Donarea de sange poate reduce riscurile unui atac de cord

Donarea de sange poate reduce riscurile unui atac de cord

Donarea de sange poate reduce riscurile unui atac de cord

  • Donarea de sange este un gest nobil si poate salva alte vieti.  Dar mai ales, iti poate salva propria viata. Afla cum.

- despre cum reduce donare de sange riscurile unui atac de cord, veti citi:
Donarea de sange este pe langa sansa de a salva o viata, si sansa de a-ti salva propria viata
Cat sange se ofera la o donare de sange
De ce aceste beneficii de sanatate daca donezi sange
Caravana Desprecopii Doneaza Viata

 

Donarea de sange este pe langa sansa de a salva o viata, si sansa de a-ti salva propria viata

Donarea de sange poate reduce riscurile unui atac de cord. Viata pe care s-ar putea sa o salvati ar putea fi chiar propria viata.

O serie de studii facute de clinici de prestigiu din Statele Unite sugereaza ca puteti reduce riscurile unui atac de cord donand sange in mod regulat.

Prin donarea de sange, se reduce cantitatea de fier din organism. Multi cercetatori considera ca dam corpului mult prea mult fier prin consumul de carne rosie (carnea de vita, carnea de porc, carnea de miel). Se cred ca excesul de fier contribuie la formarea radicalilor liberi din corp, grabind astfel procesul de imbatranire si fancand sa creasca riscul de boli cardiace, de cancer si al maladiei Alzheimer.

Pana la menopauza, femeile sunt ferite de asimilarea de fier in exces - datorita pierderii de sange prin menstruatie, insa odata cu intrarea in menopauza, acest pericol creste.

Simptomele menopauzei despre care nu ne avertizeaza nimeni de citit: Simptomele menopauzei despre care nu ne avertizeaza nimeni

Cat sange se ofera la o donare de sange

Dupa donarea de sange, se recomanda mentinerea pozitiei orizontale pentru inca 10-15 de minute, pentru a evita aparitia efectelor adverse postdonare. Se recomanda evitarea efortului fizic si consumul de alcool dupa donare. Se va suplimenta consumul de lichide timp de 2-3 zile dupa donare, iar regimul alimentar va fi bogat in proteine animale (oua, carne).

In Romania exista un numar mic de donatori raportat la cei din celelalte tari ale U.E. numai 1,7% dintre romani doneaza sange, sub jumatate din cat este necesar.

Beneficii de sanatate pentru donatorii de sange de citit: Beneficii de sanatate pentru donatorii de sange

 

Caravana Desprecopii doneaza viata

 



Ce tine de noi si sta in puterea noastra sa facem? Din vorba in vorba, prietena noastra, Eleni - o membra a comunitatii Desprecopii ne-a povestit ca a donat de curand sange...si ca a realizat cat de important poate fi un asemenea gest. Bulgarasul s-a rostogolit si in scurt timp intr-o actiune frumoasa si altruista de donare de sange. 

De Ziua Europeana a Parintilor, donam sange de citit: De Ziua Europeana a Parintilor, donam sange

Cititi:
Caravana Inimosilor Comunitatii Desprecopii si Caravana Inimosilor Comunitatii Desprecopii editia a 2-a

Gestul in sine, dincolo de faptul ca este genul de ajutor concret şi anonim care poate salva vieti, reprezinta cel mai puternic exemplu pe care un parinte il poate oferi propriului copil  - de educatie civica, responsabilitate sociala si de implicare in viata comunitătii. Afla care este ghidul donatorului si care sunt drepturile donatorului de sange - aici.
 

Mai cititi si urmatoarele:

Grupele sanguine si Rh-ul

Grupele sanguine si Rh-ul

Prima transfuzie de sange la om a fost efectuata cu sange de oaie, in anul 1667, de catre Jean Baptiste Denis, medicul lui Ludovic al XIV-lea, dar efectul ei a fost de-a dreptul catastrofal pentru…

Calendar de circulatie al virusurilor

Calendar de circulatie al virusurilor

Toamna este anotimpul in care virusurile incep sa devina extrem de activi si sa calatoareasca.Daca nu ati stiut, si virusii au un calendar de calatorie. Vin si pleaca provocand viroze, epidemii si…

10 lucruri importante despre tensiunea arteriala pe care trebuie sa le stii

10 lucruri importante despre tensiunea arteriala pe care trebuie sa le stii

Hipertensiunea arteriala este o amenintare la adresa sanatatii si ar trebui sa stii si tu aceste lucruri esentiale despre tensiunea arteriala.

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII