Adevar si mituri despre sucuri – descoperiti-le!

Adevar si mituri despre sucuri – descoperiti-le!

Adevar si mituri despre sucuri – descoperiti-le!

  • Sucurile contin vitamine. Au o influenta pozitiva asupra starii tale generale. Nu contin mai multe calorii decat fructele. Sunt delicioase! Le putem bea in fiecare zi... mituri asupra beneficiilor dietetice ale sucurilor? Nu! Acesta este purul adevar despre sucuri! Descopera-le si tu!

Adevar si mituri despre sucuri – descoperiti-le! 

 

Sucurile contin vitamine. Au o influenta pozitiva asupra starii tale generale. Nu contin mai multe calorii decat fructele. Sunt delicioase! Le putem bea in fiecare zi... mituri asupra beneficiilor dietetice ale sucurilor? Nu! Acesta este purul adevar despre sucuri! Descopera-le si tu!

 

Descoperă: Sucurile conţin acelaşi număr de calorii precum fructele din care au fost produse?

DA! Sucurile 100% nu conţin zahăr adăugat sau alte tipuri de îndulcitori- conţin doar zaharuri naturale ale fructului. Acest lucru înseamnă că numărul de calorii al sucului 100% este similar celui conţinut de fructul din care a fost produs. Valoarea medie calorică a 100 ml de suc este de 40-50 kcal. De exemplu, 100 de grame de portocale conţin aproximativ 45 kcal, iar 100 ml de suc de portocale conţine, de asemenea, 45 kcal .

 

Descoperă: Sunt sucurile 100% dulci în mod natural?

DA! Sucurile 100% îşi datorează gustul dulce zaharurilor conţinute natural de către fructele din care acestea sunt produse. Zahărul sau alte tipuri de îndulcitor nu ar trebui să fie adăugate!

 

Decoperă: Este producţia de suc reglementată prin lege?

DA! Ţările membre ale Uniunii Europene au introdus reglementări restrictive în ceea ce privește producţia de sucuri. Calitatea lor este definită cu precizie în directiva dedicată sucurilor. Industria sucurilor este singura ramură a industriei alimentare care a elaborat și aprobat un sistem de auto-control al calității sucului de fructe bazat, printre alte documente, pe Codul bunelor practici al AIJN. Acest document definește cerințele de calitate și criteriile de evaluare a identității și autenticităţii produsului. Prin urmare, putem spune că originea sucul garantează calitatea acestuia.

 

Descoperă: Poate înlocui sucul una dintre porţiile de fructe şi legume?

DA! Nutriţioniştii confirmă că sucul este un excelent înlocuitor pentru una din cele cinci porţii zilnice recomandate de fructe sau legume. Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ar trebui să consumăm cel puţin 400 de grame de fructe, legume sau suc în fiecare zi . O porţie de fructe sau legume conţine aproximativ 100 de grame sau poate să fie înlocuită de un pahar de suc de fructe sau legume. Avantajul sucurilor devine evident atunci când nu avem la îndemână fructe sau legume proaspete. Şi nu numai atunci! Este o bună idee să le includem permanent în dieta noastră zilnică!

 

Descoperă: Sucurile sunt doar fructe în formă lichidă?

Da! Sucul este un produs natural, având conţinut din fructe 100%, preluând culoarea, gustul şi mirosul fructelor din care a fost produs. Conservanţi, coloranţi sau alte substanţe care substituie gustul, culoarea sau consistenţă nu ar trebui să fie adăugaţi în sucurile 100%. Sucurile 100% nu conțin zahăr adăugat sau alţi îndulcitori - ele conţin doar zaharuri din fructe, care se regăsesc în mod natural în fructe. Răspunsul este simplu...

 autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII