Rețete de piureuri pentru bebeluși: lunile 5-6

Retete de piureuri pentru bebelusi: lunile 5-6

Rețete de piureuri pentru bebeluși: lunile 5-6

Primele piureuri pentru bebelusi se pot oferi bebelusului numai daca acesta este pregatit pentru inceperea diversificarii. Prepararea retetelor de papica pentru bebelusi este o operatiune usoara, rapida si economiseste bani. De asemenea, inseamna ca stii exact cu ce iti hranesti copilul, iar preparatele sunt mai hranitoare si mai proaspete decat cele cumparate din magazine.

Iata o colectie sanatoasa de retete de piureuri pentru bebelusii intre 5 - 6 luni.

 - in acest articol veti citi mai multe despre:

Reguli de baza de incepere a diversificarii alimentatiei bebelusului
Piure de cartof dulce
Piure de morcovi
Piure de dovleac
Piure de piersici
Piure de mazare
Piure de mere
Mucilagiu de orez brun

Reguli de baza de incepere a diversificarii:

In primul rand, asigurati-va ca micutul este gata pentru alimentele solide.

Academia Americana de Pediatrie (AAP), spune sa asteptam pana ce micutul implineste 6 luni inainte de a-i da alimente solide, dar acest lucru poate varia. "In cazul in care copilul poate sta bine in fundulet, isi poate tine capul sus si este interesat de produsele alimentare, este probabil gata si pentru diversificare", spune Stephanie Middleberg- medic pediatru american - reprezentant al AAP.

Citeste detalii aici Diversificarea: Este bebelusul pregatit pentru hrana solida?

Fiti constienti de alergenii comuni si alimentele care provoaca gaze.

Alergeni comuni includ: oua, lapte, grau, soia, nuci/alune, peste, crustacee. Mierea este de asemenea recomandat sa se evite in primul an, deoarece poate provoca botulism.

Asteptati pana cand copilul are 10 - 12 luni inainte de a incerca sa ii dati alimente ce produc gaze, cum ar fi fasolea, broccoli, ceapa, suc de fructe, grau, conopida, usturoi si produse lactate. "Cel mai bine este sa discutati cu un medic pediatru inainte de introducerea acestor alimente in dieta copilului", spune Middleberg.

Alegeti produse organice ori de cate ori este posibil.

"Bebelusii au sisteme digestive si masa corpului mai mica, astfel incat acestea sa poata gestiona mai putine toxine, cum ar fi pesticidele, in comparatie cu copiii mai mari sau adultii", spune Middleberg.

Si, in cele din urma, asigurati-va ca alimentele pe care le preparati sunt adecvate varstei bebelusului. Preparati piureuri subtiri, cu cate un singur ingredient nou la 4 zile, astfel incat sa puteti identifica o alergie.

► Cere parerea si altor mamici pe forumul Desprecopii si poate cere opinia medicilor sau pe grupul nostru privat pe Facebook - Diversificarea Bebelusului.

>> Iata cateva retete de piureuri speciale pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 4-6 luni:

Piure de cartof dulce

Ingrediente: 115g cartof dulce taiat cubulete mici si 1 ceasca de apa
Preparare: se fierbe bine cartoful dulce in apa, iar cand este gata se foloseste un blender pentru a-l face piure. Dupa preferinta ma puteti elimina din apa in care a fiert sau ma puteti adauga putin.

Piure de morcovi

Ingrediente: morcovi
Preparare: curata, spala si taie in felii cantitatea de morcovi pe care vrei sa o prepari, apoi pune-o la fiert pe o baie de aburi sau intr-un steamer. Cad sunt gata fierti, folositi un blender si faceti un piure fin. Se poate tine la frigider pentru 2-3 zile sau la congelator pentru maxim 3 luni. Dupa ce bebe e mai maricel, morcovul se poate adauga alaturi de alte legume si chiar in orezul brun fiert!

Piure de dovleac

Ingrediente: dovleac, apa
Preparare: Incalzeste cuptorul bine, spala dovleacul, taie-l in jumatate pe lungime, si aseaza-l cu partea taiata in jos intr-o tava in care mai adaugi putina apa (sa nu se lipeasca dovleacul). Dupa ce s-a copt se lasa la racit un pic, se elimina semintele si se face piure - dupa preferinta se poate adauga putina apa. Se poate pastra la frigider 2-3 zile sau maxim 3 luni la conglator.

Piure de piersici

Ingrediente: 6 piersici
Preparare: Piersicile se curata de coaja si se taie felii subtiri, apoi se fierb la baie de aburi sau intr-un steamer pentru 15 minute. Cand sunt gata se fac piure cu ajutorul unui blender. Servite imediat sau la congelator pentru maxim 3 luni.

Piure de mazare

Ingrediente: 3 cesti de mazare, 2 linguri de apa
Preparare: se fierbe mazarea la baie de aburi sau intr-un steamer timp de 2 minute, apoi se face piure, adaugand 2 linguri de apa (dupa preferinta se poate trece piureul printr-o sita, deoarece coaja este greu de zdrobit total). Se poate pastra 3 zile la frigider sau maxim 3 luni la congelator.

Piure de mere

Ingrediente: 2-3 mere mari (2 sau 3 soiuri diferite)
Preparare: Merele se curata, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in apa. Cand sunt fierte se foloseste un blender si se face un piure fin, dupa preferinta se mai adauga din apa in care au fiert sau se elimina.

Mucilagiu de orez brun

Ingrediente: 1/2 ceasca orez brun

Preparare: orezul se macina fin intr-un blender. Se aduce la fierbere 1/2 ceasca de apa si se presara 2 linguri de orez macinat. Se amesteca la foc mic pentru 30 de secunde apoi ocazional inca 4-5 minute pana se ingroasa si devine cremos. Se poate servi cu piure de banane sau mere. (Puteti de asemenea cumpara faina de orez brun)

 


10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase

Piureurile pentru bebelusi - facute in casa - sunt cea mai sanatoasa papica pe care o putem oferi bebelusului. Ingrijorarea crescanda referitoare la alimentele pe care le dam bebelusuilor nostri ne face sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara borcanele cu mancare pentru bebelusi.

Pentru a veni in ajutorul mamicilor, ne-am pus pe treaba si am adunat cele mai bune 10 retete de mancare - piure pentru bebelusi - super interesante si sanatoase.

 

Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii

Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.

Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.

Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

 

Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

FORUM: Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: Desprecopii.com,
Ne-am consultat cu dna Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Maria
    Mariatrimis la 1/5/2019

    buna cine ma poate ajuta pot sa dau casutza penyru incepatori la bebwlus de 4.5 luni

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII