Senzația de greață și vomă in timpul sarcinii: 5 plante care o calmează

Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza

Senzația de greață și vomă in timpul sarcinii: 5 plante care o calmează

Senzatia de voma si greata unul dintre primele simptome de sarcina. Iar daca faci parte din gravidutele care au senzatie puternica de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple care pot calma aceste stari de rau.

Iata 5 plante care pot calma senzația de greata în timpul sarcinii.

- despre remedii simple impotriva greturilor in sarcina, veti citi:
Greata, unul din primele simptome ale sarcinii
5 plante care lupta cu senzatia de greata si voma
Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii
Neplaceri in timpul sarcinii
Informatii complete pentru gravidute
Sustinere si suport pentru burtici
Forumul Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
 

Greata, unul din primele simptome ale sarcinii

Unul dintre primele simptome de sarcina este ... senzatia de greata si voma. Este insa adevarat insa ca nu toate gravidutele au greturi matinale asa cum este adevarat ca la unele, senzatia de greata si voma este coplesitoare si tine 2-3 luni.

In cazuri extreme (si asa cum a patit Kate, ducesa Marii Britanii), unele femei au parte de asa numita sarcina toxica.
Tot ce trebuie sa intelegi este ca pana la urma esti la mana hormonilor de sarcina si ei stabilesc intensitatea greturilor de sarcina.

de citit: Cand apar primele greturi in sarcina?

5 plante care lupta cu senzatia de greată si vomă

Oricum, daca faci parte din gravidutele care au senzatie de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple care pot calma aceste stari de rau.

Iata care sunt ele.

Menta

Ceaiul de menta este foarte eficient pentru a alunga senzatia de greata. Poti incerca si mentosane sau alte bombonici cu menta, chiar si guma de mestecat. Asa ca nu strica sa ai asa ceva in poseta.

Lamaia

O limonada racoroasa este bautura ideala in timpul sarcinii. O limonada poate fi si un remediu eficient impotriva starii de greata asa cum te poate ajuta chiar si niste coaja de lamaie rontaita.

Rozmarinul

Cateva picaturi de rozmarin stropite pe o batista pot sa iti ofere o senzatie de comfort in timpul unei ture de greata. Poti chiar sa iti masezi incheietura mainii cu cateva picaturi de ulei de rozmarin si cand ai nevoie iti mirosi usor incheietura mainii...



Ghimbirul

Ghimbirul este o planta eficienta in lupta impotriva raului de miscare si starii de voma. In plus, ajuta digestia. Il poti gasi la supermarket si il poti folosi ras in salate. Ghimbirul se poate cumpara si sub forma de capsule de la farmacii sau magazine naturiste.

Atentie insa, ghimbirul luat in doze prea mari - sub forma de capsule - poate fi periculos pentru sarcina si poate cauza pierderea sarcinii sau sangerari.  

Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii  

Chiar daca suntem obisnuiti sa credem ca majoritatea plantelor sunt bune pentru sanatatea noastra, in timpul sarcinii trebuie procedat cu multa prudenta la alegerea ceaiurilor, uleiurilor esentiale sau tratamentelor pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea efecte foarte negative asupra sarcinii si pot duce chiar la pierderea sarcinii - asa ca atentie mare - citeste pe larg in continuare.

Neplăceri in timpul sarcinii, merită sa citesti si:

Constipatia in timpul sarcinii: ce e de facut
Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6
Alimente care pot ajuta la reducerea raului de dimineata
Durerile de cap in timpul sarcinii: cauze, complicatii si ce e de facut
Ametelile in timpul sarcinii: cauze si remedii
Hemoroizii si sarcina

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII