Bebelușul în Săptămâna 27 și o nouă gamă de jucării interactive - acum bebe e mare!

Bebelusul in Saptamana 27 si o noua gama de jucarii interactive - acum bebe e mare!

Bebelușul în Săptămâna 27 și o nouă gamă de jucării interactive - acum bebe e mare!

Un bebelus de 27 de saptamani se joaca, bineinteles. Dar, pentru ca nu mai este chiar atat de mic, si jucariile sunt adaptate noilor sale abilitati. Ai asteptat cu nerabdare momentul asaltului de la magazinul cu jucarii? Pe locuri, fiti gata, start!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 27 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 27: cat a crescut, ce face, cum arata

Pana in saptamana 27, fiul / fiica ta si-a dezvoltat o serie intreaga de abilitati. Isi recunoaste numele, mananca mancare solida, trece obiecte dintr-o mana in alta, combina silabe, poate sta in fundulet fara sprijin si imita sunete. Poate diferentia culorile contrastante, se taraste pentru a se deplasa unde doreste. Acum, ca interesul sau pentru mediul din jurul sau a crescut considerabil, e momentul sa-i introduci niste jucarii mai interactive si niste activitati care sa-i extinda limitele si sa-i satisfaca nevoia de a explora lumea.

Jucarii pentru dezvoltarea fizica

Jucariile ideale sunt cele pe roti, pentru ca il ajuta pe cel mic sa-si dezvolte coordonarea mana - ochi. Mingile sunt, de asemenea, foarte utile, pentru ca, rostogolind-o de la tine la bebelus si (eventual) inapoi, copilul isi dezvolta calitatile motrice si de coordonare.

Jucarii „inteligente” pentru bebelusi

Incurajeaza-i gindirea prin jocuri care-l fac sa gandeasca. Nu face activitatile prea dificile pentru el; totusi, ne jucam, nu dam teste! Ascunde o jucarie sub alta si vezi daca reuseste sa o gaseasca, sau incearca sa construiti un turn din cuburi de lemn si pe urma daramati-l.

Muzica pentru bebelusi

Expunerea copilului la muzica il ajuta in dezvoltarea vorbirii. Chiar si cele mai simple cantece il ajuta sa inteleaga gramatica, in timp ce aspectele emotionale ale limbii sunt benefice pentru dezvoltarea empatiei.

Te-ai saturat de aceleasi cantece? Incearca ceva nou!

Nu e nevoie sa asculti doar muzica de bebelusi; copiii invata din toate genurile muzicale. Fii aventuros; incearca un gen pe care nu-l ai in colectia ta de muzica. O idee: incearca muzica specifica diferitelor tari; cu siguranta vei gasi ceva care sa va placa si tie, si bebelusului.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 27 a bebelusului

Incearca un hobby nou in aceasta saptamana! Fii creativa si incearca sa tricotezi, sa brodezi sau sa vopsesti peretii baii careia demult voiai sa-i schimbi aspectul. Sau poate mai degraba ai prefera sa gatesti ceva nou pentru familia ta. Indiferent ce alegi, te va scoate o vreme din rutina in care probabil ai intrat si-ti va da o stare de bine.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 27

Odata cu introducerea mancarii solide, baia devine si mai necesara decat pana acum. Cum altfel sa scoti piureul de legume din urechi, de pe ceafa sau din scutec?
Atentie la siguranta copilului in apa! Nu-l lasa nicio clipa nesupravegheat. Orice cantitate de apa poate fi suficienta pentru accidente. Fii precauta cand pui apa in cada; testeaza temperatura apei inainte de a pune bebelusul.
Hotaraste momentul baitei in functie de reactia copilului; daca apa il face energic si il stimuleaza, dimineata este momentul ideal. Daca il relaxeaza si il linisteste, atunci s-ar potrivi mai degraba programului serii.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 28 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII