Bebelusul in Saptamana 9. Chiote si veselie dar apar primele probleme de somn.

Bebelusul in Saptamana 9. Chiote si veselie dar apar primele probleme de somn.

Bebelusul in Saptamana 9. Chiote si veselie dar apar primele probleme de somn.

Bebe se afla in a noua saptamana de provocari, zambete, intrebari, solutii. Iar tu, mami sau tati - ai noua saptamani din noua ta viata. Bebelusul tau rade! Si asta e ca o doza intravenoasa de energie.

Deci meniul pentru saptamana 9 a bebelusului este: Chiote si veselie dar apar primele probleme de somn.

veti citi

Despre bebelus in saptamana 9: cat a crescut, ce face, cum arata
Pe de alta parte... apar problemele de somn
Cu
m se schimba viata parintilor in saptamana 9 a bebelusului
Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 9

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 9: cat a crescut, ce face, cum arata

Este foarte posibil ca, la aceasta varsta, bebelusul tau sa rada sonor ca raspuns la actiunile tale. Ce dragalas!

Nu se stie exact ce i se pare atat de comic, poate fi simplul auz al vocii tale sau poate fi urmarea unei partide de gadilit. De asemenea, bebelusul chiuie de fericire cand te vede pe tine, pe tati sau o jucarie interesanta, iar sunetele astea devin cele mai pretioase din lume pentru parinti. Deci, deja ati gasit o alta cale de a comunica, prin raset. Daca puiul tau nu rade inca cu gura pana la urechiusele lui perfecte, nu te supara prea tare si mai asteapta putin: majoritatea copiilor rad pana la sfarsitul celei de-a treia luni de viata.

Pe de alta parte... apar problemele de somn

E posibil ca, daca pana acum sa ai parte de mult somn si putina stare de veghe, bebelusul sa inceapa sa aiba dificultati in a adormi.

- Fii atenta la semnele care indica faptul ca e obosit.
- Pune-l in patut cand e pe cale sa adoarma.
- Daca se trezeste imediat ce l-ai pus in patut, nu renunta. Veti reusi in cele din urma. Ia-l in brate, alinta-l pana e din nou somnoros.
- Daca nu adoarme imediat, stai langa el si canta-i un cantecel. Mangaie-i burtica usor si vorbeste-i calm.
- Treptat, poti sa maresti distanta intre scaunul tau si patutul lui, la o distanta la care bebelusul sa te poata vedea. Puteti continua ritualul cantecelului si al povestilor si vei observa ca, incet incet, bebelusul se va obisnui sa adoarma.

Citeste sfaturi utile aici Vrei ca bebelusul sa adoarma? Iata 3 lucruri care functioneaza si 3 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 9 a bebelusului

In aceasta perioada, unele mame sunt inca epuizate si sfarsite de noptile de nesomn, in timp ce altele isi recapata incet energia. Nu uita nici in aceasta perioada de importanta timpului pe care ti-l dedici strict tie. Planuieste un pranz cu prietenele, mergi la un film pe care tineai mult sa il vezi. Statutul de mamica nu inseamna ca trebuie sa renunti la toata viata ta de dinainte de bebelus.

Aceasta saptamana poate coincide cu consultul medical periodic al bebelusului. Medicul pediatru va masura lungimea si greutatea copilului tau pentru a se asigura ca dezvoltarea sa este in parametri normali. Pregateste-te pentru aceasta vizita! Scrie o lista cu toate intrebarile la care nu ai reusit sa afli un raspuns competent si profita de aceasta ocazie pentru a te lamuri!

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 9

Nu uita de ecografia de sold a bebelusului! Este o metoda sigura, neinvaziva si nedureroasa folosita pentru a se depista diverse anomalii locale, dintre care cea mai comuna este displazia de dezvoltare de sold la bebelusi. Citeste detalii aici Ecografia de sold la nou-nascut

► Mergem mai departe la: Bebelusul la 10 saptamani >>

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Toiu Mariana
    Toiu Marianatrimis la 12/3/2020

    Pragram de somn pentru bebelus ?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII