdan.
Ghiozdanul, piesa de bază a oricărui elev
Ghiozdanul, piesa de bază a oricărui elev, trebuie să fie suficient de mare încât să cuprindă toate obiectele necesare elevului, însă nu prea mare pentru puterile lui. Modelul ergonomic aduce un plus de confort, iar diversele modele existente pot exprima opțiunile și preferințele copiilor. Ghiozdanul poate duce la școală lumea poveștilor și a desenelor animate de care proaspăta școlăriță nu vrea să se despartă. Sau, băiețelul tău pasionat de mașini, poate să-și ducă la școală.. Cauta aici ghiozdanul ideal pentru copilul tau - aIci aveti toata gama posibila de Ghiozdane si ghiozdane trolere pentru elevi.
Penarul - o alta piesa de rezistenta la scoala
După ghiozdan, următoarea piesă de rezistență e penarul. Echipat conform cerințelor recomandate de către învățătoare, penarul poate, de asemenea, exprima, prin design și tematică, pasiunile celui mic, fie că acestea țin de zâne, de supereroi, sau au de-a face cu afinități sportive. Aici puteti gasi penarul ideal.
Special pentru boboci: tabla de acasa
Pentru boboceii care vor intra pentru prima oară într-o sală de clasă în calitate de școlari, o tablă cu litere și cifre frumos colorate îi va ajuta să învețe și acasă prin joacă primele lor cunoștințe într-un mod atractiv.
Softuri educationale
Oferta de softuri educaționale pe care părinții o au la dispoziție le poate asigura copiilor lor activități de învățare interactive, interesante și actuale. Copiii pasionați de cunoașterea lumii înconjurătoare, natură și experimente științifice pot să-și cultive acest interes alături de una dintre eroinele lor Disney preferate, Merida. Aici puteti gasi alte jucarii educationale.
Micii matematicieni în formare, în prezent în clasa a șasea de gimnaziu, pot să învețe lucruri noi despre geometrie și să-și perfecționeze cunoștințele deja asimilate printr-o călătorie imaginară în Egiptul antic:
Si desigur - toata colectia de manuale scolare - pentru 2014.
Pe lângă toate aceste investiții de ordin material pe care părinții le fac pentru a le oferi un bun început de școală copiilor lor, cel puțin la fel de important este aspectul psihologic al începerii școlii. Copiii, în special boboceii, au multe temeri legate de acest moment care le poate crea angoase și stări de nervozitate. Este important ca părinții să le poată transmite copiilor sentimente pozitive, să le crească sentimentul de încredere în forțele proprii. Școala nu este doar un loc unde se învață, sau, mai bine spus, este un loc unde se învață și relaționarea cu cei din jur. Iar la vârsta copilăriei, acest proces poate fi unul abrupt și conflictual. Copilul trebuie să aibă de acasă pregătirea psihologică necesară pentru evitarea conflictelor de orice tip, dar și de tratare corespunzătoare a lor atunci când ele se produc. Părinții trebuie să-i cultive copilului încrederea în figurile de autoritate din școală (învățătoarea în primul rând) ca fiind cele responsabile de prevenirea și dezamorsarea conflictelor. În același timp, copilul trebuie să învețe cum să evite situațiile de hărțuire verbală sau fizică și, în cazul în care ele se produc, cum să reacționeze corect și eficient.
Începutul școlii pare o adevărată strategie complexă, nu-i așa? Probabil că așa și este, pentru că performanța începe din prima zi. Iar rolul ”antrenorilor”, al părinților, față de copii, este acela de a le dezvălui lor înșiși calitățile pe care le au. Și de a le oferi toate condițiile pentru ca aceste calități să se manifeste plenar în decursul întregului an școlar.
Despre scoala, mai cititi:
Forumuri specializate si grupuri de suport
In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate
autor: redactor DC Nana- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII