Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6

Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6

Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6

Ce legatura este intre lipsa vitaminei B6 si greturile in timpul sarcinii? Afla in continuare de cata vitamina B6 ai nevoie si care sunt cele mai bune surse naturale de B6.

- despre legatura dintre vitamina B6 si greturile din timpul sarcinii, veti citi:
Poate vitamina B6 sa inlature raul de dimineata in timpul sarcinii?
Vitamine in timpul sarcinii
Femeile insarcinate care au greturi severe dimineata au niveluri mai mici de vitamina B6 in sange
Surse naturale de vitamina B6
Neplaceri in timpul sarcinii
Informatii complete pentru gravidute
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

Poate vitamina B6 sa inlature raul de dimineata in timpul sarcinii?

 La unele femei insarcinate, suplimentele cu vitamina B6 par sa fi inlaturat greturile de dimineata. Cu toate acestea, expertii au indoieli asupra procentului de siguranta pe care il are aceasta vitamina in timpul sarcinii, asa ca, in mod normal nu este recomandata ca si tratament.

O cantitate mai mare de 50 de miligrame pe zi a fost legata de efecte secundare, cum ar fi senzatia de a nu ne mai simti mainile si picioarele (neuropatie periferica).

Vitamine in timpul sarcinii

Inainte de a va gandi sa luati orice supliment alimentar in timpul sarcinii, discutati despre acest lucru cu medicul dvs. sau cu moasa. Cele mai multe multivitamine pentru sarcina contin deja 10mg de vitamina B, care reprezinta cantitatea zilnica recomandata. Deci, daca luati multivitamine, nu trebuie sa luati un supliment de vitamina B6 separat.

 Dictionarul vitaminelor de citit pe larg: Dictionarul vitaminelor

6 semnale ca ai lipsa de vitamine si minerale si cum te tratezi eficient si simplu de citit si: 6 semnale ca ai lipsa de vitamine si minerale si cum te tratezi eficient si simplu

Femeile insarcinate care au greturi severe dimineata au niveluri mai mici de vitamina B6 in sange

Nu se cunoaste care este modalitatea prin care consumul de vitamina B6 calmeaza greturile de dimineata. Vitamina B6 (piridoxina) ajuta corpul nostru in procesarea anumitor aminoacizi (proteine), care pot reduce oarecum greata.

Unele studii arata ca femeile insarcinate care au greturi severe dimineata au niveluri mai mici de vitamina B6 in sange. Probabil ca acesta este motivul pentru care mamele cu astfel de simptome si-au usurat situatia luand suplimente de vitamina B6. Cu toate acestea, ea nu ajuta intotdeauna la prevenirea varsaturilor.

Vitamina B6 este un nutrient important, deoarece ne ajuta sa utilizam si sa stocam energie din alimente. Acesta incurajeaza, de asemenea, cresterea celulelor rosii din sange. O dieta sanatoasa, echilibrata va oferi o cantitate suficienta de vitamina B6 pentru a satisface nevoile de zi cu zi, fara sa fim nevoiti sa recurgem la suplimente alimentare.

Vitaminele in timpul sarcinii merita citit si: Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?

Surse naturale de vitamina B6 sunt:

• cerealele integrale
• orezul brun
• carnea slaba
• avocado
• carne de pasari de curte
• bananele
• pestele
• porumbul
• nucile


Neplaceri in timpul sarcinii

Hemoroizii si sarcina - preventie si tratament

Hemoroizii si sarcina - preventie si tratament

Hemoroizii sunt asociati cu constipatia si sunt o neplacere a sarcinii. Constipatia, combinata cu presiunea crescuta pe rect si perineu reprezinta motivul principal pentru care femeile capata…

Durerile de cap în timpul sarcinii: cauze, complicatii și ce e de făcut - sfatul medicului

Durerile de cap în timpul sarcinii: cauze, complicatii și ce e de făcut - sfatul medicului

Sunt insarcina si am dureri des ca cap. Sa ma ingrijorez? Aceasta este o intrebare foarte frecventa la sectiunea de Intrebari de panica de la Desprecopii.Durerile de cap din timpul sarcinii sunt…

Senzația de greață și vomă in timpul sarcinii: 5 plante care o calmează

Senzația de greață și vomă in timpul sarcinii: 5 plante care o calmează

Senzatia de voma si greata unul dintre primele simptome de sarcina. Iar daca faci parte din gravidutele care au senzatie puternica de voma si greata ... ei bine sa ai la indemana cateva remedii simple…


 

 Informatii complete pentru gravidute 

Sustinere si suport pentru burtici 

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina

O amintire speciala pentru mai tarziu :) scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

- Intrati din timp pe forumul specializat SARCINA: Odiseea sarcinii in 40 de saptamani si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

- Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
 

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII